Láhev pro 4 leťáka. Doporučíte?

fifinka2020
19. dub 2022

Hezký den,
řeším, jakou lahev na pití koupit pro syna. Momentálně měl obyčejnou plastovou, která je po měsíci používání na vyhození (plast ošoupaný, nejde pořádně vymýt). Proto bych ráda koupila něco, co vydrží déle (I když to bude asi větší investice).
Co jsem se ptala pár kamarádek, doporučují mi termosky pro děti, že jsou prý nej.... já s tím trošku váhám, protože syn mi v zimě čaje stejně nepije a v létě to studené asi za každou cenu mít nemusím, tak jestli to není zbytečné do toho investovat...
Moje představa je lahev s brčkem, ideálně průhledná. Dobré čištění a co chvíli vydrží.
Ty termosky mi doporučovaly od Bbox. Dívala jsem se, že mají i plastové lahve s brčkem...nemáte s nimi někdo zkušenost?
Případně díky i za jiné tipy....

areh
19. dub 2022

@fifinka2020 termosku pití mají kluci Thermos s brčkem. Na každodenní pití Twistshake s pítkem, ale mají i s brčkem. Dávám do láhve převážně vodu sem tam šťávu. Drží dobře. Jde koupit náhradní pítko i brčka.

martiniquest
19. dub 2022

Nam se velmi osvedcila lahev od Albi. Pravidelne ji strkam do mycky ( i kdyz ma textilni poutko, nic se mu nestalo), nesmrdi (nase deti piji jen vodu), tesni, dobre se cisti. Mame typ s odklapecim vickem a je myslim z tritanu. Termosku ma od Orionu. Je super, ale na denni pouziti to neni - kvuli hmotnosti.

rozitta
19. dub 2022

@fifinka2020 všechny láhve s brčkem nebo i tím pítkem jsou úplně naprd. Za chvilku to začne plesnivět, i když se tam dává jen voda. Toto jsem koupila a dobře se to udržuje. A nebo často měnit ty malé petflašky...

mi35
19. dub 2022

Doporučuji Zdravou lahev. Dcera ji má dva roky a pořád je funkční. Občas ji umyju v myčce, jinak ručně. Dají se dokoupit náhradní díly. Zatím jsem měnila jen pítko.

zelenaesmolda
19. dub 2022

@rozitta
mela jsem lahev z Tescomy a nikde mi nic neplesnivelo

fifinka2020
autor
19. dub 2022

@mi35 dekuju, na tu jsem taky koukala, pujdu asi do ní!

petrasipkova1
19. dub 2022

@mi35 můžu se zeptat jestli vám těsní ? Nám obě co jsme koupili asi před 3 lety tekly.

tynka9
19. dub 2022

@mi35 prosím a jak čistíš to pítko a celkově ten vrchní díl? Jsou tam tak malé škvíry a kupa záhybů, že jsem tam poměrně rychle viděla černou plíseň a fakt to nešlo nějak vyčistit. samotná láhev ok, ale ten vršek je podle mě na údržbu dost na nic.

fifinka2020
autor
19. dub 2022

@tynka9 snad neva, že napíšu i já🙂, ale přímo na jejich stránkách jsem viděla malý kartacek na čištění přesně toho víčka. Jinak se dá dokoupit nové víčko (55 kc) nebo jen ten "cudlik" (asi 20 Kč), což mi právě nepřijde jako šílená investice...

fifinka2020
autor
19. dub 2022

@zelenaesmolda a neteče? Vím, že si hodně lidí stezovalo na ty termosky pro děti od nich, že tečou...

zelenaesmolda
19. dub 2022

@fifinka2020
termosku jsem nemela,jenom tu klasickou lahev s brckem a netekla.

rozitta
19. dub 2022

@fifinka2020 pítko od zdravé lahve nám teda plesniví. Kupte si jich do zásoby několik. Pítko jde obtížně vyměnit a po výměně už láhev netěsní jako nová. A přestože tam dávám jen vodu, tak bývá uvnitř láhve takový film.

zelenaesmolda
19. dub 2022

@rozitta
tak to je na vsech lahvich i kdyz do nich davas jenom vodu,je treba je umyt stetkou

janina228
19. dub 2022

@fifinka2020 a já taky doporučuji tu termosku od Bbox🙂.. mám vyzkoušeno i v létě a musím říct, že veliká výhoda je, že v tom to pití nekvasí.. děti běžně nechávají pití na sluníčku a předtím jsem vždycky chodila a uklízela do stínu (stejně to moc nepomohlo🙈).. tohle mě mile překvapilo. Jinak plastová bez brčka je fajn od Tefal. Super na údržbu a vydržela fakt dlouho.

alpakovo
19. dub 2022

@fifinka2020 ja mám pro syny zdravou láhev. Sice píšeš že chceš brčko,ale třeba synům to vyhovovalo vic. Pítka,vršky i těsnění lze koupit náhradní. Láhve máme asi 5 let,nesmrdi a zatim stále vypadají dobře

mi35
20. dub 2022

@petrasipkova1 Neteče. Tekla, když dcera částečně rozkousala pitko. To jsem koupila nové. A dokoupila jsem i kryt na pitko.

mi35
20. dub 2022

@tynka9 Mám kartáč z DM, který má dvě části. Víčko rozeberu a vyčistim malým kartackem. Čas od času celou láhev rozeberu a dam do myčky.

mi35
20. dub 2022

@fifinka2020 Pokud byste chtěla termosku, mám zkušenost s Thermos s brčkem. Je fajn, vrchní část se dá rozebrat a vyčistit malou stetkou. Jen je potřeba dbát pak na poradne sestavení všech části termosky zpět, jinak teče. A máme i termoplechovku Orion, ta má pitko. A za mě tady pomer cena výkon je super.