Ahoj holky,
od kamarádky jsem letos v lednu dostala kvásek a recept na domácí chleba pečený v hrnci v troubě. Prvních několik pokusů dopadlo kupodivu dobře - chleba dobře chutnal a dalo se na něho i dívat... 😀 Poslední cca 4 pečení jsou ale děs a hrůza... Používám stále stejný recept, stejné suroviny, stejný hrnec a troubu. Problém nastává už při přendávání těsta z ošatky (mám ji omoučenou předtím, než do ní dám kynout těsto) do hrnce - teď mi v ošatce zůstává půlka těsta (do vyhřátého hrnce se překlopí sotva půlka obsahu ošatky). Po upečení zase nejde chleba vyklopit z hrnce - zůstane tam spodek, i když ho peču dostatečně dlouho - s pokličkou i bez pokličky. 😒 Napadlo mě, jestli to nemůže být tím, že se mi poslední dobou zdá to těsto takové pórovitější a vláčnější (táhlejší)...tak nevím, jestli víc omoučit před tím, než ho přendám do ošatky...? 😕 Máte s tím některá zkušenost ?
Budu vděčná za jakýkoliv radu... 🙂
Monika
obstarala bych si nový kvásek