Ahoj všem, ráda bych se během 2. mateřské naučila šít na šicím stroji. Jsem totální začátečník. Nevíte někdo o kurzech šití v Chrudimi, Pardubicích, ev. Havlíčkově Brodě či v okolí těchto měst? Na internetu nemůžu nic najít. Nevíte o inzerátech ve Vašich městech, šikovné švadlence, která něco takového pořádá? Ráda bych se naučila šít základní věci - potahy na polštářky, kapsáře, ušít si závěsy, zkrátit kalhoty, třeba vytvořit něco na děti, garderobu si šít nebudu 🙂. Předem děkuju za info.
@majvik Já jsem také našla jen Prahu ☹ Ten kurz vypadal moc pěkně, jen je to dost z ruky. Našla jsem ještě někde krátkou diskuzi, kde paní z Chrudimi nabízí kurz šití, ale odkaz nefungoval a bylo to z r. 2014. Tak uvidíme, třeba se někdo ozve 🙂 Moc ráda bych začala něco tvořit. Hlídání dětí by se pak pořešilo 😀
Já mám šicí dílnu a něco takového zvažuji, ale nápad je zatím v plenkách 🙂 Chrast u Chrudimi😉
@mrabbit jo, tak hlídání na pár hodin by se domluvilo, ale třeba do té Prahy už to pro mě je dost problém☹ Já trošku něco tvořím, ale dělám jenom to co si sama vymyslím, jak si asi myslím že by se to tak mohlo šít, střihy žádné nevedu, prostě patlám metodou pokus omyl a ty omyly jsou dost časté☹ takže nějaké základy a řády bych se možná mohla naučit😀
@mrabbit @majvik damy, je to tezke nekoho najit. ja se ucim pokus omyl-rovne siti na platne. ted uz mam overlock na pruzne latky. hodne mi pomohla zdejsi skupina o siti-doporucuji.
A jinak asi nevite, kdo @crawler je-tak ji vygooglete-site moc primove vecicky pro deti-merino! nase deti maji nekolik jejich bodycek👍 doporucuji a zavidim👍👍
@crawler jo to je🙂 hodně malý🙂
@hz už jsem googlila🙂 ale napadlo mě jestli to s eshopem aidina.cz nemůže mít něco společného🙂 jinak já šiju už v podstatě od dětství - takové ty věci jako polštářky, chňapky a tak, ale teď co mám děti, tak jsem se vrhla i na takové ty složitější kousky jako kabelky, tepláčky, pyžamka a tak ale zatím to šiju obyč stojem s overlockovým stehem. A docela ráda bych si vyzkoušela overlock, trošku se o tom něco dozvěděla, pochytila nějaké "moudra"😀, no prostě bych se ráda naučila šít pořádně, abych potom mohla třeba u @crawler škemrat o práci jako švadlena😀
@majvik přesně to jsem také tenkrát potřebovala-vyzkoušet si overlock a coverlock - právě chápu ty potřeby,co mají švadlenky,když je to baví, ale neví, zda do toho či onoho stroje investovat,protože třeba neví přesně,co jim ten stroj nabídne...atd...Jinak Verča-aidina mě občas rychle spasí,když akutně potřebuju softshell, tak to mám i s dovážkou domů 😀
@crawler no právě - já si myslela že si koupím tenhle stroj s overlockovým stehem a bude mi to stačit, ale jednak s tím strojem nejsem vůbec spokojená a za druhé - když to člověk otočí z rubu tak ty švy pořád vypadají tak ušmudlaně, není to ono... Ale pořídit si overlock - to je pro mě investice ve výši minimálně jednoho měsíčního příjmu. Manžel by mi asi přispěl, ale to bych musela opravdu vědět že ho "uživím", že s ním budu umět zacházet a opravdu na něm ušiju něco co třeba budu moct i sem tam po kamarádkách prodat, nebo tak... A ty jsi taky začala jen tak z ničeho na mateřský?
já už jsem tam nakupovala látky asi třikrát a teď taky chystám další objednávku - má moc pěkné věci🙂 jednou jsem si pro látky dokonce jela, ale paní nebyla doma - mluvila jsem jenom s babičkou😀
@majvik uplne te chapu. taky jsem chtela udelat kok dale a posunout se k upletum, tak jsem proste koupila overlock na bazaru-riskla jsem to a vyslo to(navic jsem mela podporu manzela)ikdyz to serizeni a predevsim nastaveni pnuti niti je porad pro me spanelska vesnice.. ale je to moc prima stroj, mam ted vetsi radost ze siti, vyrobky vypadaji profesionalne.
@crawler koupila jsem na sijemdetem merino a strihla pro syna overal-po tve obrovske inspiraci prekrasnych overalu. musim priznat, ze to merino z sijemdetem a z toho tveho(nejspis zahranicniho) je nebe a dudy. ale chtela jsem zkusit usit rostouci overal-ted budu dosivat..moc pekna inspirace👍
@hz no, tak u nás manželova opora končí v tom "tak když potom budeš šít něco kloudnýho, tak si ho kup" ale že by mi pomohl s nějaký nastavením, pnutím a tak o tom si můžu nechat leda tak zdát. A ani ve svém okolí nemám nikoho kdo by overlock měl, takže by to bylo všechno na mě☹ a tak se mi do toho moc nechce. Obzvlášť teď, když mi za pár měsíců končí mateřská a vůbec nevím co bude dál. To šití mě docela dost baví, ráda bych se tomu nějakým způsobem věnovala, ale obávám se že na to abych šila sama zdaleka nemám☹ a když si najdu nějakou práci opravdu na plný úvazek, pak doma děti, hospodářství, tak kdo ví jestli pak ještě na nějaký šití bude čas... ☹
@majvik jsme na tom dost podobne. mame velke vydaje a mnoho prace-rekonstuujeme velky statek vlastnimi silami... ale tak nejak se snazime koukat pozitivne na zivot a hledat spise duvody proc ano nez ne, zijeme jen jednou a rekla bych, ze i mala zmena/sobeckost te muze posunout dal-treba jako se to stalo u crawler..fajn mi prijd treba fler-muzes se realizovat a prodavat tam sve vyrobky, staci ti v podstate ten overlock a muzes prodavat.
@hz nejsem si ale vůbec že by ty moje výrobky na fléru obstály, když vidím co vy tady ve skupince šití dokážete vykouzlit za nádhery🙂 uvidíme. Občas něco potřebuje ušít nějaká kamarádka nebo tak, tak zatím to jedu v takovém úzkém okruhu, ale většinou se mi to nepovede úplně tak jak by to mělo vypadat, takže to spíš řeší tak že to dávám prostě jako dárek - ušetřím tím pádem, protože už nemusím kupovat nic jiného třeba k narození miminka, vánocům, narozeninám nebo tak, ale nevydělám si ani na čistou vodu😀
@majvik ty nadherne kousky se prave samy siji a vypadaji bozsky diky overlocku(ikdyz treba z rubu to je nic moc, lic vypada profi)-prala bych ti si jej zkusit, hodne bys pochopila-setri to i cas, jen nastrihas treba triko a sesivas a zacistis v jednom kroku a za chvili mas hotovo(pokud ti to deti dovoli😀)
v Chrudimi dela Lucka Chmelikova,jinak obcas je kurz v Pce
Je tu nějaká maminka, která šije, baví jí to a chtěla by se šitím živit? Chrudimsko či Pardubicko😉
to by mě taky zajímalo. Sice i tak nevím kam bych odložila děti, ale nějaký kurz by mi taky bodl, ale zatím co jsem tak narazila tak samá Praha☹