Ahoj... Vím, že tohle téma je velmi nepopulární a sama vím, že vůbec nevypadá hezky a k budoucí mamince a miminku se cigareta naprosto nehodí.
My se snažíme o první miminko. Bohužel, s přítelem oba kouříme. Já opravdu chci přestat, až budu těhotná. Říkám si, že s tím, až uvidím druhý proužek na testu, tak to bude tak chíle kdy přestanu a už si nezapálím. A myslím, že to vydržím, naše miminko bude úplně krásně vytoužené a očekávané 🙂 ale bojím se toho. Hodně.
Tahle stránka je původně myšlena pro kuřačky, chtěla bych abychom tím třeba procházely spolu, snažením, tím kouřením, obejvovaly společně tipy jak přestat a opravdu přestat...
Tak budu ráda, když se přidáte 🙂
Edit a jak dlouho už zkoušíte?
Od července. Už jedeme 7 cyklus-pořád věřím že tentokrát se to povede 🙂 Bylo by super kdybych měla k Ježíškovi pozitivní těhotenský test
To jo, to by byl krásný dárek k vánocům 🙂
Vyčetla jsem, že sperimie kuřáků jsou dost nekvalitní. Řekla jsem to kolegům (dvoum těžkým kuřákům ve věku 27 let, oba je to vyděsilo tak moc, že nekouří 🙂 To je super, protože jsem neměla takou chuť na cigaretu, když i moje okolí přestalo 😉
ahoj bajbatko a editah 🙂
tak já jsem kuřačka-nekuřačka. vydržím celý den nekouřit a pak si dám skleničku a krabička je ta tam... už jsem několikrát přestala kouřit, když jsme se s manžou bavili o mimísku, ale vždycky jsem začala kynout, protože jsem se rozjedla a mimí nikde a proporce, jako aspoň v pátým... teď jsem po ivfku a kouřit jsem přestala den před odběrem folikulů - vajíček. od té doby jsem si zatím nezapálila a jak jsem zapálená do toho, jak to dopadne, tak zatím na cígo chuť nemám... tak bajbatko, uvidíš, asi to půjde samo, že se na cíga vakašleš a jestli ne, tak mi mudr gyndař říkal, že do 5 denně to je menší problém než stres z nekouření...
Tuli já slyšela to samé. Byla jsem asi stejný kuřák jako ty, takže ani stres z toho, že jsem úplně přestala kouřit nenastal. Hlavně proto, že jsem omezila i ten alkohol, který vždy spustil cigaretovou manii🙂
editah222 • 😀 to je vono... když není co pít, nepotřebuju cíga. ani ho nemám zafixovaný ke kafíčku, tak se nestresuju. jen manža teď dostává kapky, aby nekouřil doma, tak je buď na wc nebo vyvalenej z okna a to ho v zimě neba. jen kámošce se ke mě nechce na návštěvu 😖 , když musí taky do okna 😎
jj zajít si večer někam na skleničku, to je jasný, to těch cigaretek pak padne dost 🙂 já to mám právě taky tak... ale před den bych to i vydržela, ale s večerem ta chuť na cigaretu vzůstá no a já hlavně kouřím ráda... ale věřím tomu, že když se zadaří tak budu tak šťastná a cigatery poletí pryč samy od sebe 🙂
Bajbatko - taky si myslím, že jakmile uvidíš pozotivní těhotenský test tak přestaneš kouřit 🙂 Ale jak píše tuli, aby jsi z toho nebyla stresovaná. Kouření je věc každého člověka, ale (jak mi můj nekuřácký manžel vysvětlil) v okamžiku kdy se snažíme o miminko, už nejsem jedna osoba, ale potencionální dvě a miminku může ten nikotin moc ublížit. No prostě můj manža je nekuřák jak poleno a pracoval 8 let na tom abych přestala úplně kouřit 😉
tak ted jsem si dva dny nezapalila - a dobry 🙂 nejak me to uklidnilo, myslím, že to půjde až budu chtít přestat 🙂
Ahoj holky 🙂 taky jsem kořila a mooooc mi to chutnalo 😉 a měla jsem obavy jak to bude až zjistím těhu jestli dokážu přestat 😕 a šlo to 😀 sice mám na ní pořád občas chuť třeba po dobrém jídle 😅 ale nezapálím si a dá se to vydržet a bez stresu 😉 no a co se toho týče je lepší náplast když má člověk absťák než si to cígo zapálit páč s tou náplastí jde do těla "jen" nikotin bez těch dalších jedů 🙂
Jinak vám všem držím palečky ať se mimi brzo zadaří 🙂 a aby vám cigáro nechybělo 😉
kato, to jsi mě potěšila, děkuju🙂 a přeju ať se vám daří a máme krásné zdravé mimi 🙂
Jé děkujem 🙂
Ahoj holky,
tak i já se přidávám. I já kouřim, cca 5 cigaret denně, když je víkend -nějaká akce, tak bohužel padne i krabička. Vim, že to neni zdraví, ale nemůžu si pomoct - teď, když se snažíme o mimčo, tak se to snažim postupně omezovat, ale nejde mi to přestat ze dne na den. Jinak se snažíme už od 2/2008 a trošku si vyčítám, jestli to neni tim kouřením, ale mám nepravidelnou ms, takže spíš mám v nepořádku hormony.
Každopádně doufám, že se nám to všem brzo povede 😉
Ahoj kali, vítám tě 🙂 já teď taky začínám mít rozhozenou MS, tak uvidíme jak nám to půjde... já myslí že až bedeme mít tu správnou inspiraci tak že to snad půjde... a nezkoušela jsi na nepravidelnou MS Fermigard?
Ahoj holky...jdu se taky přidat. My se o mimčo snažíme od května. Kouřím 8 let, střídavě míň a střídavě víc. Kyž jsem chodila do školy, kouřila jsem hodně. Školu jsem skončila v červnu a pak jsem kouřila spíš jen o víkendech nebo fakt jen příležitostně. Jenže v říjnu jsem začala chodit do práce a zase to začalo. Bylo tak nějak samozřejmý, že budu kouřit, všichni chodili o přestávkách, tak jsem nechtěla stát stranou. Takže tak cca 4 denně. No a 24.listopadu jsem si řekla "dost" a prostě jsem najednou nešla s ostaními kolegy kouřit. Zatím se držm, neměla jsem od té doby ani jednu cigaretu a ani mi to nedělá velký problém. Jen mám tak trochu strach, až půjdu někam do hospody nebo prostě si dám něco k pití. To je pak veeelká chuť.
Jinak fandím všem, které přestaly nebo se o to alespoň snaží 🙂
Ahoj holky. Chci vás trošku povzbudit 🙂
Kouřila jsem taky a sekla s tím ze dne na den - aniž bych vlastně chtěla. Srovnala jsem si to v hlavě, jestli je dobrý kouřit, když se chceme snažit, jaký svinstvo do sebe dostávám atd. A jednoho krásnýho dne jsem seděla s kamarádkou (kuřačkou) v kavárně a dala si cigaretu a nějak mi to nechutnalo. Tak jsem po chvilce zkusila další a bylo to fuj fuj a byla to moje poslední. Je to rok a půl a chuť na to nemám a když vidím, jak někdo kouří, tak se divím sama sobě, že jsem mohla kouřit - připadá mi to takový ošklivý 🙂 A hrooozně mi to smrdí.
Takže si někde v hlavě musíte vsugerovat, ne že chcete končit, ale že je to je nehezký a je to svinstvo - pak už to jde samo 😀 😀 To jsem chytrá, co? 😀 😀
Tak držím palce - holky, nekuřte. to budoucí mimi si to nezaslouží 😀
Já jsem kouřila, ale v okamžiku kdy jsem začala uvažovat o miminku tak jsem přestala. Nebylo to úplně jednoduché, ale povedlo se. Teď jsem moc ráda, že aspoň tohle se mi povedlo. Miminko se nám zatím nedaří a kdybych kouřila tak si to budu vyčítat o to víc. Manžel nekouřil nikdy, takže u něho problém nebyl.
Ale musím podotknout, že jsem nebyla silná kuřačka 😉