Kuchyň, jak umístit varnou část?

olivie82
29. led 2018

Zdravim, prosim o rady a zkusenosti.
Potrebuji doladit navrh kuchyne, porad si nevim rady, jak umistit varnou cast. Taky bych chtela v kuchyni ruzne vychytavky, roletku, vysuv na korenky, v baru vysuv nad pracovni deskou a pod. Jake vychytavky mate vy a poradite s rozlozenim?
Vareni by melo byt nekde v te casti kde je zakresleno.
Dekuji

olivie82
autor
29. led 2018
hankaros
29. led 2018

Podle me je rozlozeni v poradku. Z hlediska ergonomie pohybu v kuchyni (vybaluju-myju-krajim-varim), abys nemusela litat od certa k dablu. Jen nejsou skrinky nad sporakem dost vysoko? Resp. Jak vysoko nad sporakem bude digestor? Na druhe strane kuchyne bych tu vyssi skrinku urcite nedavala otviraci, je to nad rohem a myslim ze se ti tam bude blbe dostavat. Resenim by mohla byt roleta misto dvirek. Dal me napada, prijde mi ze ty spotrebice vedle lednicky jsou taly dost vysoko, dle me zkusenosti je fajn pokud je ten vyssi maximalne ve vysi pazi, abys nemusela na spicky az budes neco vytahovat a taky aby sis do obliceje/na prsa nevylila horke jidlo. Od pupku dolu uskocis, prsama uhnes tezko. Jo a zkus popremyslet kolik skrinek otevres najednou, aby se ti nekde neco zasadniho nekrizilo. Spajzku mas zvlast nebk kam ukladat suroviny?

olivie82
autor
30. led 2018

@hankaros prave je ro jeste tak9ve vse nedomyslene. Skrinka nad barem bude asi propojena s barem az dolu a chtela bych tam mit sklenicky na pripadny alkohol ( vinoteka a bar budou od dveri na terasu v levo.
Cast varini je jeste nedomyslena. Proroze to tam vezme dost mista. Digesror by mela byt zabudovana ale skrinka je vazne dost vysoko.
Troubu dam nejspis dolu- tom bude vic pracovni plochy. Mikrovlnku nevim kam. V te sikne skrince vedle lednice vude uklidova skrinka, nemam kam dat jinam- smetacek, lopatka a pod. ( barak jak krava a my beudelali nic na uklid.
Spajz je v kuchyni za siknou zdi.
Asi mi i chybi skrin- spajz. Uvazuju jeste jak by vypadalo - dat vareni pod okno vedle vareni v pravo (do rohu ) roletka a vedle roletky vysokou skrin prave na potraviny. Ale ne moc hlubokou.

olivie82
autor
30. led 2018
olivie82
autor
30. led 2018

Tento navrh mi delala znama, truhlare mam vybraneho ale ten to neumi na pc zakreslit. Jeste jsme se do navrhovani poradne nepustili. Realizace kuchyne - listopad 2018. Uz hsem mela tokik variant a porad to neni ono.

hankaros
30. led 2018

Pokud dáš plotnu pod okno, nebudeš dělat nic jiného než šůrovat okno od výparů a oleje. Já myslím, že trouba pod sporákem jako klasické řešení není vůbec špatná, vytáhneš plech a hned šoupneš nahoru na nehořlavou desku. Akorát me se prostě nelíbí ten useknutý roh s deskou. Normálne do rohu by to možná bylo lepší ne? Jinak doporucuju IKEA plánovač. Milion možností a ani to u nich nemusíš koupit. Jen pro vizualizaci možností.

olivie82
autor
30. led 2018

@hankaros me se tam taky zda divny ten roh, jen je mi divny i kdyz by bylo vareni a v pravo zed a nic tam. Ikea zkusim.

olivie82
autor
30. led 2018

Ty byrvy nekoulejte ale kdyby byl9 vareni takhle v rohu? To by celkem bylo lepsi, sice sem nechtela stat zady, ale asi se mi to libi nejvic. Tam muze byt digestor i zavesena.

olivie82
autor
30. led 2018

@olivie82 zas ale uz tam nedam tu roletku ( mam velkej mixer ) pak dalsi serepeticky kuchynsky. Vsechno jsem tam chtela schovat