Krční páteř. Mohly by ty bolesti hlavy být od toho?

katanovobran
2. dub 2020

Ahoj holcicky,
Chci se zeptat-poslední týden mě strašně boli hlava na prasknutí a motá se mi hlava do toho sem unavená jako blázen a nejsem ničeho moc schopna nemohla sem přijít na to co by to mohlo byt a potom sem na to kapla,mám šílené bolesti za krkem myslíte ze by to mohlo byt od krční páteře ? Hlava boli stále od rána do večera nejvíce ve spancich.Mate někdo zkušenost ?

martt
2. dub 2020

@katanovobran Pokud tě bolí i za krkem tak určitě by to mohlo být od toho. Ja od krční páteře až zvracim, když mne to chytne. Jako první pomoc zkus si dát na krk suché teplo to pomáhá, třeba omotat krk plínou, bavlněnou šálou, satkem a pod. Pokud doma máš, tak namazat konskou hrejivou masti nebo alpou i spanky a zkusit si to namazat vzadu od krku až do vlasů. Z volně prodejných léků co by ti mohlo pomoct je guaquran (doufám že se to tak píše 😊) ten je na odblokování + na bolest dicoflenak 25. A zkusit to "rozhýbat" cvičením na krční páteř.

katanovobran
autor
2. dub 2020

@martt mockrát děkuji za rady,vážím si vašeho času 😊

martt
2. dub 2020

@katanovobran Nemas za co. Snad ti alespoň něco pomůže. A bude ti lépe. 😊

karla2015
2. dub 2020

@katanovobran taky na to trpim, jedine, co mi pomuze je to rozmasirovat, jinak to neprejde....a pravidelne cvicit

amazonkajanik
2. dub 2020

@katanovobran z vlastní zkušenosti na bolest cokoliv jiného,než diclofenak. Za prvé je na předpis a za druhé většinou víc škodí,než pomáhá. Jinak,chce to najít příčinu,proč ta krční páteř bolí. S tímhle není radno si zahrávat,tak bych se raději koukla po nějaké fztp

margriet
2. dub 2020

Z léků je celkem dobrý Ataralgin (obzvlášť u kombinace bolesti hlavy + krční páteře). Jinak bych viděla jako ideální návštěvu neurologa a pokud se ukáže, že jde doopravdy o bolest hlavy kvůli problémům s krční páteří, tak napíše žádanku k fyzioterapeutovi. Pokud jsi zvyklá na cvičení jógy, pilates,..., tak jemné protažení taky neublíží 😉

ella95
3. dub 2020

Určitě to může být od páteře, též jsem to tak měla, 3 měsíce v kuse, nešlo usínat, při vstávání se mi motala hlava, vyzkoušela jsem už několik rehabek a nic. Ale Pokud máte možnost tak se mi osvědčila vojtova metoda. Zabrala mi hned další den a hlavně mě naučili cvyky, které mi pomáhají když to na mě zase jde 🙂sice je to tak, že budu muset preventivně chodit jednou za rok ale nemet ty bolesti, za to stojí 🙂