Krabice od bot. Jaké dárky pro velké kluky?

rencinka87
29. lis 2022

Ahoj holky, potřebovala bych poradit od těch z vás, co znáte projekt Krabice od bot - ve škole se synem se budou projektu účastnit, ale úplně si nejsem jistá, jak krabici nachystat - dáváte i vyřazené hračky/knížky nebo kupujete vše nové?
Co jsem pochopila, tak nejvíc chybí dárky pro náctileté kluky - máte tip, co pro ně připravit? Navíc jsem našla, že dárky nemají mít hodnotu větší než 500,-, tak co pro velké kluky vymyslet?

Díky za rady! 🙂

plamenek
29. lis 2022

koukněte přímo na jejich stránky, jsou tam tipy, co do krabic dát
https://www.krabiceodbot.cz/o-projektu/tipy-na-...

alice180
29. lis 2022

Mám. Několik stovek krabic mi přišlo pod ruku. Vyberete si dítě dle seznamu na stránkách a podle přání naplnite krabici, zabalíte označíte a odnesete na odběrové místo
Opravdu bych ji naplnila přáním, co tam dotyčný má. Pokud vyřazené hračky, tak určitě hodně zachovalé. to samé i knihy. Stavalo se běžně, že tam hračky byly špinavé. Použité pastelky neořezane atd. Nebo špinavé oblečení. Jednou dokonce popsány sešit a nahatá panenka s ostříhanými vlasy.

rencinka87
autor
29. lis 2022

@alice180 tam nikde žádná konkrétní přání nejsou. Jen věk a pohlaví, každé místo vybírá určitý počet balíků pro každé pohlaví a věkovou kategorii.

rencinka87
autor
29. lis 2022

@plamenek díky, na to jsem se dívala.

alice180
29. lis 2022

@rencinka87 a jo já vlastně zapomněla, že teď už je to jinak. Ale tak rozhodně, jak jsem říkala bych tam nedávala hračky ve stavu, který jsem zmínila.

plamenek
29. lis 2022

@rencinka87 a zajela jste až uplně dolů? Tam je to rozepsané více podle věku a pohlaví.
např. kluci 13-14 let - kosmetika a drogerie
karetní hry nebo hlavolamy
psací a školní potřeby
komiksy, časopisy nebo knihy (zeptejte se nějakého vrstevníka)
baterka nebo čelovka, sluchátka
karabina
láhev na pití
barevné ponožky
sladkosti

1pomnenka
29. lis 2022

Je tam vyloženě napsáno, že věci musí být nové. Dávala jsem i dobrůtky. Po zabalení do vánočního papíru obalím ještě streč folií, aby se vánoční papír nepoškodil a na to nalepím lístek s obsahem krabice a vybranou kategorií. Tady to na sběrném místě tak chtějí. Pokud je tam oblečení, musím uvést velikost.

rencinka87
autor
29. lis 2022

@1pomnenka ja jsem prave nasla, ze nesmi byt opotrebovane, a v clanich o te akci psali, ze je mozne pouzit vlastni hracky/knihy - mam tady treba dobrodruzne knizky, ktere by se hodily, jsou absolutne v bezvadnem stavu, tak jestli muzu pouzit i neco takoveho.

rencinka87
autor
29. lis 2022

@plamenek ano, videla jsem, neco urcite slozime, jen me zajimaly konkretni zkusenosti tech, kdo uz takhle darovali, zvlaste te kategorii nactiletych kluku.

rencinka87
autor
29. lis 2022

@1pomnenka psali, ze u tech vetsich kluku chybi nejvic treba obal na tablet a mobily, ne nove, ale funkcni, tak to uz je zase trochu nekde jinde posun od knizek, psacich potreb a bonbonu..

plamenek
29. lis 2022

@rencinka87 no dávala jsem skoro to samé, co tam je uvedeno-novou kšiltovku, penál do školy, přívěsek na klíče, pak takovou tu klíčenku na krk, notes a pero, lahev na pití, žvýkačky, deo-sprej a kuličku a dedoles ponožky, všechno nové.

alice180
29. lis 2022

@rencinka87 no protože někdy, co tam bylo byla fakt tragédie

rencinka87
autor
29. lis 2022

@alice180 to verim.. snad se to kontroluje, nez se to dostane k tem detem.. aby nektere nebyly jeste vic zklamane, nez bez darku..

chemisterka
29. lis 2022

@rencinka87 zrovna plnim krabici pro kluka 15-17 let. Mám synovce, který má 16 let, tak jsem se inspirovala tím, co má rád on. Koupila jsem zimní čepici a mikinu z H&M, kosmetický balíček Axe a pak sladkosti - velkou Nutelu, velkou Milku a Toffife. Limit 500 jsem nikde nenašla. Nakoupila jsem podle svého uvážení.

dandaa
29. lis 2022

Letos píšou, že nemáme dávat oblečení. Na FB jsou myslím inspirativní alba . Starším klukům jsme dávali sluchátka, drogerii v kosmetické tašce, časopis, karty a dobroty.

alice180
29. lis 2022

@rencinka87 no nevím, já myslim, že ne. Ta krabice tak jak ji zabalis se dostane k dítěti to by museli každou rozbalit zkontrolovat obsah a opět zabalit zpátky.

chemisterka
29. lis 2022

@dandaa to, že nemá být oblečení jsem neviděla... No co už.

rencinka87
autor
29. lis 2022

@chemisterka Ten limit byl v clanku z roku 2018, tady jsem nasla na letosek dokonce jen 200,- 🤦‍♀️
https://www.cernilov.cz/clanek/krabice-od-bot-d...

Nicmene na jejich strankach k tomu nic vic neni. Projekt je to fajn, ale trochu nedotazeny - neda se zkontrolovat, co v balicku je, kazdy nakupuje za jinou hodnotu - treba to tvoje musi byt aspon za 1500,-.. A vejde se ti tohle vsechno do krabice od bot??

rencinka87
autor
29. lis 2022

@dandaa diky za tipy 🙂

sigyn
29. lis 2022

Náctiletému klukovi bych tam dala paracord, komiks, sadu nářadí do kapsy, sluchátka...

1pomnenka
29. lis 2022

Představa, že se dárci řídí tím jejich nápadem, co dát do krabice, mě dost děsí. Děti by pak dostaly každý rok stejnou nebo hodně podobnou krabici.

jancaroul
29. lis 2022

Do krabice od bot pro kluka ve věku 11-12 let jsme dali:

chemisterka
6. pro 2022

@rencinka87 Všimla jsem si pozdě, že jsi psala - můj balíček je asi za 1100 - mikinu a čepici jsem koupila na Black friday, takže byly za necelou 500, kosmetický balíček 300, Nutella 160 a ty dvě cokosky zbytek. Vešlo se mi to přesně, ale byla to krabice od kotnikovych kozacek.