Dobrý den, vím že je to tady hlavně o mateřství a dětí, ale potřebovala bych od vás radu, protože vím že se tady dozvím užitečné rady...
Přítelovi se udělali na rukou a nohách nějaké skvrnky nebo ekzém měl to už před několika měsíci a na kožní mu předepsali nějakou mastičku tak si to mazal a zmizelo to na nějakou dobu, jenže teď se to vrátilo a je to ještě horší.
Vyzkoušeli jsme snad všechno vyměnit prací prášek, šampóny sprchový gely.
Ale objevuje se to pořád.tak vás prosím jestli nemáte někdo zkušenosti s podobnými skvrnkami.
Děkuji.
@amazonkajanik já si myslím že to přítel bude mít taky asi z těch gumových rukavic z práce ale nechápu proč se to dělá i na nohách?...
@hbalogova nemá gumovky,nebo montérky,které si nechává firma čistit sama? Mamka má totéž co já,jen místo jaru jí vadí škrob a ve firmě,co dělali,skrobili pracovní oděv,ta měla kolena pomalu do krve. Nejvíc trpí klouby a ta nejvíce exponovana místa. Ségra je pro změnu reakcni na kovy,snese jen chiru,takže cvoky na dzinsech musí pretirat lakem na nehty...
Taky mi to přijde jako atopický ekzém. Chce to zjistit, z čeho to má. Mě se třeba objevuje zásadně při stresu. Čím větší stres, tím víc se rozleze. Nejvíc mi pomáhá bambucké máslo.
Syn měl podobné skvrny a na koznim mu řekli, že to ma plíseň. Mazali jsme imazolem a ztratilo se mu to.
Mám to samé,na pravé ruce horší než na levé....vždy jen přes zimu a zhoršení v mrazech...
Mažu jezevčím sádlem a nebo Niveou, aby to bylo mastné.Nic jiného mi nezabralo a hlavně parfémované krémy, ty pálí jako čert.....Je to boj! Ale přes léto mám ruce krásné🙂
klasický atopák.. přítel má taky, Co máme zjištěný, tak reaguje i na změnu počasí - tedy podzim a jaro jsou nejhorší, popřípadě mráz.. jinak na oleje, "špinavý" pot- což je skvělé, když je automechanik že? Pak čokoláda, jahody, argus pivo z Lídlu, špatně/nevhodně vyprané- i delší dobu odleželé nenošené věci .. to jsou ty hlavní.. když se tomu vyvaruje, je to o dost lepší.. Prostě jak už je zmíněno.. zjistit z čeho to má..
dle meho plisen.
@hbalogova Jj,a svedi to a pálí,vypadá to jak omrzlina krizena se spaleninou ... Mám kontaktní atopicky ekzem z gumových rukavic,nedej bože,když se v nich ruce zapaří a nejhůře mi to vyskočilo z koncentrovaného jaru na nádobí,když jsem dělala na hotelu v kuchyni . Dostala jsem kortikoidy,vitaminovou mast a zinkovou a k tomu nějaký ochranný krém a hlavně se vyvarovat tomu,co to způsobuje