Kožní problém. Nemáte podobnou zkušenost?

hbalogova
30. bře 2020

Dobrý den, vím že je to tady hlavně o mateřství a dětí, ale potřebovala bych od vás radu, protože vím že se tady dozvím užitečné rady...
Přítelovi se udělali na rukou a nohách nějaké skvrnky nebo ekzém měl to už před několika měsíci a na kožní mu předepsali nějakou mastičku tak si to mazal a zmizelo to na nějakou dobu, jenže teď se to vrátilo a je to ještě horší.
Vyzkoušeli jsme snad všechno vyměnit prací prášek, šampóny sprchový gely.
Ale objevuje se to pořád.tak vás prosím jestli nemáte někdo zkušenosti s podobnými skvrnkami.
Děkuji.

amazonkajanik
30. bře 2020

@hbalogova Jj,a svedi to a pálí,vypadá to jak omrzlina krizena se spaleninou ... Mám kontaktní atopicky ekzem z gumových rukavic,nedej bože,když se v nich ruce zapaří a nejhůře mi to vyskočilo z koncentrovaného jaru na nádobí,když jsem dělala na hotelu v kuchyni . Dostala jsem kortikoidy,vitaminovou mast a zinkovou a k tomu nějaký ochranný krém a hlavně se vyvarovat tomu,co to způsobuje

hbalogova
autor
30. bře 2020

@amazonkajanik já si myslím že to přítel bude mít taky asi z těch gumových rukavic z práce ale nechápu proč se to dělá i na nohách?...

amazonkajanik
30. bře 2020

@hbalogova nemá gumovky,nebo montérky,které si nechává firma čistit sama? Mamka má totéž co já,jen místo jaru jí vadí škrob a ve firmě,co dělali,skrobili pracovní oděv,ta měla kolena pomalu do krve. Nejvíc trpí klouby a ta nejvíce exponovana místa. Ségra je pro změnu reakcni na kovy,snese jen chiru,takže cvoky na dzinsech musí pretirat lakem na nehty...

hanih
30. bře 2020

Taky mi to přijde jako atopický ekzém. Chce to zjistit, z čeho to má. Mě se třeba objevuje zásadně při stresu. Čím větší stres, tím víc se rozleze. Nejvíc mi pomáhá bambucké máslo.

hbalogova
autor
30. bře 2020

@hanih to bude určitě atopický ekzém...
Montérky pereme doma takže to nevím no...
Ale víte jak to chodí na kožním no.. řekli nám jen že to může být z čehokoliv..a nebo ze stresu, ale upřímně kdo se v týhle těžký době nestresuje..

martt
30. bře 2020

Syn měl podobné skvrny a na koznim mu řekli, že to ma plíseň. Mazali jsme imazolem a ztratilo se mu to.

etinka
30. bře 2020

Mám to samé,na pravé ruce horší než na levé....vždy jen přes zimu a zhoršení v mrazech...
Mažu jezevčím sádlem a nebo Niveou, aby to bylo mastné.Nic jiného mi nezabralo a hlavně parfémované krémy, ty pálí jako čert.....Je to boj! Ale přes léto mám ruce krásné🙂

miba10
30. bře 2020

@hbalogova jj, to je atopický exem. Já to mám taky na rukách. Nejvíce se to objevuje tam, kde je pokožka slabší.

gryfis
31. bře 2020

klasický atopák.. přítel má taky, Co máme zjištěný, tak reaguje i na změnu počasí - tedy podzim a jaro jsou nejhorší, popřípadě mráz.. jinak na oleje, "špinavý" pot- což je skvělé, když je automechanik že? Pak čokoláda, jahody, argus pivo z Lídlu, špatně/nevhodně vyprané- i delší dobu odleželé nenošené věci .. to jsou ty hlavní.. když se tomu vyvaruje, je to o dost lepší.. Prostě jak už je zmíněno.. zjistit z čeho to má..

jijulka
2. dub 2020

dle meho plisen.