Ahojte holky, čistě informativní, jste za kupování kvalitnějších kabelek z pravé kůže nebo spíše levnějších z Eko kůže? Děkuji za každý jeden Váš názor, Lenka
Za mne raději 2 poradne kvalitní co vydrží, v neutralnich barvách co se dají kombinovat s cimkoliv nez hromadu kabelek co se budou po par mesicich drolit. Me by í nebavilo furt přehazovat důležité věci z tašky do tasky, znám se, ztrácela a zapominala a hledala bych furt věci🙂 jinak kabelek mam kolem 15, stridam jen 2...
Já mám jednu, kvalitní, koženou, neutrální, dražší. Tahám jí pořád a není to na ní vidět, hodí se téměř ke všemu. Pak mám psaníčko na slavnostnější příležitosti a batoh do přírody. Za sebe říkám, raději jednu pořádnou, než deset šuntů. Ono to totiž poznat je a hodně. Stejně tak boty a bundy. Raději si našetřím na kvalitní a nadčasové, které mi vydrží roky, než mít narvaný skříně laciným hadrem.
Nemusí vždy platit pravá kůže je levnější než umělá, často to je hlavně o značce a cenově to může být právě naopak (např. Lasocki x Guess, Hilfiger atd.). Já to po zkušenosti s kabelkou Deichmann (koženka), kdy se mi po dvou hodinách nošení prodřely uši , řeším tak, že u značek typu Deichmann nebo CCC výhradně kabelky z pravé kůže, u dražších značek klidně i z umělé (preferuji typ saffiano). Není to asi sice záležitost na 20 let každodenního nošení, ale kabelky vypadají docela dlouho pěkně a kvalitně.
Me vzdycky pobavi ten nazev "eko kuze" 😃 Zni to, jako lepsi kuze, ale je to umelotina. Fajn komercni tah 😃
Jinak, ja mam rada i latkove, napr. zn. S. Fiorentino, anebo z Fleru..
Eko kůže je prostě koženka, nevím, ale podle mého to z kůží nemá žádné dočinění. My tohle řešili u pohovky a dali jsme po naší zkušenosti přednost kůži, takže tak bych to viděla i u kabelky, raději kůži co vydrží 🙂
@isabelafuentes A navíc vůbec není "eko", naopak je velice "neeko".
@emotys kdysi jsem kupovala kabelky levné, po půl roce jsem mohla vyhodit. Takže jsem hledala až našla to co mi vyhovuje a to Darabags kabelky, mám jich 8 (různé tvary, velikosti, barvy) a teď nově batoh. Střídám dle ročního období a potřeby, divadlo, procházka, nákupy, atd. Pořád jako nové. Už bych levné kabelky nekoupila. To raději zainvestuji do pořádné kožené kabelky 🙂
@kvmatonka Darabags se mi neosvedcily,strasne tezke na noseni a malo uzitneho prostoru. A neumerne ceny.
@isabelafuentes no tak ono asi záleží zrovna jakou máte. Já je nikomu nevnucuji. Já jsem s nimi nadmíru spokojená. O🙂
Nejsme tak bohati abysme si mohli dovolit kupovat levne veci.Lepsi jedna nebo dve kvalitni kabelky nez plna skrin suntu
Darabags mám dvě. Když vezmu, kde všude je tahám a jak moc je přetežuju, tak se divím, že po 4 letech pořád drží a vypadají skoro nově;). Jinak aktuálně smeřuju ke koupi 1*2 kvalitních kožených (ne nutně suormodní značka), univerzálních.
Kupuji si kožené. A souhlasím s @zelenaesmolda , že je lepší kvalita než kvantita.
@isabelafuentes preferuji název "syntetika" 😂 než ekokůže.
Kabelku kupují podle toho jak se mi líbí a aby nebyla moc předražená. Raději 5 hezkých levnějších kabelek ať mám k oblečení než jedna náramě fajnová na které to stejně není poznat.