Koronavirus ve škole. Část třídy doma, část ve škole - není to blbost?

30. led 2021

Ahoj holky. Mám takový dotaz. Neteř chodí do první třídy, a prý část třídy byly doma v karanténě, a část byly normálně ve škole. Není to blbost? Myslela jsem že když karanténa, tak pro celou třídu.

zuzkasim
30. led 2021

Proč? U nás jsou taky některé děti v karanténě, když mají někoho nakaženého v rodině...

gramar
30. led 2021

Dělalo se to tak, že pokud bylo ve třídě dítě pozitivní, tak doma zůstávalo jen to které s ním sedělo v lavici a zbytek třídy chodil ve zvláštním režimu tak, aby se nepotkal se zbytkem žáků ve škole...

autor
30. led 2021

@zuzkasim No jasně, ale nějaký dítě tam měli nakažený, proto byly v karanténě

gramar
30. led 2021

Tak to záleží na hygieně. Může celou třídu nechat doma, ale taky nemusí... Zvlášť když teď chodí jen první a druhá třída...

priefi
30. led 2021

Nepřekvapuje mě to, když je pozitivní člověk v kanceláři s více lidmi, tak pokud jsou od sebe 2m, nikdo nejde do karantény. To že v kanclu jsou spolu x hodin bez roušky nikoho nezajímá. Docela mě tento přístup překvapil...

autor
30. led 2021

@priefi V kanclu a bez roušky? 😳 pak nemá být tolik lidí nakažených.

bombat
30. led 2021

No jako smí se to, když jsou dál než na dva metry, ale zas tam dýchají celý den mnoho hodin a že pak do karantény ostatní nejdou je teda skandální.

priefi
30. led 2021

Bohužel to tak je

priefi
30. led 2021

@bombat přesně

martt
30. led 2021

Není. My jsme tohle řešili týden před vánoci. Pokud by se v té třídě objevilo další pozitivní ditko, tak už by dali celou třídu do karantény.

martt
30. led 2021

@priefi Tak to se divím. Nas hygiena hnala do karantény, kvůli pozitivní kolegyni. A to máme celou dobu roušky. A sefovou hnali do karantény také a to se s ní stykala jen opravdu má 2 metry a v rousce. Tak asi jak ktera hygiena.

priefi
30. led 2021

@martt asi záleží od hygieny a od firmy