Ahoj holky. Mám takový dotaz. Neteř chodí do první třídy, a prý část třídy byly doma v karanténě, a část byly normálně ve škole. Není to blbost? Myslela jsem že když karanténa, tak pro celou třídu.
Dělalo se to tak, že pokud bylo ve třídě dítě pozitivní, tak doma zůstávalo jen to které s ním sedělo v lavici a zbytek třídy chodil ve zvláštním režimu tak, aby se nepotkal se zbytkem žáků ve škole...
@zuzkasim No jasně, ale nějaký dítě tam měli nakažený, proto byly v karanténě
Tak to záleží na hygieně. Může celou třídu nechat doma, ale taky nemusí... Zvlášť když teď chodí jen první a druhá třída...
Nepřekvapuje mě to, když je pozitivní člověk v kanceláři s více lidmi, tak pokud jsou od sebe 2m, nikdo nejde do karantény. To že v kanclu jsou spolu x hodin bez roušky nikoho nezajímá. Docela mě tento přístup překvapil...
@priefi V kanclu a bez roušky? 😳 pak nemá být tolik lidí nakažených.
No jako smí se to, když jsou dál než na dva metry, ale zas tam dýchají celý den mnoho hodin a že pak do karantény ostatní nejdou je teda skandální.
Bohužel to tak je
Není. My jsme tohle řešili týden před vánoci. Pokud by se v té třídě objevilo další pozitivní ditko, tak už by dali celou třídu do karantény.
Proč? U nás jsou taky některé děti v karanténě, když mají někoho nakaženého v rodině...