Koronavirus a karanténa v rodině. Poradíte, prosím?

22. říj 2020

Dobrý večer,
prosím o radu ty, které si již necim podobným se svou rodinou prošly.
Můj muž je desátý den v karantene po kontaktu s pozitivní osobou. Protože ztratil čich, šly jsme radši s dcerou do karantény taky, dobrovolně. Dnes, desátý den karantény, se konečně dostal na testy s pozitivním výsledkem. A teď k mě otázce? Jak to bude s námi? Musime na testy, když jsme celou dobu v karantene a nemáme problém v ni dalších deset dni spolu s manželem pokračovat? Mám strach, ze než se nám na testy podaří objednat (teď jsou volna mista až na středu), tak teprve od jejich výsledku se bude počítat izolace nám. Když budeme pozitivní tak dalších deset dni, když negativní, tak prý ještě déle. Ja si skutečně nemůžu dovolit být tak dlouho ze zaměstnání 🙄 My s dcerou bez příznaků 🤷🏼‍♀️ Někde jsem cetla, ze pozitivní muže být infekční prvních x dnů a pak, pokud už nemá příznaky, byť test stále pozitivní, tak už muže normálně fungovat, tak mi přijde, ze v tuhle chvíli dopracuje na to, ze se muž dostal na test až takto pozdě...
Prosím tedy o vaše zkušenosti. Děkuji a všem hodně zdraví přeji 🌸

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
22. říj 2020

Nevíte, někdo, prosím?

martinazidkova
22. říj 2020

Mám teď pozitivního manžela. Šel na testy v úterý, do 30. má on izolaci, já s dcerou karanténu. Toho 30. bych si měla dojít na testy já (dceři je 6 týdnů, tak jí doktorka na testy hnát nechce a ona bude mít karanténu 14 dnů. Když mi vyjde test negativní tak by karanténa měla skončit mě i manželovi, pokud pozitivní, nastává opět desetidenní karanténa (i pro manžela)

martinazidkova
22. říj 2020

Jen nechápu, proč byste měli mít karanténu delší než 10 dnů v případě negativního testu...
Jinak ano, polud by Vám vyšel test pozitivní, tak se karanténa počítá ode dne testu

autor
22. říj 2020

@martinazidkova Máme takové info od praktika. Ale děkuji za Vasi zkušenost.

alexovka
22. říj 2020

Bohužel je to tak, v případě výskytu v rodině ( tím je myšleno ve společné domácnosti), by jste měli být ihned od pozitivního testu manžela v karanténě obě dvě a na testy musíte taky. Údajně se doporučuje jít na test cca 5-7 den po testu manžela. Pokud budete pozitivní, běží pro vás karanténa znovu 10 dní.

autor
22. říj 2020

@alexovka Děkuji za nazor, toho jsem se prave bála. To pak budu skoro měsíc doma a to si tedy pracovně vůbec nedovedu představit 🤦🏽‍♀️

alexovka
22. říj 2020

Jo a karanténa 10 dní je v případě, kdy poslední tři dny už jste bez příznaků..jinak o délce karantény pak rozhoduje praktik.

silvie111
22. říj 2020

Zdravím, osobně jsem se s tím doma ještě nesetkala. Ale co vím od ostatních, tak když někdo onemocněl horečkou a na testy se dostal cca za 3-4dny a vyšly pozitivní, tak karanténa se počítala ode dne, kdy začal mít první priznaky. Nikoliv od pozitivního testu. Pak samozřejmě po těch 6dnech následovalo další testování. ;)

ev.ka
22. říj 2020

Uvidíte, je i dost pravděpodobné, že Vám hygiena vůbec nebude volat a stejně si to budete muset rozhodnout sami
nám hygiena nevolala a to už je skoro měsíc od testu manžela
ja si sehnala žádanky na testy mě a dětí u našich praktiků, naštěstí jsme vyšli negativní a ukončili jsme si dobrovolnou karanténu po 10 dnech (manžel pouze po konzultaci s praktikem)
trasování už dávno nefunguje

ckei
22. říj 2020

Máme osobní zkušenost. Manžel pozitivní test, jemu začala běžet izolace, nám karanténa. Na test jsme se dostali 6dnu po jeho pozitivním testu, vyšli jsme všichni pozitivně, manželovi skončila izolace 10.den od jeho pozitivního testu a nám začala běžet izolace naším pozitivním testem.....a jsme v ní stále..doma jsme již 3.tyden. Izolace a karanténa se samozřejmě počítá až dnem, kdy vyšel pozitivní test!

ckei
22. říj 2020

A jinak nám normálně hygiena volala, manžel nás vytrasoval,resp.nas nahlásil jako osivy žijící v jedné domacnosti, sebe a děti jsem už natrasovala online. Takže tam nás už hygiena nekontaktovala.

elyey
24. říj 2020

Já měla minulý týden pozitivní test. 10 dní se počítalo od vysledku. Přítel šel hned na test, byl negativní, přesto musí jít na testy znovu, až mi bude končit izolace. Měla mi končit dneska, ale nejsem bezpříznaková ty tři dny. Takže se nám to ještě prodlužuje. Pokud bude mít test pozitivní on, já už znovu do karantény prý nepůjdu.