Ahoj, říkám si je to podvodnice, nebo zoufalá maminka, co se snaží přemoci špatnou finanční situaci?
Kontaktovala mne paní, která mne požádala o pomoc - zda bych jí darovala kočárek, který prodávám. Není nic moc, ale přece jen stále mne stál nějaké peníze. Paní vůbec neznám, uvedla jen, že je s dětmi sama, špatná finanční situace, syn nemocný. Existují přece červené kříže, vím že do nich již několik kočárků odvezly mé kamarádky, existují i sběrné dvory pro samotné matky s dětmi.
Zdá se mi to jako přesná situace k hraní na city a svědomí, jednou už jsem naletěla paní na ulici a pak jsem se nestačila divit, jak drzí lidé mohou být, navíc často slýchám ve svém okolí o podobných případech kdy pomáháte někomu, kdo to vlastně ani nepotřebuje. Osobně bych ani nikoho sama takto nekontaktovala. Jen si tak říkám, co Vy na to, máte nějakou zkušenost?
Děkuji za příspěvky.
na tohle je bohužel internet Z MÉHO HLEDISKA příliš anonymní, vzbuzující nedůvěru, mezi potřebnými jsou i černé ovce, které se obohacují ze solidarity ostatních..
...pokud bych viděla, sledovala blog oné maminky, četla o jejích nesnázích, byla registrovaná nějakou dobu, snad. Ovšem takové případy spíš znám osobně, z doslechu, přes známé, příbuzné, to nemám problém s tím nabalit ohromné tašky a věci po dětech, po sobě rozdat.
Pokud ne, zdvořile bych odmítla, odkázala ji na skupinu věnuji, na bazar, kde se dá při zadání nejnižší ceny získat mraky věcí zadarmo, případně na konkrétní pomoc, jakou píšeš. /zrovna se tu řešilo nedávno, maminka chceprodávané věci na slovensko poslat, jedné napíše, že má dětí 4, jedné, že má dětí 5..hraje na city/.
Já zneužití dobré vůle bojím také, proto osobně vozím nepotřebné věci, např. oblečení po dětech, deky, hračky atd. do azylového domu pro matky s dětmi. Kočárek tam poputuje také. Myslím, že tam se snad dostanou tomu, kdo to potřebuje.
Také bych ji odkázala na skupinku daruji. Osobně bych jí nic nedávala, pokud ji neznám... Bohužel už bylo tolik podvodníků, že člověk nevěří ani tomu, kdo je na tom opravdu špatně.
@susana26 Tak já jsem hodně naivní a v tomhle ohledu se asi nepolepším, mě je vždy těch "chudáků" hrozně líto. Mě nejvíc zamrzelo, když jsem odpověděla na inzerát, kde paní prosila o výbavičku na mimi, že nemá peníze atd., posléze ji poslala všechno, co jsem mohla, i takové moje srdcovky a paní se ani neráčila ozvat, že balíček došel, natož, aby poděkovala. Dodnes nevím, jestli na tom byla opravdu tak špatně, nebo to jen hrála, každopádně můj manžel se nestačí divit, jak můžu být tak blbá 😀
@susana26
A má profil založení v březnu 2016 tipuji?
Mě napasala konkrétně toto:
puma511 Dobry den mala bi som zaujem viem že to nie je vaša vec ale som sama z 5detmy nemam nikoho chto bi mi pomohol som natom slabo finančne neviem či budete taka dobra ami neako pomoc dakujem
Když jsem jí odepsala, že ano, že pošta bude činit 44,- už se neozvala 😅
@katcha21 už jsem jí tam šoupla, to je drzost, paní v tom asi umí chodit
Tady odkazuji na její profil, zřejmě nový 🙂)
https://www.modrykonik.cz/market/seller/petana10/
To nevim, asi jen napsat adnimům aby to smazali. A nebo to tady nech. Třeba si to přečte i nějaká maminka co není ve skupince, chtěla by pomoct a aspoň se nenapálí 😉
Jo jo, pěkný večer 🙂
Uživatelka je již zablokovaná.
Ach jo. Potřební nemají a podvodníci mají cokoliv, aspoň že tady byla odhalena. Pro příště se asi vyplatí nevěřit.
Není to náhodou paní pod nickem: tobinko24, Puma 511, nebo Helenka1234???