Kontakt s příbuznymi v současné situaci. Jak řešíte?

evytra
21. dub 2020

Ahoj chci se zeptat jak to mate s navstevama a kontaktem s rodinou....my se vidame jen s moji mamkou (pracuje ve skole a momentalne je doma a nikam nechodi) jezdime k ni s dcerou na zahradu nebo dceru hlida jelikos jsem v 8mesici tehu. Od manzela rodice jsme jeste nenavstivili, bydli v jinem meste a mamka dela zdrav.sestru v nemocnici a tatka je v praci taky s x lidma v kontaktu.... Nechci je uplne zazdit v nejakem kontaktu tak aspon volame video hovory ale uz mi jich je celkem lito ze nemuzou "popučit" vnučku..... Jak to mate s navstevama vy?

jjasmina
21. dub 2020

Nechodíme nikam

lv
21. dub 2020

S mymi rodiči jsem se viděla jednou, v rouskach a venku. S tchyni 2x, též v rouskach a to u nás byla 4x do týdne. Sem tam se vidíme se svagram a jeho dětmi.

martiniquest
21. dub 2020

Takova diskuze uz zde je, kouknete

evytra
autor
21. dub 2020

@martiniquest diiky.mrknu

krtcice
21. dub 2020

My se vidíme se všema kromě mé sestry, která bydlí daleko a je taky denně v kontaktu s x lidma (rozvoz balíků). Jinak se se všemi vzájemně navštévujeme, je ale pravda, že nikdo z nás nepracuje v rizikovém prostředí jako u vás...

aklin
21. dub 2020

My se navštěvujeme se všemi. O víkendu budeme mít oslavu narozenin cca 12 lidi a bez roušek. Co se týče rodiny, to neřeším.

aurelie34
21. dub 2020

Mám dvě děti syn 2,5 roku a dcera 2 měsíce a normálně se s nejbližší rodinou setkáváme. Myslím tím moji mamku a jejího přítele, sestru, a s tchyni bydlíme v jednou domě, tak tu vidíme denně. Jinak nikam nechodíme ale prostě si neumím představit že by moje mamka neviděla vnoučata.

eviicka
21. dub 2020

Také jsem těhotná, s rodiči obou se vídáme, všichni tři jsou 70+ takže nepracují (ale izolovaní nejsou, např. nákupy). Manžel chodí jednou týdně do práce, na nákupy a tak, takže izolovaní úplně nejsme.

g_m
21. dub 2020

Vídáme se skoro každý den.

klea81
21. dub 2020

Nevidame se, nestojí o to.

andyskarsgard
21. dub 2020

Já chodim do práce a jsem těhotná, manzech chodí na nákupy sám. S nikým s rodiny se ne vídáme. 😳

hezz17
21. dub 2020

@aurelie34 mám stejně staré děti a představa že viděli miminko v porodnici a pak az půlroční dite? Jezdíme za mymi i manzelovo rodiči cca 1x za 10 dní. Tam na 3-4 dny a zase domů.

vladienka
21. dub 2020

@hezz17 nam sa o chvilu narodi druhe a cele rodiny mame na Slovensku, tak som zvedava kolkomesacnu ju uvidia 😢 takze ak by sme mali tu moznost, tak sa normalne stykame

krupka3
22. dub 2020

S nikym se nevidame, volame si pres FB messenger videohovory.

martt
22. dub 2020

@evytra Nečetla jsem všechny komentáře. Ale my to máme, tak ze s mými rodiči se vídáme stále. Bydlíme ve stejné vesnici a chodime k nim na zahradu. U mé 80 babičky jsem byla 2 × sama bez dětí. A u manzelovych rodičů, které má 100 km daleko byl sám a to jeste z důvodu rodinného pohřbu. Ale ted jsme se bavili, že uvidime podle situace a možná bychom začátkem května k manzelovym rodičům na jeden den sjeli i s dětmi.

widowblack
22. dub 2020

Navštěvuji se normálně , k moje mamce chodíme skoro denně , s tchýní se vídáme aspoň jednou do týdne - bydlí ve vedlejším městě . Moje maminka je doma už xy let kvůli zdravotnímu stavu a tchýně normálně pracuje ( kancelářská) . Já se kontaktu se znamými nevyhýbám , kdo chce staví se na kafe , teď sem i pár známých i zvelebila hlavu 🤣 starší dcera ta chodí ven se psem , včera byla venku i se spolužáky ... na vycházky chodíme denně - jinak by mě doma kleplo . Ps: mám doma 2 mesíčního cvrčka .

mrav
22. dub 2020

Nechodíme nikam. Moji rodiče jsou v rizikové skupině a navíc bydlí dvě hodiny cesty od nás. Nejblíž mám bráchu-asi 3 kilometry od nás, přesto jsme se viděli jen mezi dveřmi a s rouškami.

moija
22. dub 2020

Syn mel 1. narozeniny, nase rodice (normalne pracuji) jsem dlouho premlouvala, aby prijeli, bali se aby jej nenakazili... Ted se chystame my za nasima. Neumim si predstavit se treba rok nevidat - a to je podle me realna doba, tech pripadu bude vic a vic. Ale pravda, nikdo neni v rizikove skupine.