Kolik máte přátel?

tahejhula
11. srp 2022

Zajímá mne, kolik máte kamarádek, přátel, se kterými se osobně a vcelku pravidelně stýkáte. Třeba jednou za měsíc, nevím, zajdete na kafe, pokecáte, jste schopni si vzájemně vypomoci, apod.

jaja01k
11. srp 2022

@tahejhula Mám jednu kamarádku, s kterou se scházím pravidelně.

tahejhula
autor
11. srp 2022

@jaja01k a jak často se vídáte?

dianemash
11. srp 2022

Mám jednu dobrou kamarádku od střední, bydlíme teď ve stejném městě, scházíme se jen párkrát do měsíce na pokec, nesvěřuju se jí úplně se vším, ale můžeme si popovídat důvěrně. Pak máme s partnerem dost společných "přátel" kteří bydlí v našem okolí, scházíme se často a to asi hlavně proto, že na sebe tady často narážíme, ano stali se z nich takoví přátelé na večerní posezení, zasmějeme se, s něčím si vypomůžeme, ale nejsou to takoví ti přátelé se kterými se domluvíte na dovolenou nebo se kterými bych já osobně někam vyrazila. Celkově čím jsem starší, tím mám na přátelství jiný náhled, možná je to právě i městem ve kterém bydlíme, poznala jsem tu úplně jinou náturu lidí a nejde se jim otevřít 🤷‍♀️

jaja01k
11. srp 2022

@tahejhula Jednou dvakrát za měsíc.

l01991
11. srp 2022

Žiju v De... jednu mám v Čr,tedy WhatsApp ale osobně 0...

martiniquest
11. srp 2022

5, se kterymi se vidam minimalne jednou za mesic, a pak dalsich 6, se kterymi se vidam nekolikrat do roka

cilkat
11. srp 2022

Několikrát do roka se scházím krom rodiny se dvěma kamaradkami. Každý měsíc rozhodně ne.

me_druhe_ja
11. srp 2022

Žiju v zahraničí, ale mám dvě kamarádky, že kterýma si píšu pravidelně a když jsem v ČR, tak se vidime furt. 😀 jinak mám velký okruh dalších kamarádů, se kterýma s ČR vždycky 1-2x za pobyt potkám, ale jinak si pravidelně nepíšeme. 🙂

tahejhula
autor
11. srp 2022

@cilkat a co se týče rodiny, vídáš se třeba se sourozenci?

luucia
11. srp 2022

Mám jednu nej kamarádku, s tou se scházíme jak je čas..někdy i víckrát měsíčně a někdy se několik měsíců nevidíme, někdy jedem na společný víkend 🙂 ale jsem v kontaktu přes messenger. Pak mám dvě kamarádky ze střední školy a s těma se vídám tak 1x za půl roku 🙂

tahejhula
autor
11. srp 2022

@l01991 já jsem na nule úplně.

kami1984
11. srp 2022

mám 5 blízkých kamarádek, z toho 2 pravdu hodně blízké a frekvence je různá, někdy 1x za rok(což je tento rok extrém), někdy každý týden, v kontaktu na soc.sítích jsme ale prakticky denně.
Kolikrát společné kafe, výlet, víkend, společná akce - divadlo, festival, posezení s přespáním doma atd., u jedné si vzájemně hlídáme děti atd.)

te_reza
11. srp 2022

Dvě. Bydlíme kousek od sebe, ale času že žalostně málo. Takže se vidíme dejme tomu jednou za měsíc.

oplatecka
11. srp 2022

V blízkosti mám čtyři skvělé kamarádky, se kterými se vídám poměrně často 😊 Přitom se dvěma z nich jsem se poznala teprve před rokem a čtvrt, ale strašně jsme si sedly. Máme stejně staré děti, takže jsme hodně i s dětmi, jezdívame na výlety, zajdeme na kafčo, do kina, na večeři 🙂 Potom mám kamarádku z vysoké, ale ta bydlí dost daleko, s tou se vídáme tak třikrát do roka. V neděli k nim jedeme na čtyři dny na návštěvu 😉

rnika
11. srp 2022

3 kde je to tak 2x do měsíce někdy častěji někdy zas méně ( vyloženě osobní kontakt) , pak několik kde je ta frekvence o fous menší. Mám i pár dobrých přátel kde to vyjde jednou za rok kvůli vzdálenosti, ale tak nějak o sobě víme.... ( to, že jsme v častém kontaktu přes internet nebo tel nepočítám).

any90
11. srp 2022

0, mám mamku a sestru, občas se ale najdou věci o kterých si nemám s kým pokecat.

atraps
11. srp 2022

@tahejhula jednu, vidame se casto, nase deti chodi spolu do skolky. a staci mi ..... predtym 0.tchyne se nepocita, vid🙂. protoze s ni mam fakt dobrej vztah

emillyhk
11. srp 2022

Dva - kamarád a kamarádka. Před rodičákem jsme zašli aspoň jednou měsíčně na kafe, na jídlo... Po porodu jsme se odstěhovali, je to s dítětem trochu komplikovanější, ale i tak se snažíme vídat. S kamarádkou nám to teda už půl roku nevychází (buď jsme nemocní my nebo ona), s kamarádem nám to tak plus mínus 1x měsíčně vyjde. Jsou to lidi, na které se můžu kdykoli obrátit.

leiladelly
11. srp 2022

Já mám krásné období, kdy po době, kdy mi umřel tatínek a muž a byla jsem sama, tak mám dlouhodobě stabilní přátele (tehdy jsem tyto měla také, ale nechtěla jsem je zatěžovat svými smutky nějak moc...), tyto lidi znám cca 25 -30 let a vím, že si pomůžeme v případě nouze, prověřeno časem. Jsou to zhruba 3 lidé. Pak máme kamarády, se kterými si také různě pomáháme, informacemi , vším možným, to jsme zhruba 3 rodiny, k tomu 7 dětí. Třeba manžel byl na operaci a já slehla se škaredou sinusitidou. Mí přátelé na dovolené v zahraničí, tak jedna z těchto kamarádek zajela vyzvednout manžela z nemocnice, v jiném městě, a dovezla ho domů. Právě teď jsem si říkala, že se život různě vyvíjí, jelikož z pocitu osamocenosti jsem se dostala do situace, že kamarádky mi píší, zda s nimi poletím na holčičí jízdu na Mykonos, další píší, zda bychom s nimi nejeli na zimní dovolenou, jejich syn si rozumí s našimi dětmi, najednou máme tři návrhy s kým a kam a co podniknout. Není to o nějakých setkáních úplně pravidelně, ale tak píšeme si, občas dáme kávu, občas grilujeme tam , jindy onde... Víme o sobě dlouhodobě, je to hrozně fajn 🙂 Pak mám ještě tři kolegyně, se kterými jsme také na kamarádské rovině, řešíme odborné věci, chodíme spolu za kulturou, to není o nějaké společné kávě, ale máme společné akce, na které jedeme, nebo se tam potkáme . To je taky moc fajn.

tasimia
11. srp 2022

@tahejhula mám 7 kamarádek, ze kterými se stýkam od narození male pravidelně. Čtyři mají děti, takže chodíme ven. Další dve bydlí ve stejném baráku, takže dáváme kafe a pokec, staví se třeba když malá usne, vařím atp.
Jako samozřejmě jich mám více, ale je to sekání tak 1-2x za půlroku, protože ja a čas :D. Kdyz si něco naplánují tak funguje většinou zakon schvalnosti.

eviicka
11. srp 2022

Před šesti lety jsme se stěhovali a v novém místě jsem si našla 3 kamarádky (s dětmi) se kterými se vídám minimálně jednou za měsíc- někdy jednotlivě, někdy všechny společně. Pak tu mám ještě dvě, kde to je tak 1-2 do roka.
Z "dřívějšího života " mi zůstali tři kamarádi - dva muži jedna žena, kde se snažíme vidět 1-3x do roka (i s partnery).
Se ségrou jsme v kontaktu takřka denně.

ferda90
11. srp 2022

@tahejhula Ahojky, máme okuh přátel kde nás je 9 včetně nás. Kdysi jsme se pravidelně scházeli, ale teď už tak často ne. Jezdívali jsme na chaty, slavili narozeniny, ale někteří z nás už mají děti, někteří ne, někteří mají práci kde pracuji i přes víkend, jeden pár od nás stavěl barák, takže dost času zabralo stavení atd atd. Ale s jedním tím párem se scházíme poměrně často. Celkově je beru jako přátelé, ne jen jako kamarády. Já osobně mám nejlepší kámošku, tři roky zpátky mi odešla na mateřskou, řekly jsme si, že si uděláme každý měsíc čas a sejdeme se... No za ty tři roky jsme se setkaly párkrát, mrzí mě to no, ona při MD dělá brigádu a asi ji moc času nezbývá na kamarádku,chápu, že se chce věnovat i rodině, ale říkám si, že když člověk chce, tak si čas vždycky najde.

tahejhula
autor
11. srp 2022

@leiladelly nemám nikoho ani na kafe, proto jsem se ptala takto.

tahejhula
autor
11. srp 2022

Každopádně děkuji za všechny odpovědi.

leiladelly
11. srp 2022

@tahejhula ja nezpochybnuji zpusob, jak se ptas. Napsala jsem svou zivotni zkusenost, ze skoro z nuly se to zmenilo na plno fajn lidi kolem nas. Tak nehazej flintu do zita…

tahejhula
autor
11. srp 2022

@leiladelly tohle trvá roky a když řeknu celý život, nejsem daleko od pravdy. Já mám špatně vystavěné hranice a pokaždé to dopadne stejně. Změnit něco takového, aby to zároveň nepřešlo v druhý extrém, je poměrně náročné.

susmevem
11. srp 2022

@tahejhula ... zrovna včera jsem o tom přemýšlela. Prožívám teď pro mě jedno z nejtěžších obdobív životě a zjistila jsem, že jsem v podstatě sama...😔. Jako mám pár "známých", ale to není o tom, že bych se někomu svěřila. Jednu hodně dobrou kamarádku mám, ale ta bydlí ve Švýcarsku a vidíme se max 2x za rok....

tahejhula
autor
11. srp 2022

@susmevem nemám ani známé, prostě není nikdo, kdo by s námi aspoň zašel na hřiště, se mnou do muzea, svěřovat se někomu, to nevím. Ale prostě není nikdo, kdo by s námi šel v sobotu k rybníku, kdo by s námi šel na výlet, nic a nikdo.

evik19
11. srp 2022

@tahejhula Je otázka, jestli ti tento stav vadí nebo ne. Já jsem třeba spíš introvert, stačí mi jedna super kamarádka, naše rodiny spolu tráví dovolený, občas víkendy, často si píšem,zajedem s dětma na vylet. Ale třeba že bysme jen my dvě spolu někam šly, to málo kdy. A vyhovuje mi, že to ona po mně nechce, protože ví, že nemám hlídání. Pak mám několik kamarádek, které vídám několikrát do roka, jsem za ně moc ráda, ale nepotřebuju je vidět každý týden, ani každý měsíc. Když se třeba seznámím s nějakou novou maminkou a ona se chce moc vídat, spolehlivě mě to odradí. Vidět se i s dětmi sem tam na hřišti nebo zajít společně na zmrzku, to je fajn i pro mě, ale nechci cítit povinnost s někým jednou týdně vysedávat doma na kafi, když mě to nebaví. Tak třeba do budoucna možná nečekat hned zázraky, netlačit na pilu, nevolat každý týden, kdy se konečně uvidíme apod... Jestli dávám nevyžádanou radu, tak se omlouvám.

tahejhula
autor
11. srp 2022

@evik19 já na nikoho rozhodně netlačím, problém je do značné míry přesně opačný. Já prostě nemám opravdu nikoho. Ani na zmrzlinu s dětmi, ani na výlet, něco takového se mi nikdy nestalo.