Zdravím,
syn (12 týdnů) chce kojit v podstatě celý den, dopoledne klidně i 3x 4x za hodinu. Kojí se tak 5-10 minut. Situace se zlepší jen v šátku, kočárku nebo v noci. Víceméně se celý den kojí nebo brečí (přes den spí jen v náručí, v kočárku nebo šátku). Naivně jsem si myslela, že se intervaly budou prodlužovat, ale ono je to spíš horší. Dudlík nemáme (musela jsem odbourat, způsobil špatné sání, rasování mých bradavek a bojkot kojení). Prosím, vy, co máte starší děti, jak dlouho toto slastné období trvá? 🙂
@lucka00024 tak kojení mi nevadí, jen jsem po těch 3 měsících už hodně vyčerpaná 🙂
Ještě mě napadlo s tím kojením 3x4x za hodinu že může jít o růstový spurt(snad to píšu spravně....) To mají děti větší hlad,časem by se to mělo upravit.
Já ti rozumím a jak jsem psala nemyslela jsem to nijak zle🙂
dva roky a mesic a kojime temer nonstop 🙂
Ahoj, a to opravdu saje nebo si jen dumlá? Chápu, že jsi vyřízená, já řešila kojení celé šestinedělí
Ahoj, chápu, že jsi vyřízená. Jsem taky pro kojení, ale málokdo umí poradit, tak se v tom taky plácám. A opravdu saje? Nebo si jen dumlá? A mléko máš?
Já bych řekla, že to trvalo u nás zhruba do těch 4m.pak se to zlepšilo s prckem je lepší pořízení a víc začne vnímat.Pak začnou růst zoubky takže pořád něco. Mám 8m.malou a taky kojím často ...hlavně v noci.😉
Mala mi tak "blbla" asi 14dni... Nevim,jestli to byl rustovy spurt, ale na radu doktorky jsem zkusila po kazdym kojeni odsavat a tim se mi zvýšila tvorba mlicka a od te doby dobry 🙂 jeste mi pomohly i homeopatika 🙂
Myslím si, že malý potřebuje prostě kontakt. Náš se taky kojil nonstop snad půl roku. Kvůli pupeční kýle míval i časté koliky, takže kojením nejen zaháněl hlad, ale také tlumil bolesti. Přestalo to v momentě, kdy se kýla zahojila a taky se začátkem příkrmů. Dneska se kojí často v noci a celkově ve spánku. Není schopný spát sám. Ale ničemu to nevadí, já si odpočinu. Pokud potřebuji pracovat, uspím ho v kočárku. Jo a nemá vlastní postel. Měl, nikdy v ní nespal, tak jsme ji prodali 😀
Dcera (24 měsíců) byla podobný případ - spaní jen v náručí, neodložitelná a když byla u prsa, tak jsem z obou kojila dohromady i 1,5 hodiny (samozřejmě si dumlala a semtam něco mezitím vypila). Vydržela takto 3 měsíce...pak najednou, jak když utne - napila se za 10 minut z jednoho prsa, pak druhé a stačilo - pak už jen běžné intervaly kolem 3 hodin. Kojila jsem jí do 22 měsíců a ze začátku jsem vůbec nevěřila, že bych to mohla zvládnout. Ty 3 měsíce se mi zdálo, že jsem jen proležela u kojení 🙂 Ale pořád jsem si říkala - vydržím ještě chvilku, ještě další den...a pak to prostě přišlo a bylo líp ;) Přeju, ať je taky "brzy líp" ;)
u nás to bylo podobné, malý byl taky závislák na prsu, kojili jsme každou cca hodinu, hodinu a půl (a celé kojení trvalo přes hoďku-pospával u toho a tak), zlepšilo se to tuším zaváděním příkrmů a ještě před 6m se sám postupně úplně odstavil. Bylo to neuvěřitelně rychle, na to jak chtěl předtím pořád prso. Asi zjistil, že jídlo je lepší 🙂 vím, že to je občas náročný, ale chce to vydržet..někdy dítě pak zjistí samo, že už prso nepotřebuje, jako tomu bylo u nás ;)
Promiň,neuraz se ale ty taky jíš že?A určitě si vezmeš jídlo kdykoliv máš hlad ale co ten malý má dělat když má hlad?Pokud ti kojení vadí,ok ale najíst se musí takže um.Jinak k otázce🙂 můj syn má 19m no už bude mít 20m a stále kojim dost často 😉
Jinak nemyslím to nijak zle,chápu že jsi unavená.A určitě jak začneš s příkrmy tak se to zlepší.