klokanka31
25. srp 2020

@amazonkajanik Tak to nepochopím jak můžou být pesticidy v kojenecké vodě 😤 a zrovna tu od Rajec jsme jednou koupili, ale malé naštěstí nejela, tak jsem to pila já 😟

jjasmina
25. srp 2020

@klokanka31 Mě Rajec nejede běžně teda, ale nechápu, že si to někdo lajzne. My teda ted máme z Tesca kojenecká voda Natura

klokanka31
25. srp 2020

@jjasmina A my kupujeme už jen Aquila první voda. Pijeme jí obě ☺

me_druhe_ja
25. srp 2020

Obecně voda v plastu, co někde leží bůhví jak dlouho, v bůhvíjakým prostředí si nemyslím, že je úplně top zvlášť pro dítě. Malej se naštěstí kojil a jak začal jíst a pit, a teď i UM, tak už měl přes půl roku, takže jsem jedu normos vodu. Ze začátku jsem prevarovala, ted už dyl vůbec.

amazonkajanik
autor
25. srp 2020

@klokanka31 já rajec koupila párkrát,bohužel,ale už ještě jako těhotná jsem ji okusila a nechutnala mi. Jinak,když jsem hledala od kdy a za jakých podmínek mohu dávat kohoutkovou,vyjelo mi,že voda nemá mít víc jak 250mg/l rozpustenych látek. Rajec má 354,Aquilea první voda 260(asi,už si nepamatuji) za to obyč Dobrá voda neperliva 104, Nartes taky tak nějak ...takže nekoukat na to,jestli je kojenecka,ale na to,kolik má minerálních látek na litr

klokanka31
25. srp 2020

@me_druhe_ja Já taky kojím, ale přidáváme i UM, a taky je voda nutná na pití... A nevím zda normální kohoutková voda je lepší, četla jsem, že ve vodě se vyskytuje nějaká část hormonů co my ženy máme jako antikoncepci...

klokanka31
25. srp 2020

@amazonkajanik koukám že Aquila má 255 😯

amazonkajanik
autor
25. srp 2020

@klokanka31 ano,je to tak,HA je problém moderní doby. Čističky vod to neumí odbourat. Je to snad horší,jak antibiotika v zivocisnem produktu. Horší pro dítě je ale i chlor a záleží na tom,jak tvrdou vodu máte. Přeci jen ty ledvinky nepotřebují tak vysokou zátěž. Proto,buď prevarit,ale o tom jsem četla,že někdy může koncentraci zvýšit,tak je lepší pořídit filtrační zařízení. My máme hodně tvrdou vodu,že musím syna koupat v gelech na olejove bázi. Ale rozhodně mi na nerez hrnku neudělá takový film,jako Rajec po prvním převaření 🙄

amazonkajanik
autor
25. srp 2020

@klokanka31 tak je Aquila na hraně. Já jí u nás v jednotě těžko sháním,jednu dobu ji měli a pak ticho po pěšině.

klokanka31
25. srp 2020

@amazonkajanik Já kohoutkovou vodu piju jen jako kafíčko, jinak na normální pití piju tu kupovanou. A malé bych jí určitě taky nedávala...

klokanka31
25. srp 2020

@amazonkajanik Já ji mám z makra nebo z tesca.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru