Holky,často tu čtu,jak se kojené děti v noci budí po hodince,po dvou,nebo i častěji.Ani my nejsme vyjímka 🙂.Malýmu je 11m a už hooodně měsíců takhle bojujeme.Usíná večer mezi 21-22h u prsa a pak se vzbudi kolem půlnoci nebo v 1h a začne to,nejčastěji po té hodině.Nad ránem kolem té páté ještě k tomu nějak nemůže zabrat,vždycky ho položím,pár minut spí a najednou už je na čtyřech a někam leze,tak ho znovu nechám sosat,položím a tak je to třeba 3-4x po sobě.Do toho se ještě několikrát v noci vzbudí druhý syn (3r).
Od okolí často slýchám,že už by měl malej vydržet podstatně dýl spat,ale co tady kolikrát čtu,tak mi to u kojených dětí přijde spíš normální.Nebo je tu někdo takový,komu dítě spí dýl?
Starší byl na UMa ten určitě spával delší intervaly.
Jo, malej vydrží i 5 hodin - v případě, že je předtím tak 5-6 hodin vzhůru a má kolikovitý záchvat. To pak padne vyčerpáním a vydrží...:-/ Jinak se starší jsme se spaním bojovali až do dvou let (i teď ve čtyřech bývá minimálně jednou za noc vzhůru), kojila jsem ji do 14 m a ani poté, co jsme přešli na normální stravu a UM se to nezměnilo...
@toluma Syn je kojený, ještě v půl roce se klidně budil 9x v noci. Postupně se to ustaluje...teď je mu rok a jsou horší noci a lepší noci, ale když je dobrá noc, tak se vzbudí párkrát, než si k němu lehnu a pak spí do rána (max. se jednou vzbudí, ale prostě o tom ani nevím). Pak nad ránem se zase třeba dvakrát vzbudí, ale rozhodně spí x hodin v kuse, to zase jo. A cítím se víc odpočatá než dřív.
Btw. musí ale spát přitulený se mnou, to s ním pak nehnou ani zuby.
Me spala mala od narozeni pd 7 do 3, pak do 8. Od 3 mesicu uz se v noci nebudila vubec. A pres den spala po pbede treba od 12 do 17 naprosto v klidu. A pribirala maximalne ;D
Muj syn od dvou mesicu spinka celou noc. A pred tim se budil na kojeni cca po trech hodinach 🙂
Spala, s jedním, někdy 2 kojenimi, ten delší interval 5-6h.
Syn 9 měsíců: spal krásně a to i celou noc cca 9 hodin, od konce 7 měsíce, kdy prodělal svoji první virózu má nejdelší sekvenci 5 až 6 hodin a pak po 2 - 3 hodinách, ale když ho chytnou zoubky nebo sní něco po čem prdíkuje tak je schopnej "prudit" po 2-3 hodinách a nedej bože když začne manžel chrápat to je pak vzhůru celý patro jak řve, jedinej kdo nic nezaregistruje je chrápající manžel 🙂
Z mých zkušeností s kojenými dětmi (starší kojený do 3 a 1/4), teď kojím 8měsíční dvojčata, je to normální. Delší interval byl vždy v první půlce noci, po půlnoci se starší budil často. Zároveň se ale rozjídal pomalu a byl to obecně prsomil. Teď má čtyři a 1/4 a rozhodně nespadá do kategorie nejedlík. Pokud má dítě přes den apetit, zkusila bych více jídla, ale ne na úkor kojení, to by mělo stále být hlavní složkou.
Jinak se to obecně zlepšilo po tom prvním roce.
Téměř roční syn usíná kolem 8, pak se budí kolem 11, 2 a 5, vstáváme okolo 8. Takže vlastně téměř přesně po těch 3 h. S tím, že nějak vydatněji se kojí v těch 11, ve 2 je to spíš prituleni a rychlý cucnuti, v těch 5 jak kdy. Po hodině se budi jen když lezou zuby. Párkrát se stalo že dal treba 6 hodin v kuse ale to spíš výjimečně a ani nedokážu říct, čím to bylo. Za mě je to takhle vlastně docela v pohodě, vyspím se dobře (spíme spolu od těch 11).
Holky nas syn se budi taky furt, ma 15m, chodi spat kolem 21hid,do pulnoci se vzbudi 3x, populnoci do rana asi 4x a vzdy place a jedine co tak prso,jinak histerak. Ted mam zdrav problem a asi budu muset odstavit. Jak myslite ze to bude probihat? msite ze po UM bude v klidu?mam strach z histerickych zachvatu ktery nebudu moct utisit protoze proste "nepotece" diky
to je individelni, muj syn jako novorozenec uplne v pohode v noci spal 4 az 5h, pozdeji od pul roku i 10h v noci v kuse... kdyz teda nerostli zuby apod...
Dcera má 3 měsíce a několik dní. Do konce 3 měsíce spala v noci i 8h a to je a byla kojená. Teď jsme měly trochu problém s usínání, ale jinak je schopná spát 5-8h a když se probudí tak se pak kojí. 🙂
Nemusí to být kojením. Malý má rok a půl a už tak od 14 měsíců spí buď celou noc nebo se budí 2x za noc (pokud mu nelezou zuby nebo není nemocný atd.). Dáváme spát vždy ve stejnou dobu večer i odpoledne, budí se taky +/- stejně. Chodí spát kolem 20:30, pokud spí celou noc, tak se budí v 6 ráno, když se budí tak většinou ve 3, pak kolem páté.... Hodně udělalo to, že už spí ve velké posteli sám. Spávala jsem s ním, ale díky mým spánkovým problémům, kdy se furt budím, chodím na wc atd. jsem ho furt budila a on mě, takže jsem nebyli vyspaní ani jeden. V tu dobu se opravdu budil tak co 2 hodiny. Od doby, co spí sám, tak se toto stává spíš vyjímečně. Já spím blbě pořád, ale on už krásně. Vždycky ho nakojím, vypadne mu prso z pusy, nebo se otočí a spí bez prsa a pak si jdu lehnout do své postele 🙂. Teď jsme byli na dovolené a spali v jedné posteli a zase se budil často. Takže u nás pomohlo spíš samostatné spaní no...
Malému je skoro 17 měsíců a jsou lepší a horší noci. V těch lepších se vzbudí tak 4 krát v horších i co 30 minut. Takto to má od narození. A to s námi spí v posteli a kolikrát i na mě. Tak že kontaktu má až až.
Dcera 19 měsíců. Od narození spala vyjímečně max 3 hodiny. Období se mění - někdy se budí po 30 minutách, jindy po 2 hodinách.
Jsme na tom stejne.... Mam to tak se vsemi dětmi. Zrovna dneska v noci jsem si rikala, ze uz musi byt rano podle toho, kolikrat uz byl prdola vzhuru a ono teprve pul 3😕
Prvni, kojeny, vztaval v tom +/- roce kolem pulnoci, pak kolem 3 a pak v 6 uz finalne. Chodil spat o pul 9. Je teda fakt, ze jsem jo uspavala i pul hodiny.. Druhy ma 13mesicu, kojeny je podstatne vic. Vztaval kolem 11 a pak tak o hodinu, hodinu a pul si "cucnout" nebo se pomazlit-ale do 5 minut zas usinal. Vztaval kolem 7:30 kvuli skolce brachy. Pred 14ti dny me to prestalo bavit a chtela jsem nocni kojeni zrusit, tak jsme zmenili rezim (nemel by mit, ale v noci ma bez mlika fakt hlad a umely odmita), kdyz se vzbudi, odnesu jo do obyvaku, bdeleho(!) v poloseru poradne nakojim, potme uspim v naruci a dam do postylky. A zazrak, najednou vztava az kolem 2 a pak kolem 6 uz finalne. Je to supr. Je teda fakt, ze vecer ho taky uspavame bez mlika, takze usinat bez prsa umi.
Moje kojena holka se budila po prichodu z porodnice max 2x za noc. A od pul roku spala cele noci. Kojila jsem ji rok a pul a kojeni nam tedy spanek nenarusovalo.
Mimochodem, ten kontakt muze byt na skodu. Prvni spal od narozeni vzdy delsi dobu v postylce, nez s nekym (nepocitam, kdyz byl v nositku na brise, to spal i pul dne klidne). Druhej se ocividne vyspi v noci lip taky sam (postylku mame teda prirazenou k posteli) - viz zprava pred.
Syn se do půl roku budil ve 2 a pak v 5 ráno. Od půl roku spával celou noc. Ukládali jsem 20:30, v 5 ráno kojení a pak jsem spali asi do osmi. Byl to spáč. Přes den spával po obědě i přes tři hodiny. Spával v postýlce vedlé mé postele, na ránem jsem si ho dalala pak už k sobě. Kojený byl do dvou let. Dcera se budila ale častěji, častěji spala s námi.
@leki kontakt na škodu? Trošku nešikovná formulace... některé děti ho potřebují víc, některé míň... ale na škodu kontakt s maminkou není nikdy🙂
Mám malé miminko, no kojim v noci dvakrát, jinak spinká... spinká tedy na mě, někdy se mi ho podaří odložit vedle mě. Vadí mu ležet "sám", to se budí do pár minut. Uspávám na prsu bez potíží . Ale to se může ještě x krát změnit jak poroste...
Ja taky patřím k těm, kdo má doma spáče🙂, obě (plně kojené) děti se do 3 měsíců vzbudily 1x za noc a od 3 měsíců spaly běžně přes noc 10-12 hod v kuse bez buzení. Ale je pravda, že obě děti jsou drobci a to, co si vypily, jim prostě stačilo mnohem déle, než by asi stačilo dětem větším🙂
Dcera je kojená a od 4 měsíců spi az na výjimky celou noc. Ted je jí rok.
Dcera se od narození budila jen 1x za noc. S tím, že šla spát do postýlky asi v 9 večer, probudila se tak ve 4, na kojení jsem si ji vzala k sobě a vytuhly jsme u toho pak obě, až do rána. Syn se budil na kojení častěji, tak 3x, ale vždy se nakojil a bylo vyřízeno, spal dál. Ten se mnou tedy spal od mimina v posteli a spí stále (nyní rok a půl), teď se budí už jen jednou, občas nad ránem podruhé. Ale přicucne se, chvíli saje, a je hotovo, spí se dál. Okolo roku mi obě děti vstávaly tak v sedm ráno a usínaly v devět. Což je v pohodě, i s těma kojícíma buzeníma. Ale pokud bych je teda měla po nočním kojení přemisťovat do postýlek, to by asi moc neklaplo a tuším, že by nám to rozbouralo spánek na zbytek noci. Ani jsem to nezkoušela 🙂
Mala spinka celou noc, cca od pul 9 do 8...ted je ji 15 mesicu, ale spi tak uz asi od 6 mesicu, vlastne hned po tom, co jsme ji dali sanotnou do pokojicku...kojena je do ted...
Někdy od sedmi měsíců spal v kuse pět šest hodin, takže jedno noční kojení.
@toluma u nás je to podobně. Každou chvilku vzhůru, malému je 9m. do 4m mi spával delší intervaly (budil se tak 1 za noc), ale od té doby se to jen a jen horší :D