Já pořád nevím, tak jsem zvědavá, co vy.
Sympatičtější mi je S., ale rozhodnutá nejsem.
Díky, kouknu.
Dlouho jsem byla nerozhodnuta,ale uz mam jasno, sympaticky mi neni ani jeden, ale jde o to, cemu kdo dava prednost. KS vsichni povazuji za svateho, ale ja mam proti nemu radu veci: jeho zena neumi cesky a jeji otec byl nacista a to si myslim, je dost velke minus (v zadnem jinem state by to absolutne netolerovali), ma i svycarsky pas- hypoteticky by v pripade valky mezi CR a Svycarskem musel narukovat (hypoteticky), do CR se vratil kvuli restitucim, jde na ruku soucasne vlade a pro me nejvyznamnejso fakt: myslim, ze zrusi Benesovy dekrety a uznal jako cesky ministr Kosovo a to je "v podstate" to same jako byla Mnichovska dohoda, Kosovo uznaly jako prvni ty same staty,co uznaly Protektorat a Mnichovskou dohodu, protoze si chteli v Kosovu zalozit svoje vojenske zakladny, na to by se jiste mel brat ohled. Zeman je buran a demagog, ale aspon nepujde (doufam) vsem " na ruku" a nebude jen loutka. Ale v prvni chvili jsem ho volit nechtela, ale myslim, ze proti KS jsou silnejsi argumenty.
Budu volit Zemana.
Já volím Karla, volila jsem už i v prvním kole
mě zaujal tento článek http://www.reflex.cz/clanek/jine-volba-preziden...
Volím Karla. Každý má chyby, ale on mi přijde jako slušný člověk. Nevadí mi , že naše nová první dáma neumí česky. Pro naši zem je důležitý prezident a co se týká zahraničních návštěv, tak tam češtinu potřebovat nebude. Pan Zeman je bezpochyby velmi chytrý člověk, ale byl by to další prezident, kterého bych si nemohla vážit.
Já volím Karla Schwarzenberga a neváhala jsem ani minutu.
Volit budu pana Karla, co předvádí MZ je hnus.
Zemana
V 1.kole jsem volila Miloše(mým velkým favoritem byl Vladimír Dlouhý,ale ten Bohužel nepostoupil ☹ )a volila jsem ho i dnes.Proti Karlovi nic osobního nemám,ale myslím si,že Miloš bude přeci jen lepší.Karel je sice větší dimplomat,ale o vládě naší zemi tolik neví-nezažil si to tu,když žil v emigraci.Miloš je zkušenější,za jeho vlády jsme se tu špatně neměli(viz. nižší státní schodek,více volných prac. míst,podpora sociálního a zdravotního systému)a navíc jsou manželé Zemanovi mladší,fyzicky zdatnější,takže se dá říct,že budou plně funkční a nebudou se muset vymlouvat na to,že tam a tam nepřijeli,protože jim to zdrav. stav nedovolil. 😉
Prosim..neberte to zle!!! 🙂 🙂 🙂
Z pohledu ze zahranici se nedivam ani na jednoho zrejme spravne.. 😉
Podle mne ani jeden nesplnuje a nenaplnuje hodnost te nejvyssi raprezentace Ceske republiky ...
Minulost (od roku 1989, kdy jsem se zucastnila jako studentka sametove revoluce) ,
Minulost,-kterou jsem osobne vnimala od sveho mladi mne nuti ke vzpomince , ktera neni neutralni..
President republiky (kazdeho statu-nemluvim jen o CZ)by mel byt stopro cisty-neutralni clovek....
nejlepe neangazovany ...nekritizovany..za zadne vlady..za zadne sve kroky...a rozhodnuti..jen takovy clovek mue byt schopen NEUTRALNE zastupovat a hajit svoji zemi 😉
@karrenn Já jsem Karla volila už v prvním kole, takže já mám jasno od začátku 🙂
Ale jinak jsou zajímavé stránky http://volebnikalkulacka.cz/ kde si člověk vyplní odpovědi na otázky ohledně toho, jak se staví k různým tématům a podle toho mu to vyhodí kandidáta, který je mu údajně názorově nejblíž 🙂 Samozřejmě to tam taky zadával nějaký člověk, takže to berte s rezervou, ale je to zajímavé se i nad těmi otázkami sám pro sebe zamyslet, kolikrát 🙂