Kniha Náhradník. Co vy na to?

fifinka2020
31. črc 2023

Hezký den, diskuzi na tohle téma jsem tu ještě nenašla, a tak by mě zajímalo u těch, kdo knihu četli, co vy na to? 🙂

slecnami
31. črc 2023

Ahoj, já ji tedy celou nečetla, jen jsem viděla úryvky na internetu a ráda si čtu informace o královské rodině, tak snad neva, že se vyjádřím😉...

Myslím, že to Harry neměl jednoduché (obecně v té královské rodině je spousta pravidel, očekávání, smrt jeho maminky, zájem veřejnosti, atd.), ale i tak si myslím, že se nyní chová jako blbec, který na veřejnosti "pere špinavé prádlo" a kydá špínu na svoji rodinu. Mám z něj dojem, že je takový ukřivděný a pro peníze by snad prodal i popel zesnulé královny... Bohatě ho v tom podporuje Meghan, tu ani nebudu komentovat🤮.

Co si o tom myslíš ty??

fifinka2020
autor
2. srp 2023

@slecnami Ahoj! Moc díky za názor... Já teda vždycky měla podobný, spíš se mi i líbila Kate a William, ale moc do hloubky jsem to nezkoumala. Hodně taky na mě působilo, co jsem sem tam slyšela nebo četla na internetu.... No a ta knížka mi zase dala úplně opačný pohled - z druhé strany. Jako fakt si myslím, že není každé slovo nezpochybnitelne, je to občas podané ve stylu "já nic, já se snazil", na druhou stranu je tam vysvětleno hodně věcí, co člověka nenápadně a taky pochopí, jakou frustraci ten člověk musel prožívat...vlastně už od smrti matky, se kterou se ještě nesrovnal. A teda za mě obří vinu vidím v médiích a jejich prezentaci, protože vlastně všechno spustila média, kterým jde jen o sledovanost a senzaci. Takže shrnuto - neříkám, že je Harry svatousek, ale po přečtení knihy mám obrovské pochopení pro něj jako člověka.

g_m
2. srp 2023

Za prvé se vůbec, ale vůbec nesrovnal se smrtí matky. Je to tam v knize dost očividné a je z toho stále v háji.
To, že to nemají jako členové královské rodiny jednoduché, se všeobecně ví i díky seriálu Koruna, kde i mě samotnou dost věcí hodně překvapilo.
Stále to beru jako jeden pohled na věc, chybí mi vyjádření druhé strany mince, které ale bohužel nikdy nepřijde.
Meghan jsem nikdy neřešila, byla propírána médii, ale neměla jsem na ni nějaký negativní názor do té doby, než jsem viděla rozhovor z Oprah. Ta holka je mimo totálně. Harry ji na Netflixu hrozně omlouval, že jako American way of life je v tomto jiný atd. Ale ta holka věděla, že si bere prince, že to nebude úplně pohádkové a stejně nepochopila, jak se věci mají. To její nekonečné divení se, že jako musela před bábi (královnou) udělat pukrle, že jako proč, když je to bábi Harryho. Přišlo mi, že čekala setkání s babi v šátku u nedělního vepřo-knedla a ne setkání s královnou (byť babi). Hrozné. Harry se to snažil zachraňovat, ale i na něm bylo vidět, že je mu to nepříjemné, pro něj to bylo normální, byl takto vychovaný a ona to odmítala respektovat.
A Harry prostě neví, co sám se sebou. I v té knize to bylo jasné. Ano, neměl to jednoduché, ale ostatní ano? Jaktože zbytek rodiny dokáže s medii fungovat, ale oni ne? Rozhodně press neomlouvám, co tam popisoval, je masakr. Ale tím, že proti nim bojovali, nic nedokázali. Spíš se o ně začali ještě víc zajímat. I když chápu, že jeho boj je umocněný smrtí matky, ale bohužel nemají šanci...
A William a Kate? Trochu se bojím, že jde o pěkné divadlo s dobrými herci, byť jsem je měla ráda...