Ahoj maminky, chtěla bych znát Váš názor na tato jména, jak se Vám líbí? A zda někoho v okolí s takovýmto jménem znáte? Vyjma asi Natálky, ta je docela obvyklá, uvažujeme spíše nad Klaudií, ale rodina se nad tímto jménem spíše pozastavuje, neb nikoho s takovýmto jménem neznají a automaticky si to spojují s Klaudií Šifer. 😠 Děkuji za odpověď a přeji pěkný večer. 🙂
Znam zeny se jmenem Claudia a Patrizia, mne ta jmena neoslovuji, podle meho cloveka zvlast v CR ocejchujou.
Klaudie je krásné jméno,a není moc obvyklé..Jméno Patricie se mi zrovna moc nelíbí, a Natálie - přijde mi, že je momentálně hodně v kurzu.. Toť můj názor, za sebe bych z těch tří zvolila Klaudii 😉
Tak my máme vybranou Klaudinku, ale třeba tchýně na to řekla jenom hhhhh ( zděšeně ) a potom dodala, snad si najde k sobě někoho s lepším jménem. 😠 😀 jako já jí mám ráda, řekla to upřímě a beru to, ale trochu mě to zamrzelo a začala jsem nad tím jménem dumat... navíc moje máma zase Klaudie jo? No to jí budem říkat Kládo? 🙄 🤐 tak říkám, néé Klaudí, Klaudinko, Kló Klouí atd... jen obrátila oči v sloup. 😔
@schotja Tak Anežka je přece samo o sobě nádherné jméno, asi bych říka normálně Anežko, je to tak jemné. 🙂 A jinak moje máma je ten typ člověka, který by nejradši dal ta typická jména, jako jsou Lucie, Anna, Martina, Pavlína, Petra atd.. klasika 90. léta. Takže ty pro mě opravdu jsou pasé a určitě bych nedala ani moderní jména, která nyní frčí, jako je například Emmička, Sofinka, Nelinka, Eliška, Terezka a jiné, tim se také vyhýbám obloukem. Stačí mi jít se starší na hřiště a slyšet Emmičko nelez tam, Sofinko nejez ten písek a mám jasno, že tato jména ne, no a pak je tam takový zbyteček v kalendáři, tak nás s manželem zaujala právě tato jména. Klaudii, ani Patícii neznám žádnou, ale třeba Natálky znám 2 a jsou to milé holčiny, myslím, že tímto jménem bychom nic nezkazili, ale opět je ta šance, že ve třídě budou 3 natálky a tak. 🙂 A tomu se chceme vyhnout. Proto Tobě dávám palec nahoře za krásné jméno Anežka. 😎
@baobab_b Eliška byla v roce 2012 na prvním místě v čr 🙂 Tohle jméno chtěl můj muž.. Já jsem chtěla Johanku 🙂 Neprošlo mi to :D Johana s dlouhejma nohama apod. Emiček je fakt moc.. Jinak jsem se docela divila, kolik malých Anežek je okolo nás.. 😲 protože jsem si myslela, jak budem, "originální" mezi těmi Natálkami a Sofinkami 😀
@schotja Tak já snad ani žádnou Anežku neznám, takže nelze soudit, u nás teda frčí hlavně ta Sofinka, Nelinka, Eliška, Emmička, Terezka, dokonce moje kamarádka dala jméno Emma Sofie... 😀 Takže originál jako Brno! Třeba, když nakonec dáme Klaudinku, tak si teprve začnu všímat, kolik jich je v okolí, naše první dcerka se jmenuje Kristýnka, na přání manžela. A tich je právě taky ranec, teď chci něco origo, hrozně se mi líbí Rozálie, ale tu má kamarádka, takže to by nebylo vhodné a celkově se mi hrozně líbí jména končící na IE. 🙂
@baobab_b Každé jméno je hezké,když se říká s láskou. Mamka ani tchýně si nedovolily na toto jméno říct nic negativniho,i kdyby si to myslely.Mamka naopak říkala,ze zní velmi vznešeně.Doma jí říkáme Klaudinko,Klaudi,Klauduš,Klauduško i normálně Klaudie.Nedokážu si teď představit,že by se jmenovala jinak.
Klaudie je moc pěkné, mě by jenom vadilo, že si to jméno nemůžu nijak zkrátit, možná Klaudi, ale i to mě přijde dost dlouhé, ale to je jenom můj názor. Jinak si myslím, že výběr jména se vždy spojí s nějakou známou osobností, a pořád lepší Klaudie Šifer, než když já navrhovala Helenku a manžel odmítl, že si hned představí Helenu Růžičkovou 😀
děkuji všem za odpovědi, utvrdili jste mě v tom, abychom jsme za tímto jménem stáli, holt si babičky budou muset zvyknout. 😀
@baobab_b Ahojky, my máme doma 6měsíční Klaudii. O tomto jménu pro holčičku jsem uvažovala několik let. Je fakt,že jsem občas váhala,jestli nemám zvolit nějaké typicke, ale jsem moc ráda, že jsem názor nezměnila. Okolí reaguje kladně a všem se líbí.