Klasický nebo gumový (silikonový) pomocník do kuchyně?

klarisa6
19. zář 2016

Ahojky, mám doma klasický smeták a smetáček, ale už máme i gumovou verzi - gumový smeták a smetáček.
Podobně jako silikonová mašlovačka, nebo silikonový vál, formy, atd....
Já mám doma zatím vše klasické, ale přemýšlím o změně.
Slyšela jsem, že smeták je dobrý např. na psí chlupy, což by se mě hodilo. Mašlovačku v mém okolí si moc nechválí. Vál, že je skladný. A formy jsou prý dobré jen pro studené pokrmy. Pro tepelné zpracování se to prý nehodí, že prý to uvolňuje nějaké špatné látky z té gumy do toho pečeného jídla. Tak nevím co je lepší... co radíte vy?
Co upřednostňujete? Jaké máte zkušenosti? Co je lepší pomocník? Klasický nebo guma?
Děkuji 🙂

astyna
20. zář 2016

ahoj, tak já mám silikonové formy na muffiny a musí se to vypálit před prvním použitím. Ale to by jsi měla udělat i s novou pánví např. 🙂 Jinak necítím nic, že by to něco uvolnovalo.

meta123456789
20. zář 2016

Já na silikonové formy na muffiny, koláč, bábovku, nedám dopusti, přijdou mi velmi praktické, skladné, nepřipeče se to...za mě určitě jo 🙂

vojtisek2007
20. zář 2016

@klarisa6 taky mám gumuvou bábovku, mašlovačku a chňapku a jsem spokojená....