Když je někdo nemehlo a řídí auto

8. dub 2022

Ahoj holky, když jsem "šikovná" a při vyhýbání se autu na parkovišti se o něj moje otře, že mám na mém autu lak z druhého auta, poškodí se nějak i to auto, co moje obarvilo? Anebo to může být v cajku a druhé auto je ok?

Když se mi to povedlo, hned jsem se šla podívat a nic jsem neviděla ani na jednom u aut, ale pak, když jsem dojela jinam a vytahovala děti z auta jsem si všimla barevné šmouhy 😔 tak teď pořád přemýšlím, zda jsem poškodila nebo nepoškodila to druhé auto. Pevně doufám, že vše je ok.

lv
8. dub 2022

Logicky - kdyz je barva otrena na tvoje auto, na tom druhém v místě dotyku bude chybět. Jinak já jsem na řízení taky motyka, auta mám věčně odřený, ale o obrubníky, jednou i o značku.

autor
8. dub 2022

@lv logicky mi vychází, že by tam měla být šmouha hm... Tak to je blbé, protože jsem to otřela solidně 😔 nechápu, že jsem nic neviděla. Asi jsme se dívala na špatné místo...

autor
8. dub 2022

@lv ale když lak byl na mém autě a žádná šmouha bez laku na mém autě nebyla, tak asi jsem nezanechala stopu z mého auta, že? Je pravda, že když jsem hledala šmouhy, hledala jsem barvu mého auta a tam nic nebylo.

treasurka
8. dub 2022

No hlavne doufej, ze te nenajdou, jinak mas ujeti od nehody…

klokanka31
8. dub 2022

Nechci být hnusná ale tyhle lidi fakt miluju co ostatním odřou auto 🤔

autor
8. dub 2022

@treasurka já to ale nenabourala, plechy jsou ok

autor
8. dub 2022

@klokanka31 tak já to neudělala schválně, bylo to hrozně na těsno 😔

autor
8. dub 2022

@klokanka31 navíc dívala jsem se, zda tam je odření a neviděla jsem. Až pak jsem si všimla, že na našem je šmouha

treasurka
8. dub 2022

To je jedno… (1) Dopravní nehoda je událost v provozu na pozemních komunikacích, například havárie nebo srážka, která se stala nebo byla započata na pozemní komunikaci a při níž dojde k usmrcení nebo zranění osoby nebo ke škodě na majetku v přímé souvislosti s provozem vozidla v pohybu.

xnikax1
8. dub 2022

Tohle je pěkně blbá situace. Do mě takhle tukla jedna paní, na místě bych řekla, že tam nic moc nebylo, ale stejně jsme vyplnili papír o nehodě, naštěstí. Když jsem přijela před barák na sluníčko, zjistila jsem, že to mám promackly, na místě jsem to vůbec nepoznala, takže z toho nakonec byla škoda za 15.000 Kč. Naštěstí to pojišťovna proplatila, ale odjet tak si pak klepu na čelo.
A je pravda, že pokud Vás budou hledat, je to ujetí od nehody prostě.
Kamarád takhle nacouval taznym do auta na náměstí, ani o tom nevěděl, což pochybuju, ale dobře a odpoledne už měl doma policajty, protože si to našli na kameře.

klokanka31
8. dub 2022

No ještě abys to udělala schválně 😃 ale je to blbý když ti auto někdo odře,nenechá kontakt a lak si musíš pak platit ze svého... Jako když má někdo starou popelnici tak OK,ale když máš nový auto tak to fakt nas*re.

leniczka23
8. dub 2022

Něco tam bude určitě. Nemusela si to vidět hned na první pohled, mohla si koukat trošku vedle, nemusí to být moc, může to být dost. Těžko říct, minimálně lísteček si tam prostě měla nechat. A jinak za mě..Když je někdo nemehlo, neměl by řídit auto.

autor
8. dub 2022

@xnikax1 já do toho auta nenajela, já se snažila projet a dotkla jsem se zrcátky, pro jistotu jsem pak vylezla, koukla i jinam, kde se to mohlo dotknout a na dotyčném autu jsem nic neviděla, svoje jsem nějak nezkoumala, když tamto se zdálo být ok, jen jsem mrkla a i na to své a až pak jsem si vsimla a zjistila, že i někde jinde se teda setkaly laky.

autor
8. dub 2022

@leniczka23 to nemehlo bylo s nadsázkou, myslím, že normálně jezdím dobře, ale tam nějak nebylo místo na vyjetí 😔

xnikax1
8. dub 2022

Já neříkám že jste do někoho najela, jen jsem se snažila říct, že jsem na místě taky nic neviděla a nakonec tam škoda byla. A jestliže na autě máte smouhu vy, tak na tom druhém bude logicky taky..takze nechat lísteček bylo podle mě na místě.

klokanka31
8. dub 2022

@xnikax1 Nám takhle jedna odřela auto, chtěla ujet jenže manžel jí stihnul doběhnout a musel jí doslova skočit před auto, zastavit se jí nechtělo. Prý že si ničeho nevšimla,ještě měla pindy že spěchá do práce. No a i když to nevypadalo, škoda byla kolem 3 tisíc. Naštěstí to pojišťovna cvakla.

autor
8. dub 2022

Každopádně já neřekla, že to nehodlám řešit. Určitě si ještě ověřím, zda byla škoda a pokud ano, zajdu za majitelem, ale to budu moci až zítra. Takže tajně doufám, že jsem měla víc štěstí než rozumu a škoda na druhém autě opravdu nebude.

malanoha
8. dub 2022

Jednou jsem taky takhle na parkovišti škrabla někomu auto... Nechala jsem lísteček za stěračem a paní mi div nelibala ruce, že to se jí ještě nestalo, aby se někdo přiznal... Stalo mě to akorát čtvrt hodinky času u nějakýho online formuláře pro pojišťovnu, ani o žádné bonusy jsem nepřišla, takže ujizdeni od nehod fakt nechápu 🙄 Mě jednou někdo odřel auto jako prase, samozřejmě nikde nikdo a škoda deset tisíc 🤬

klokanka31
8. dub 2022

Pokud máš nějakou stopu odření na svém autě tak logicky bude i na druhém.

nazka
8. dub 2022

Mně jednou jeden pán odrel auto a dal mi na sebe číslo za stěrač, že opravdu nechtěl a že se omlouvá a vynahradí to. Tomu říkám solidní jednání.

ele_nka
8. dub 2022

Taky jsme jednou měli lísteček za stěračem. Považuji to za slušnost dát vědět.

fyii
8. dub 2022

a proc se cpes nekam, kam se nevejdes? bud se daji sklopit zrcatka a nebo vycouvat a jet jinudy, vzdy je jine reseni nez pak resit coby kdyby...

cecetka
9. dub 2022

@fyii Nekdy zaparkujes dobre, ale blokne te jiny ridic ☹️

blue108
9. dub 2022

Neřeš to tady 🤷 Lituješ, ponaučila ses, víc toho nevymyslis a je úplně zbytečný tu kvůli tomu nechat kopat. Jde ta šmouha na tvým autě rozetřít/rozleštit? Pokud jo, nebude ani na druhém autě nic hrozného.

autor
9. dub 2022

@blue108 děkuji, já byla bloknutá, takže mi nic jiného než nějak vyjet, nezbylo a najela jsem cca o pár cm blbě 😔 šmouha na našem autě šla hezky vyčistit, nic na něm nebylo. Auto kolem kterého jsem vyjížděla jsem hned kontrolovala a nic jsem neviděla, ani jsem nevěděla, že se dotkly, jen jsem zaznamenala zrcátka, které byly ok, avšak pro jistotu jsem zkontrolovala i zbytek toho auta. Nic jsem neviděla, tak jsem nenechala ani kontakt. O to větší překvapení bylo, když jsem si potom všimla, že my máme barevnou šmouhu. Nicméně vím, čí je auto, takže to ještě raději jednou ověřím.

fyii
9. dub 2022

@cecetka aha, tak to se mi jeste nestalo, nejaky bloknuti.ridim pres 20 let denne, ale ze nekdo vedle me zaparkuje jako prase tak to se stava bezne. ja zastavam nazor kam se nevejdu, tam se necpu a zaparkuju, kde se da pohodlne zaparkovat. kazdopadne stalo se pokud jsi auto prohlidla a bylo ok tak to neres, treba fakt to byl jen povrchovy lak z tveho auta..

amazonkajanik
9. dub 2022

@ele_nka no, na nás se někdo krásně vybodnul a musel vědět, že vzal auto, páč není jen odřená barva, ale i promáčklina nad zadním kolem, takže vyklepat a to máme rok nový lak na autě, páč jsme ho kupovali s vadou na 5 dveřích😒

leymea
9. dub 2022

Uz se stalo. Ted s tim nic neudelas. Vis co se stalo moji kamaradce? Na namesti vyjizdela a nacouvala do auta (neudelala to schvalne a hlavne ridila furt, ale proste se stalo), vybehla aby zkontrolovala auta, ale nic nevidela. Tak odjela. Ona byla strasne hodny clovek, kdyby opravdu neco videla tak by neodjela a resila to. Vecer uz ji shaneli policajti, protoze diky kamerovymu zaznamu zjistili, ze to byla ona. Uz je to teda vic jak 10 let, ale nepamatuju si, ze by z toho mela nejaky velky pruser.
Ja jednou prisla k autu a mela jsem rozbity zrcatko (samozrejme vyhrivany). Nasrana jsem byla. Ted mam na boku auta x smouh od otevirani dveri (dlouho nebylo v mycce 😀 ), nektery lidi to na hulvata otevrou a je jim fuk, ze vedle stoji auto. Jednou do me nekdo nacouval, ze mi spadla SPZ a nezajem. Nechal ji tam lezet. Nasi nedavno zjistili, ze jim nekdo poskrabal kapotu. Muj manzel mel ve dvou pneumatikach z boku zarazeny hrebiky, nastesti je takovej, ze si auto obchazi (je to jeho mazlik 😀 ) a vsiml si toho. Lidi jsou zly. Tys to umyslne neudelala, niceho jsi si nevsimla, stane se. Snad na druhem aute zadna skoda nebude.

zuzineckah
9. dub 2022

Bude fajn, když to zjistíš… stát se může. Ja bych fakt bývala ocenila, kdyby mě kontaktoval frajer, který mi patrně s něčím vyšším najel do pátých dveří… Skoda skoro 60 tisíc, šlo to z naši pojistky 🤦‍♀️

autor
9. dub 2022

@leymea děkuji za příspěvek. Nám taky někdo před nedávnem třískl do zadních dveří a máme i odřeninu 😔