Ahojky,chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti s prací když jste měli mimčo. Bohužel budu moct být doma maximálně půl roku, chtěla bych jít na brigádu nebo do práce a chtěla jsem se zeptat, když bych si sehnala práci kde bych dělala v noci, jestli se to dá zvládnout, protože babičky jsou obě pracující a na chůvu mít nebudeme, tak mě napadlo, že přes noc může hlídat tatínek. A taky jestli mi prozradíte jako co pracujete děkuji moc za zkušenosti a názory
@berenika39 ano ale nikdo se neozval tak zkouším to dát do jiného 😉
jojo, ale to kdyby udělal každý, dal si diskusi do různých témat, tak je tu hokej.....já to i chápu, ale prostě to nejde.
Nevím proč se nikdo neozval, ale budu upřímná: představa,že přes den budeš piplat miminko a v noci budeš pracovat, je scestná. Spát budeš kdy? Tatínek bude s prckem trávit noci (s půlročním se toho často moc nenaspí) a přes den pracovat, kdy bude spát? Já vím, že někdy není možné doma strávit tři roky....užívej si zatím miminka, první půl rok je důležitý a pak uvidíš, i podle vlastní zkušenosti, jak bude hodné, spinkací a tak, sama poznáš, jaká práce se s miminkem dá zvládnout.
Přeju zdravé mimčo. 🙂 🙂 🙂
@berenika39 díky za odpověď , neplánuji hned po porodu jít ale počítala jsem tak po půl roce maximálně po roce, bohužel mě k tomu vede moje finanční situace, takže to ať chci nebo nechci zvládnout musím 🙂
@lordicka Ahoj, myslím, že bude hodně záležet na tom, jestli budeš kojit. Pokud ne, tak si myslím, že by mohl přes noc pohlídat mimčo tatínek a příp. mu připravit stravu 😉 , ale bojím se, že pokud to takhle chceš provozovat, tak za chvíli budeš strašně vyčerpaná, protože se nevyspíš ani v noci ani přes den, protože mimi časem začne být časem aktivnější a bude vyžadovat tvoji pozornost. Já jsem také chtěla jít někam si přivydělat, ale pak jsme to s manželem zavrhli. Ale znám maminy, co si chodí třeba v noci doplňovat zboží do velkých marketů a tak (ale už mají větší dětičky).
uvidíš, až se malé narodí. tak držím palce.
@berenika39 Díky !
@lordicka Já jsem začala, na pár hodin týdně, chodit do práce skoro hned po porodu. Malou jsem brávala sebou, krásně spala v kočárku a já mohla pracovat. Od jejiho půl roku už to tak nešlo a tak mi ji hlídala a hlídá tchýně. Práci po nocích si neumím představit, protože jsem unavená dost i tak a to spím cca 8 hodin za noc. Spát mín tak asi padnu únavou.
Myslim si, že dost záleží na tom ja ti bude miminko spát. Já k malé ještě minimálně 2x za noc vstávám a budiček je kolem 6, takže žádná hitparáda.
Neumím si přestavit, že by k ní měl vstávat manžel, který vstává v 5 ráno a vrací se z práce večer, je taky unavenej až moc a navic nemá ten "mateřský instinkt" takže se vzbudí až v okamžiku kdy malá řve a utišení trvá mnohem dýl.
Asi jsem ti moc nepomohla 😅
@lordicka Uvidíš sama, jak se to bude vyvíjet 😉. Nebo bych možná i zkusila nějakou práci, kterou můžeš dělat z domova, např. katalogový prodej (Avon apod.), nebo něco vyrábět a prodávat třeba přes internet... Každopádně Ti držím moc palce, aby Vaše finanční situace byla apoň trochu únosná do práce bych být tebou šla až kdyby bylo nejhůř.
@editah222 Můj manžel právě vstává akorát jednou za měsíc v půl sedmé jinak má odpolední a maximální čas kdy se vrátí z práce je 19hodina, a soboty neděle má volný, tak jsem si myslela, že bych právě chodila třeba od čtvrtka do neděle, mám obě babičky co pracují, tak mě napadla ta noc.
@katka_21 právě že co můj otec mi pomohl k tomu mě zadlužit tak to za rok při tom když budu na rodičáku spadnu do druhé exekuce a to už nechci, manžel zatím ochotně táhne celou hypotéku a komplet všechny výdaje, ale pak už by jsme to neunesli a právě tady máme jednu firmu která dělá 3směny, tak jsem si myslela,že by jsme to nějak zvládli, už jsme o tom spolu i mluvili a právě nic jiného nás nenapadlo.
Ahoj, já myslím, že se nás většina mamin s miminama shodne, že skloubit práci přes noc a péči o dítě přes den je prostě nereálné. Člověk je vyřízený a nevyspaný ani k tomu nemusí pracovat po nocích. Takže tak. Myslím, že budeš muset spíš najít nějakou denní alternativu s hlídáním prcka v jesličkách nebo kamarádkou, která je třeba doma se svým dítětem nebo holt nějak zredukovat výdaje.
A mamina, která je v pohodě a vyspaná, je fakt základ nejen pro dítě, ale i pro spokojený rodinný život.
@editah222 vím, a právě nevím jak to bude, tak jsem se chtěla zeptat, třeba jestli s tím někdo nemá zkušenost, jsem z toho celá sama taková zmatená, nevím co bude a hlavně rok se řekne někdy dlouhá doba, ale pak to uteče jako voda a chtěla bych být trošku připravená co mě čeká.
@lordicka a jesle ve varech nejsou? normální, městský.... to není drahý, pokud bys nodrmálně pracovala a malého po roce dala do jeslí, to by nešlo?
Bydlím v Ostrově a tam nejsou a ve varech jsou jenom soukromé a pak pro dítka která jsou postižená,na to už jsem koukala a nebo na internetu nejsou a žádná mamča co znám o nich neví 😒
@lordicka jestli tvůj manžel chodí na odpolední, takže ráno a dopoledne je doma a ty by ses po noční mohla vyspat, pak by se to snad občas dalo zvládnout, stejně tak víkendy. Ale i tak musíš počítat třeba s tím, že dítě bude dělat kravál a nenechá tě spát atd.. Nech tomu zatím volný průběh, časem uvidíš, jestli se to dá nějak rozumě zorganizovat.
@lordicka Zvaž ještě jednu věc - pokud bys to dělala tak, jak uvažuješ, asi toho moc nenakojíš (noční kojení je významné pro tvorbu mléka, na noční směně asi odsávat nebudeš, únava a stres udělají své, atd.) - a za umělé mléko dáš v určitém věku dítěte několik tisíc měsíčně (u nás jednu domu 3000/měsíc). Takže se budeš v noci dřít zbytečně.. jenom vyděláš na umělé mléko. Raději bych byla doma, kojila, byla v pohodě, atd.
Já pracuji, ale z domova a je to hodně záběr - čím dál větší.🙂
@lordicka myslím, že bude hodně záležet na dítěti. Chodím od 6 měsíců malé na poloviční úvazek do práce a je to den ode dne težší. Naštěstí mám hlídací mamku (tak 1 den v týdnu mi pomáhá) a manžel je FO, tak se to dá skloubit. Navíc mi zamšstnavatel toleruje práci z domova a do kanceláře jdu jen dny, kdy mám hlídání a dítě je v dobrém rozmaru.
Naštěstí jsem člověk, který nepotřebuje moc spánku. Znám hodně holek, které chtěly jít do práce po 6 mšsících a nakonec to vzdaly. Neřeš to tolik dopředu
Díky Vám všem za názory, máte pravdu, nechám to uležet a začnu to řešit až nastane čas děkuji moc 🙂
@lordicka Tak já jsem začala pracovat už po 6 nedělí, ale po večerech doma. Ale mám hrozně hodnou holčičku, která mi to umožnila, taky máme v pohodě usínání, takže v 6 koupeme a před 7 bývá tuhá a já od 7 můžu tak 2 hoďky pracovat. O víkendech když přijede pohlídat babička nebo hlídá manžel, tak taky pracuju, ale já dělám práci, která je zároveň koníček, takže při tom odpočívám 😀 Opravdu záleží jaké budeš mít miminko a jestli budeš kojit. Jestli bude hezky spinkat nebo bude nespavec a tak. Na noci si práci ale neplánuj, budeš ráda, že budeš spát. Nevím jaká je tvoje profese, ale co nějaká práce z domova, to by nešlo?
vždyť už to tu je jednou ve volné diskusi, ne?