Ahojky všem, zajímá mě, teď máme zimu, kdy začínáte dělat a kupovat na Jaro věci pro dětičky? Kdy děláte takovou tu “čistku” zimní schovat/ prodat a dát už jarní nebo z jara na podzim atd.
Furt přemýšlím, malá toho má dost na zimu, tak zda už mám začít kupovat na Jaro🤣🤦🏽♀️
na jare, vsak jeste vyrostou, vzdyt je prosinec... navic moc toho nekupuji, zbytecne, kolem nas je tolik deti a dostavame po nich hadru, ze z nich muzu vybirat a prebirat a oblikla bych mensi klabzubovu jedenactku 😀 ... max dokupuji nejake funkcni obleceni
No rozhodne ne v prosinci 😄 Ja mam vse pohromade, davam stranou jen vylozene letni obleceni (plavky, saticky, kratasy). Snazim se nic nekupovat dokud neni opravdu potreba - deti vynosi veci po sobe navzajem, nebo to navrstvim, kupuju schvalne vetsi aby jim to vydrzelo aspon 2 sezony. Jedine co budu pravdepodobne kupovat na jare budou boty - tak v breznu/dubnu
Super děkuji holky 🙂 já jsem prvorodička, takže nemám po kom dědit, ani kamarádky s dětmi nemám, proto mě zajímal jen názor, když začít už kupovat na Jaro 🙂
Ja kupuju veci dost dopredu. Kdyz se mi neco libi, kupuju. Nakupuji zasadne ve slevach a pripadne na bazarech v perfektnim stavu. Je to vyhodne z mnoha duvodu a vyhovuje mi to. Cistku, co jde pryc (u nas predevsim na Vinted), delam po sezone a ihned vystavuju na bazary nebo posilam kamarádkám.
Dodam, ze nededime po nikom nic, vse si shanim sama.
Ty drazsi veci - softshellove napriklad... Kupuji klidne koncem unora nebo kdyz narazim na akci, velikost odhadnu. Boty se snazim taky kupovat driv. Zbytek obleceni jen kdyz uz chybi. U nas pak pripravim pytel peknych kousku a dam k mamce, posilame dal v rodine.
Kdyz je to urgentni, jdu treba tady na bazar... To tu bundu sezenu vzdycky.
Asi tak průběžně celoročně, kdyz je něco menší dám bokem nebo co je "lepší" hned nafotim (mam rada Next) a zkouším prodat, nebo daruji švagrové (nad věcmi z Pepca na bazarcich obyčejné maminky ohrnuji nos).
A nakupují taky prubezne, snažím se za lepší peníze ve slevách či na bazarcich nové nepoužité, vím že když teď máme 110, na jaro už můžu vzít klidně 116 a bude to ok, případně později doroste.
A taky občas dostáváme na donošení od známých, ale kolikrát to jsou hadry seprané, děravé, že to hned jde do kontejneru.- nositelných kousků je poskromnu.
@zuzangel Mam vypozorovano, ze nejlepsi pomer cena vykon je obleceni z HM. Kor kdyz ho koupis pres clenskou kartu se slevou aspon 15 %. Vetsina z tech veci vydrzi xy prani a susickovani. Obrazky zustavaji krasne, obleceni vetsinou nezmolkati, nesrazi se. V pohode ho prodas. Pepco je nejmene vyhodne. Je levne a cena odpovida kvalite. Pocitala jsem si to a obleceni z HM me vychazi levnejsi nez z Pepca, kdyz ho pak bez problemu prodam. Navic je v mych ocich peknejsi a nerozciluje me, ze je po trech cyklech pracka-susicka jak rok nosene. To je podle me duvod, proc na bazarech Pepco neleti.
@martiniquest mně se ještě nestalo, aby oblečení z Pepca vydrželo ve stavu, aby šlo dal prodat 🙂 Souhlas, z HM se slevou stojí stejně, ale vydrzi celou dobu nošení.
@felixfelicis A to mne jo, ale jen kdyz jsem neodhadla velikost, protoze to casto vubec neodpovida, a dana vec byla jednou dvakrat pouzita 😁 ale stejne jsem to neprodala, neb to nikdo nechtel ani za par kacek. A to se vyplati. Stve me to predevsim kvuli nezodpovednosti vuci planete. Ne ze by HM bylo buhvi co, ale dve az tri deti zvlada v pohode. Pepco ani jedno (ne v nasi domacnosti se susickou). Loni jsem tam synovi z nouze koupila par teplaku, mel je na mozna petkrat a letely, to se nehodilo ani na zahradu.
Dokupuju potřebné věci podle počasí. Už se mi stalo, že jsem zimní kombinézu kupovala ještě na konci února, protože z předchozí dcera za zimu vyrostla.
Holky to je vtipné... Tady se řeší, že na jaro je ještě čas a myslím, že to je u sudylichozrout, kde se řeší, že nelze sehnat zimní kombinéza a holky píšou, že zimní věci kupovaly v září 😂
@kafr jj🙂 věci kupuju, když v obchodech jsou, ale teda cistku šatníku na jaro dělám až na jaře😀
U dětí podle toho jak rostou. Starší kluci mají všechno v jedné skříni, zimní i letní. Nejmladší toho má nějak víc,a taky nemá skříň. Takže má venku oblečení podle ročního období, resp počasí a velikosti. Vzhledem k tomu že mám oblečení po starších,tak vždy dopředu proberu krabice ať vím,co mám a co třeba výhledově musím dokoupit. Takže teď mám trochu povědomí,co na jaro už mám. Konkrétně to budu řešit,až to jaro/ teplo nastane.
A pro sebe dělám vždy 2x ročně, vyloženě letní/ zimní oblečení schovávám do krabic a ve skříni a komodě mám jen aktuální. V tu dobu to i proberu a kdyžtak vyřazuju. Většinou v květnu a pak v říjnu.
Já přebírám pořád. Mám online dobročinný bazárek, takže když z něčeho vyrostou přihodím to k darovaným věcem a dám dál do oběhu. Dříve jsem ještě schovávala po holce, kdybych měla druhé holku, ale je to kluk takže hned vše dávám stranou. Dceři (4roky) vydrží už oblečení déle, ale u syna (10 měsíců) přebírám pořád...
Když uz je na to počasí🙂