Kdy budu moci řídit po požití alkoholu?

19. črc 2024

Dobrý den včera jsem pila víno,kdy budu moci za volant? Za šla jsem okolo 20h a skončila jsem okolo půl 12. Vypila jsem asi 1l vína s kolou(houbu) a víno bylo růžové jsem úplně v pohodě. Nevíte kdy bych mohla?

somalicats
19. črc 2024

Křišťálovou kouli nemám, ale pokud jsi vypila litr vína, tak počítej se zbytkovým alkoholem ještě minimálně 12 hodin, spíš víc. Záleží, jak rychle metabolizuješ.

autor
19. črc 2024

@somalicats Já se právě cítím naprosto v pohodě.🤷🏼‍♀️

somalicats
19. črc 2024

Že se cítíš v pohodě, naprosto nic neznamená. Pokud piješ, je fajn počítat taky s tím, že další den za volant nepolezeš.

autor
19. črc 2024

@somalicats To ano. Myslela jsem, že pojedu odpoledne.

somalicats
19. črc 2024

Na tohle je dobré mít doma alkoholtester - foukneš si a víš. A nebo si alkohol odpustit, pokud víš, že potřebuješ další den řídit.

cilkat
19. črc 2024

Odpoledne si myslím, že pokud jsisla o půlnoci spát, tak už by to mělo být ok. Ale jistotu nemám.

autor
19. črc 2024

Dneska asi řídit nebudu.

eliss232
19. črc 2024

No já nevím, já jsem z těch, kteří raději celý den nesednou za volant, pokud jsem den předtím pila. Je jedno, kolik jsem toho vypila, prostě opatrnosti není nikdy dost, dávám si na tohle opravdu bacha.

autor
19. črc 2024

@eliss232 Nesedla jsem. Bojím se 😀 zavolala jsem tchýni

moudivlacek
19. črc 2024

na netu jsou kalkulačky, záleží co, kolik a také na tvé váze, samozřejmě údaje jsou orientační, nicméně litr už je dost, abych další den raději neřídila
např zde žena 60kg 1l vína cca 20hodin, samo pokud máš míň hodnoty jsou jiné, to jen pro hrubou orietantaci
https://www.policie.cz/clanek/cas-potrebny-pro-...