Ahoj, je tu někdo do má doma vojáka? Můj teď končí výcvik ve Vyškově a zajímalo by mě jak často jezdí pryč na cviceni a tak, čekáme v květnu druhé dítě, tak abych se na to pripravila. Díky za odpovědi.
Znam par vojaku a prijde mi, ze jsou porad nekde fuc, ale asi zalezi, co dela u vojaku. Nekteri jezdi i hodne do zahranici.
@lendapraha manžel odesel do civilu po 9 teď v listopadu... jen taková vsuvka díky bohu za to. Záleží na pozici a útvaru kde bude sloužit. Můj muž když byl na důstojnickem kurzu tak byl pryc leden - cerven, jezdil domu co to šlo ale dělali jim cvičení i o víkendu takže se stalo ze celej měsíc doma nebyl ani přes vikend pak se povedlo ze každý vikend, zase individuální. Když je to jen kurz třeba řidič nebo střelby nebo tak tak je to 3dny až třeba 3 týdny. Záleží i jestli bude mít služby a držet pohotovost. Vzhledem k tomu ze se na jistých útvarech tyto věci mění skoro ze dne na den tak těžko rict. I kdyby jel na misi tak délka mise záleží na jaké pozici bude a s jakým útvarem pojede.
Jak uz psali holky je to ruzne. Manzel byl ted nejakych 16 dni pryc, 3 vikendy, ted nevi zda nebude muset hned zas v dubnu od 8-28 na dalsi cviceni. Nastesti jim to kompenzuji volnem na vic. Pak je mazec nejaka mise ale to se vas jen tak asi tykat nebude. Neboj neni to tak tezke s vojakem a dvema detma 😉
Mám manžela vojáka. Těžko říct, jak často jezdí. Podle toho, kde bude pracovat. Někdy mají třeba 2-3 měsíce klid (hlavně přes zimu, Vánoce), jindy jedou každý měsíc. Většinou tak 2x za čtvrtletí. Někdy jedou od pondělí do pátku, někdy jsou tam 2 týdny v kuse (méně často). Nejdýl byl měsíc v kuse v Německu. A pak teda, když ho poslali na kurz, kde musel být i přes noc, to se vracel jen na víkend a bylo to podobné jako záklaďák ve Vyškově.