Kdo má letos zdravé dítě ve školce?

jittuli
18. lis 2021

Všude čtu, jak jsou letos školkové nemoci horší než dřív, tak se chci zeptat, jestli je tu někdo, kdo má letos dítě zdravé nebo “normálně” nemocné (1x rýma, kašel bez horeček nebo antibiotik). Máme 2 měsíční miminko a starší dcera od září ve školce preventivně nebyla, ale už ji to doma nebaví, tak zvažuju pro a proti.

barmil
18. lis 2021

@jittuli segra dává holky 2r a 1r od loňského května a ještě nebyla nemocná ani jedna. A to byly i teď v říjnu u moře a pak se vrátily do zimy a nic.

j.a.n.i
18. lis 2021

Nevim, ja uz mam školní a nemam pocit, ze by byly vic nemocne, akorát staci ze tvrdi, ze je boli brisko ci hlavicka a uz je lifruji domu 😠

dandaa
18. lis 2021

Muj syn nebyl ještě nemocný co chodí do školky. Stejně tak většina jeho třídy. Pořád jich je ve třídě 20 z 25 .

panihk
18. lis 2021

Já to teď stopro zakřiknu.. No malej ve školce byl zatím kromě týdne, kdy měl trochu kašel, vždy. A chodí jich pořád nejméně tak 10 z 16. Velká ve škole (2. tř.) nemocná nebyla. Ale ona je obecně hodně nestonavé dítě.

jana_zofie
18. lis 2021

Rýmu imrvére, ale čirou, tekoucí a bez nějakých komplikací, to se musí nechat.

jittuli
autor
18. lis 2021

To je skvěle 🙏🙏 chci ji dat od prosince ať nepřijde o Mikuláše a tak, tak snad to proběhne v pohodě když jde už 3 rok. První rok byl nejhorší.

eviicka
18. lis 2021

Náš syn třetím rokem ve školce (první dva roky kvůli nachlazení skoro nechyběl), od září teď potřetí doma. Je to vždy čirá rýma nebo lehký kašel, ale pokaždé minimálně na 14 dní. V mém okolí i ve školce to tak letos mají snad všechny děti kamarádek. Nemocnost mnohem vyšší, ale obvykle jen lehčí nachlazení.

priefi
18. lis 2021

@jittuli děti byly ve školce od začátku dohromady jen 11 dní. Myslím, že to mluví za vše... Vydrželi jen 3 nebo 4 dny...

zuzangel
18. lis 2021

Dítě druhý rok ve školce - loni byla jednou na podzim týden nemocná, a pak v únoru. Letos od září je víc doma než ve školce. Rýma a takové kuckani, mi přijde od půlky září neustále, ale tedy bez ATB-ty měla jednou v zivote, vždy teď jen sirupy, jednou několik dní s horečkami. Školka je cca 100deti a průměrně mají teď tak půlku doma. Jeden týden malá chodila a byly tam 4.
Za nás des a běs.

nazka
18. lis 2021

@jittuli ne, moje normálně zdravá starší dcera jde do školky na týden a pak je dva doma. Takhle od září a už mi z toho hrabe. Momentálně začla být fit, jenže to chytla mladší. A to dávám věci na podporu imunity. Kdyby měl někdo radu, jak z toho kolotoče ven, budu šťastná.

kometkak
18. lis 2021

Nemocnost v naší skolce 40-60%, jak kdy. Syn v 1. třídě nemocný týden.. ale rýma a přes prázdniny. Dcera ve školce od září už 4x nemocná. Nic závratného ani atb, ale má první rýmu a krk, pak jednu noc tak okolo 38, a týden kašle, tak je vždy chvíli ve školce a týden doma. Naštěstí je s ní chlap doma.. home office a ona se dokáže zabavit sama po většinu dne s jednou pohádkou. Tak se to dá přežít.

maxulekapcule
18. lis 2021

U nas teda rozhodne, za lonsky rok ani jednou, a letos uz asi po paty... Ale u nas je to tezky. Jsou tam deti zamestnancu skoly, tak ti muzou chodut i nemocni, ostatni rodice asi pracovat nemusi...

prejeta_zaba
18. lis 2021

Těžko takhle říct, jak na tom bude tvoje dcera. Naše děti nikdy antibiotika neměly, nic moc zdravého do nich nedostanu a přesto, ťuk ťuk, jsme měli všichni dohromady možná tak 2 týdny kašel, jinak nic, na uši netrpí, horečky se nám zatím vyhýbají. Ve školce jsou od září. Ale teď do rozjeté epidemie bych nově dítě určitě nedávala. Bohužel, počkala bych až po zimě. 🤷‍♀️

aliishaa
18. lis 2021

@jittuli Snad to ted nezakriknu. Dcera začala do školky chodit v květnu a od té doby zameškala 2 týdny kvůli nemoci (lehčí virózy). Chodí do přírodní školky, takže jsou furt venku, je to menší kolektiv (max 10 dětí), podle mě to taky hraje roli.

danvitka
18. lis 2021

My týden v září ve školce- nemoc taková normální, rýma, kašel, týden)
Dva dny v říjnu ve školce- nemoc trochu horší, blicí, týden)
Dva dny ke konci října - nemoc blicí, horečky nesrazitelné, hrůza, dva týdny, doteď unavený a moc nejí) 😮 školka docela prázdná, ale v pondělí to jdeme zkusit znovu. A pak chystám že bude celý prosinec doma. Nehodlám si kazit vánoce 😓

sus3nka
18. lis 2021

Nemocná je zatím tak jednou za měsíc vždy lehký průběh. A to byla zdravá když jich bylo ve skolce 8 z cca 50. Ten měla horečku od úterý, kterou teda nesrážím a čekám zda z toho něco vypukne a dneska odpo už je bez horečky, takže doufám, že v pondělí zase půjde do školky, budou mít Vánoční focení, tak bych byla ráda kdyby šla.

petrasipkova1
18. lis 2021

Dcera minulý rok pořád zdravá, max viroza. Letos v září 5 dní ve školce a ošklivá viroza, pak 3 dny ve školce a druhá viroza, pak týden ve školce a zápal plic, kterým nakazila mě i malého bráchu, 5 týdnů byla doma, ted chodila týden a v úterý už začala pochrchlávat, spustila se jí rýma, takže je od středy zase doma. Je jí už 6 a je v přípravce na ZŠ, je mi ji tak líto, je pořád doma nemocná, nebyla na žádném výletě se třídou, nemá kamarádky, je to fakt blbé, poslední volnější rok před školou a všechno jí utíká ☹ Přitom to je jinak zdravé dítě, co se do léta otužovalo, saunovalo, sportovalo, jí zdravě. Dávám imunoglukany, vit B, C, D, probiotika. Před 14 dny jí dělaly na imunologii testy ( je alergik a astmatik) tak pokud vyjdou nějak hůř, tak mudra říkala, že jí dá něco na podporu imunity na předpis, tak jsem zvědavá, co mi v pondělí řekne.

syslounek
19. lis 2021

Dcera je třetím rokem ve školce a je to s ní zhruba stejne jako první rok. Když nastoupila první rok, tak jsme měli doma měsíční miminko a i když byla dcera furt nemocná, tak bráška byl zdravý.

malinkaelinka
19. lis 2021

Já mám dvouletacku a miminko a s oběma od zari hojne vymetam dětské kolektivy. Dětí tam odpadaji průběžně. My intenzivně pecujeme o své zdraví a není nám nic.

mourovatakocka
19. lis 2021

Myslím, že to je o štěstí, budu ti držet palce. V naší skupince ve školce například v úterý 13 z 25 nebo 26 dětí a to jsme na tom z šesti skupinek ještě skoro nejlépe. Dcera byla za září sedm dní ve školce. Snad bude jen lépe, ale je to taková houpačka, týden tam, týden až dva doma. Ale loni v dětských skupinkách to bylo stejné. Jinak o zdraví a životosprávu pečujeme, vždycky mě dožere, když se někdo chlubí, jak je to jeho péčí - osobně si myslím, že ani to není vše.

eithelwing
19. lis 2021

Dcera má 4 roky a máme za sebou 4 lehké, ale houževnaté virózy. Poprvé je 14 dní ve školce v kuse.
Syn má 18 měsíců a řekla bych, že teď to chytá od dcery víc, jsou víc spolu, než když byl miminko.

sirinfirst
19. lis 2021

@jittuli syn 4r chodí do školky normálně, občas přijde s rýmou nebo mírným kašlem. Teploty nemívá, atb neměl ještě nikdy. Dětí chodí málo, jsou opravdu často nemocné, ale u nás žádnou větší změnu nepozoruji. V době před covidem by v takovém stavu (ráno párkrát zakašle, přes den se sem tam vysmrká) chodil do školky bez absencí, teď ho mám vždy pár dní doma, ale fungujeme normálně (pobyt venku a tak)

merope
19. lis 2021

U nás se to v září komplet promořilo (smrkali všichni), my si přitáhli něco teda už z prázdnin, v záři tak měl i antibiotika a od té doby akorát týden taková ta "blicí" viróza, co teď lítá všude. Jinak v podstatě ani rýma. 2 a třičtvrtě, dětská skupina.

krisstina93
19. lis 2021

Syn ve školce marodil akorát první 3 měsíce, občas nějakou rýmu apod, pak už prakticky vubec. Letos je prvňák, chodí i na kroužek a nemocny ještě nebyl. Antibiotika neměl ještě nikdy.

lovemusicsun
19. lis 2021

Dcera 3,5 roku nastoupila do školky v září a od té doby měla jen jednou rýmu a byla s tím 2 týdny doma. Takže celkem v pohodě.

izz76
19. lis 2021

@jittuli To záleží jak máš odolné dítě, mám dceru už v první třídě, i tam řádí virozy, někdo je nemocný pořád, někdo vůbec. Většina třídy je, ale normálně zdravá, jedná se o pár jedinců.

rencinka87
19. lis 2021

@jittuli u nas 5 let a 2 roky, starsi ve skolce. Za posledni rok meli asi trikrat rymu nasledovanou kaslem na par dnu, bez teplot. Ted jsou doma s covidem, ale opet ZATIM jen trochu zadni rymy a kasel, bez teploty.
Nutno teda pridat, ze starsi chodi do lesni skolky, takze tam se to precejen siri min a jsou cely den venku, takze maji obecne lepsi imunitu.

alubif
19. lis 2021

Z vlastní negativní zkušenosti fakt nedoporučuji. Rok před kovidem, starsi nastoupila v září do školky takže se začla promorovat... , v lednu se narodil mladší.... V 6 týdnech miminka hospitalizace pro těžkou laryngitidu, za 14 dní od propuštění zápal plic.... První rok mladšího se vezl ve znamení brochitid, rým, antibiotik... Opravdu to zvaz. Zvlášť teď kdy jste nebyli mrazy a ještě se nevybily takové ty klasické virózy. Navíc je riziko že vám dotáhne ze školky kovid...

katherine177
19. lis 2021

@jittuli my od září pořád nemocní ,byla tak týden a týden nemocná ,pak znova ,potom po nemoci 3 dny ,dostala zápal plic ,14 dní antibiotika ,14 dní rekonvalescence doma ,zatím chodí týden,bere od zápalu plic Imunoglukan sirup na imunitu.

rencinka87
19. lis 2021

@jittuli az ted jsem si poradne precetla celou tvoji zpravu - s 2mesicnim mimcem bych obzvlast v tehoe dobe rozhodne pockala.
Nas sel ve 3,5 mimo jine proto, ze v zari, kdy mel 3, tak mladsimu byly 2 tydny. Sel ve 3,5, kdy mel mladsi pul roku a bylo to ok.