Chci se optat. Čeká nás stěhováni do prahy. Manžel dostal místo v Praze. Chceme koupit nakou nemovistost ale to až tak za rok. Ted chceme do podnajmu. Ale chceme nekde v klidu. Už jsem bydlela na studiích v Praze a je tam na mě moc ruch, hlavně když mame dítko. Můžete mi pražský a kolem pražský maminky poradit nebo napsat názor zkušenost, kde se pekně bydlí i kolem Prahy náke městečko? Kde je škola, školka aatd? A do Prahy se dá dojet tak půl hodiny autem? díky za příspěvky
Já bydlela ve Vestci, ale to jsem byla ještě bez závazků takže nevím jak to tam je se školkama a školama. Ale vzhledem k tomu kolik tam vyrostlo nových domů a bytů tam nejspíš něco bude. Hlavně jsem měla za barákem hypernovu, takže i velké nákupy jsem si odnosila sama 🙂
Do Prahy (na metro Budějovická) to trvalo autobusem asi 15-20 minut, autem rychlejší.
Čakovice 😉 Hned za rohem jsou Letňany s nákupním centrem, a ještě kousek blíž je Globus, školky tam jsou a škola určo taky 😉
No, ono jde o to, na kterej konec Prahy se pak má dojíždět... Já jsem od nás v centru taky za 15-20 minut, ale když jsem pracovala na opačným konci Prahy, nebyl problém dojíždět třeba hodinu a půl jedním směrem... A taky nejde jen o to, jestli někde existuje škola a školka, ale jakou má člověk reálnou šanci se do ní dostat 😒
barunka81: Z Benátek nad Jizerou jsi na Černém Mostě za 20 min 😉 Benátky mají 7000 obyvatel a v podstatě snad veškerou občanskou vybavenost.
Len - to máš na 100% pravdu. Z Vestce je to do Prahy kousek, ale já měla zaměstnání na opačné straně Prahy a jezdila jsem do práce víc jak hodinu a půl. Proto jsem se taky vrátila do našeho krásného Prostějova, který za hodina a půl obejdu 2x 😀
Ahoj Baru
My bydlíme hned za Prahou, nechci psát, kde přesně, ale je to směr Brandýs nad Labem a na Černém Mostě jsi autem za 15 min.Pracuji v Dolních Měcholupech a autem jsem tam taky hnedle.Tenhle náš směr je dobrý i co se týká spojení, vlaky jezdí často, takže bych se vůbec nebála třeba Lysé nad Labem či Nymburku(to je už dál)
Naopak mám byt u Dobřichovic, je tam vážně nádherně(to tenhle směr Lysá je strašně rovinatý a dost nepěkný) ale zase to spojení na Prahu přes Barandovský most je šílený, pořád zácpy a cesta je někdy i na hodinu,bez zácpy na 25 min.
Přeju, abyste vybrali co nejhezčí místečko na bydlení, ono vážně záleží, kde v Praze tu práci manžel má!!!
Ahoj barunko, jestli hledáte něco směr západ, zkuste se podívat v Kladně - když si vybereš ten správný konec, tak jsi autem na Dejvický za 30 minut v ranní špičce, ale i za 20, když pojedeš v neděli dopoledne 😉 Má 72 000 obyvatel, takže vše od školky až po VŠ a nájmy rozhodně lepší než v Praze.
asi to potom vybirejte podle toho, kde budete pracovat...osobne se mi moc libi Zbraslav, je to busem blizko na Prahu 5, libi se mi aj tu kde bydlime my-P-10-Uhrineves, je tu hezky, obora, rybniky, skoly, skolky ale strasne zacpy...mhd se strasne zhorsilo, takze je to dobry bydleni akorat kdyz mas auto. to samy Ricany a okoli, krasne prostredi, blba doprava ☹
Praha - Prosek, Letňany, Čakovice, Březiněves............občanská vybavenost je sice všude, ale školek málo všude.
Za Nymburk - cca 4O minut do Prahy, tedy pokud to nestojí na Černém Mostě a práci máš tímto směrem.
Já mám byt na Proseku a manžel v Nymburce. Z Proseka je v práci za 15-3O minut, podle provozu a z Nymburka 40minut, též podle provozu. školky jsou plné ale i v Nymburce.........
Úvaly. školka Úvaly,Tuklaty nebo Roztoklaty. my jsme v Praze asi 45min bydlíme na vesnici idelání kombinace, okud jsi ta správná nátura.
Horní Počernice, je tu vše, školy, školky, doktoři, obchody, na Černym mostě jsi za 5 minut 🙂
Praha - Libuš 😵 😵 😵 😀