Dobry den mile maminky, prosim o vase nazory na bydleni v okoli Plzne. Zvazujeme koupit domek v mensim meste v okoli Plzne. Nase pozadavky jsou vlakove spojeni do Plzne do pul hodiny, MS, ZS a alespon zakladni krouzky v miste. Dale blizkost lesu a prirody. Hledame fajn misto, kde budeme mit klid, ale aby tam zas 'nechcip pes'. Plzensky kraj moc nezname a je to pro nas zasadni rozhodnuti, doufame ze na dlouho nebo na porad, proto velmi ocenim vase rady nazory a zkusenosti. Zatim od stolu nas zaujaly Rokycany, Dobrany, Nyrany,St. Plzenec, Tremosna.
Moc dekuji za pomoc
Ahojky ☺ zkus ještě mrknout na lokality jako je Valcha, Lhota, Dýšina a Vejprnice zde je dostupnost MHD. Moc hezké město jsou také Přeštice, kde je tedy opravdu veškerá občanská vybavenost, ale dál od Plzně.
Rokycany a Nyrany ne! Kouknete na ty Prestice.
Starý Plzenec a určitě i ta Valcha a Lhota 😉
@lucikote2 jasně, škola oba stupně, mateřská škola 5 tříd, ZUŠ, zdravotní středisko, MHD, ČSAD, vlak...,
velké nákupní centrum 3 km, několik krámů - otevřeno i o víkendu, krám s německými potravinami....
památky: rotunda sv.Petra a Pavla, hrad Radyně - takže dostatek kulturních akcí. Plzenec je vlastně stará Plzeň...
Kolem Plzence dostatek lesů, řeka pro rybáře, poblíž rybník....
Rokycany neeeee.Bydli tam tchyne a je to des....
My bydlíme ve Zruči. A super 😊 Sice tam není vlakové spojení,ale jezdí tam MHD..
Tak by me zajímalo, co jsem napsala tak strašného, ze to muselo být odstraněno? To uz neni možný tady. Vsak jsem byla maximálně slušná, jak jen to šlo.
Ja bych koukala Zruč-Senec, Tlučná, Vejprnice. Bydlím za Třemošnou a Třemošná také není špatná. Co se tyka toho "chcip pes" - zalezi s cim srovnavate. Celkove se to treba s Plzni neda absolutne srovnat.
Damy dekuji za informace. Uz to mam zpracovane a zacina se nam to trochu rysovat. Pristi vikend si udelame vilet kolem Plzne.
@lucikote2 u nás vyhrál St. Plzenec,taky nejsme z Plzně. Jediné minus,na které jsem narazila,je téměř naprostá absence chodníků. S dětmi na kolo je to celkem blby...jinak jsme spokojeni,máme to tu rádi. Další možnost bych volila Dobřany (bohužel Bez MHD),Tremošná,Zruč,Chrást. Za mě urcite ne Nýřany,Tlučná,Vejprnice.
@lucikote2 přesně jak píše @svanhild, nejezdí tam MHD (vlak čsad ano). A jen první stupeň. Tlučnou a Vejprnice jsme škrtli. Jezdila jsem tamtudy do práce a prostě je mi to tam nesympatický. Pod obcí trať, les ani nevím, ejstli tam vůbec nějaký je, spíš ne (místní ať prominou, jestli se pletu). Nejak jsme si s manželem nedovedli představit, kam tam budeme s dětmi chodit a to tam budeme dělat.
Ten nápad projet si to je určitě super.
@pivonka2 Kamarádka bydlí v Tlučný v bytě a nyní tam koupili pozemek, protože jinam nechtějí. Každé místo má svoje plus a minus. Můžete najít "ideální" místo a pak schytnete souseda blba a je to horší než to, že do školy musí děti dojíždět. Ono je někdy dobré koukat i na to, jaká ta škola je atd. My třeba budeme vozit dcerku úplně do jiné MŠ, než kam spadáme, protože ta spádová mi není ani trochu sympatická. Jo, a spolužačka bydlí ve Starém Plzenci a je neštastná - bydlí na kraji a všude mají daleko - do obchodu atd.
@pivonka2
@jujatko tak určitě je to pravda, že každý upřednostňuje něco jiného.....ale nás, když jsme hledali bydlení, taky směr Nýřany, Tlučná a Vejprnice vůbec nelákal....přijde mi to jako rovina a lesů dost málo.... My jsme tedy v Plzenci maximálně spokojení. Ale je pravda, že nejsme na konci v novostavbě, ale tak někde uprostřed a máme v ulici 2 x potraviny🙂 a se školkou jsme tu spokojeni moc🙂
Ahoj Dámy, děkuji za pomoc a rady. Po výletě nám nejvíc učarovaly Dobřany. Tak teď držte palce, ať nám tam brzy něco klapne. Kdybyste někdo věděl o nějakém výrazném nedostatku Dobřan, sem s ním. Děkuji
Starý Plzenec je skvely