Kastrace staršího psa. Zkušenosti? Pomohlo to?

amazonkajanik
11. únor 2020

Dotaz hlavně na zkušené pejskaře. Řešil někdo z vás kastraci psa,když už byl starší? Máme skoro 9letého od jeho 10měsíců,je z útulku . Na byt zvyklý,ale vloni v létě začal doma občas výt. Vzala jsem ho do práce a tam mi to udělal taky i když jsem byla pár metrů od něj. V tu dobu háraly feny. Máme k němu ještě kastrovanou čubu,tak si to sexuálně vybíjí na ní a ona pak čůrá krev,nebo to neudrží,takže doma pro jistotu nosí pleny (i jako pás cudnosti). Jenže nedávno zas vyl a když půjdem do nového,mohli by nás vystěhovat. Psa nechci jen tak dávat pryč. Veterinář dnes řekl, že by mu to mohlo pomoci. Tak se ptám, zda jste to tak někdo měl a zda to vážně pomohlo. Děkuji

maki90
11. únor 2020

@amazonkajanik šance, že to pomůže, je vysoká. Šla bych do toho. (jsem MVDr.)

marelle
11. únor 2020

Pokud nechcete rovnou podstoupit chirurgickou kastraci, lze udělat dočasnou chemickou kastraci. Pejskovi se aplikuje do podkoží implantát (podobnou jehlou jako při čipování) a pejsek je cca na půl roku kastrován, u psů malých plemen někdy i déle. Obsahuje látku, která tlumí tvorbu testosteronu. Poté je zase plodný. Tím byste mohli zjistit, zda-li mu kastrace pomůže 😊

amazonkajanik
autor
12. únor 2020

@marelle my plodnost jako takovou nepotřebujeme,jelikož je to čsv křížený s huskym a ten je monogamni. Jak jednou obskocil tu naší,už jinou nechce. Takže když to okolo hárá,tak to právě všechno odnese ta naše. Navíc je jí už 13let

amazonkajanik
autor
12. únor 2020

@maki90 děkuji. Jen mě mrzí, že jsme do toho nešli dřív, ale měli jsme zájemce o nakryti,jenže stihl obskocit tu naší. A když se mu teď nabízí jiná,tak jí odežene ...

amazonkajanik
autor
20. srp 2020

@maki90 tak minulý měsíc jsme nechali psa vykastrovat a minulý týden umřel 😟 nikdo,ani na vete nepoznal (nedal na sobě nic znát),že má v sobě rozsáhlou rakovinu a po zákroku nastaly komplikace s dýcháním...slezina,obě plíce,metastaze v kostech,ke konci krvavé leze v uchu a krvavé oko 😥

maki90
24. srp 2020

@amazonkajanik tak to mě moc mrzí 😔