Karanténa. Jak to je, prosím?

karol1996
12. únor 2022

Zdravim zeny, nevite jak to je, kdyz manzelovi prodlouzi izolaci? Prodlouzi ji i nam? Jsme negativni, prodelaly jsme prvni covid, ani jsme to nevedely. On to od nas chytil a ani s rymou nesmi do prace.
Uz mi doma sviha. Dalsi dny nezvladnu :D

j.a.n.i
12. únor 2022

@karol1996 Ne, vam se karantena neprodluzuje. Akorát tedy byt z 5 dnu doma tak hotova, no nevim.

karol1996
autor
12. únor 2022

@j.a.n.i my jsme uz dobrych 14 dni.
Asi jsme to pritahly my. Mala i ja jsme mely horecky a kasel. Takze jsme doma uz dlooouho

j.a.n.i
12. únor 2022

@karol1996 No, tak tos byla nemocna, to snad taky neni takova traga byt 14 dnu doma.

ajja87
12. únor 2022

Jee bud rada za 14 dni, my byli v kuse od pulky listopadu do konce prosince, vzhledem k tomu, ze ja to chytla jako predposledni a mimco jako poslední a to mi věř, ze ti teprve hrabe a hlavně kdyz byly Vánoce a opravdu jsme nikam nemohli a ani za příbuznými... Jinak ja si teda myslím, že se vám karantena prodlouží, když jsi nemela covid potvrzeny a jen si fo myslíš, ze jsi ho měla.. Ale nevim jak je to teda ted s opatřením... Uz to sleduju jen zřídka

merope
12. únor 2022

@karol1996 Ale pokud jste měli v posledních 30 dnech pozitivní PCR, tak se na vás nevztahuje ani ta karanténa.

@ajja87 Karanténa se počítá podle posledního nakaženého, jaký má průběh nemoci, to už karanténu neovlivní. Aspoň teda podle toho, co jsem si zjišťovala já.

@j.a.n.i Tak být zavřená jenom doma se zdravým malým dítětem... to člověku hrabe druhý den 😀

karol1996
autor
12. únor 2022

@j.a.n.i ja nevim jak u tebe, ale dite mi uz fakt skace po hlave :D

karol1996
autor
12. únor 2022

@merope nemela jsem pozitivní test, taknejak mi bylo tak blbe, ze jsem nikam nejela, az kdyz se mi ulevilo, jela jsem a uz negativni. Ale myslim, ze to za sebou mam.
Plus mam vsechny tri ockovani. Snad to nepodlouzi

merope
12. únor 2022

@karol1996 Pokud jsi neměla ani pozitivní test, tak nejsi ani v karanténě (pokud jsi neměla nějaký rizikový kontakt). V práci se budeš testovat nromálně jak ostatní.

sisa158
12. únor 2022

Ahoj,pokud mu vyjde pozitivní PCR,tak s dcerou nastupujete do karantény na pět dní.Jak píšeš,ty jsi měla test negativni,takže se na Tebe vyjímka z karantény nevztahuje,ikdyž jsi očkovaná.
@karol1996

martiniquest
12. únor 2022

@j.a.n.i No a? Ja byla hotová po trech dnech a zacala brat deti ven na vzduch.

karol1996
autor
13. únor 2022

@merope manzel je pozitivni, ja jsem doma s dcerou, takze do prace nechodím 🙂

merope
13. únor 2022

@karol1996 Pak ti karanténa "normálně" končí a hotovo. A doufej, že v práci nebudeš mít pozitivní antigen 🙂. Slyšela jsem, že 3x očkovaným občas PCR vyjde negativně a antigen pozitivně. Já to řešila tak, že jsem si skočila na PCRko, ale já jsem už poslední v rodině a do kanceláře chodím jen pondělí, úterý.