Kamarádka prý krade

magdalenax
9. srp 2016

Děvčata, já mám pár přátel, pár kamarádek, asi jako každý, jen se s nimi stýkám spíš sporadicky, nebo s nimi hovořím po telefonu. Žiji svůj život po svém a pro rodinu. Jenže, jedna dvojice mých kamarádek se stýká častěji, více, než já s nimi. Před chvílí jsem ovšem přečetla dost nepříjemný email, ve kterém se ta kamarádka, kterou znám cca o dva roky kratší dobum než tu druhou, vypsala, že ta první krade. Navštěvuje ji cca dvakrát týdně, nebo minimálně jednou týdně, i když někdy i třikrát, podle toho, jak se domluví.
Když jí ze stolu zmizela padesátikoruna, - ještě papírová, už je tomu nějaký rok zpátky, tak si myslela, že si ji vzal její přítel třeba na svačinu, ano - vzal, řekl jí to, ale bohužel před tou kamarádkou. Prý nechtěl rozměnit pětistovku, a od té doby to začalo. Mně se tedy neztratilo nic, když tu byla, ale kamarádka schválně hodila desetikorunu někde na zem v šatně, jakože někomu prostě vypadla z kalhot. Desetikoruna nikde a nebylo nikoho, kdo by ji sebral, jelikož dítě měla u rodičů a s přítelem není. Chytit ji za ruku, že si vzala balíček vložek, které si ještě ten den koupila, protože čekala periodu? Nějak mne nic nenapadá

panickatlamicka
9. srp 2016

Moznosti je vic: sednout si s kamaradkou zlodejkou a rict ji o svem podezreni. Zeptat se ji,proc to dela,co ma za problem. ...
Druha varianta: nalicit past ( natocit ji skryte na telefon)
Treti varianta: utnout s nenechavou kontakt.

magdalenax
autor
9. srp 2016

@panickatlamicka Jak jsem napsala, mne se nic neztratilo. Mimochodem, jedna kamarádka před léty také říkala o druhé, že jí ukradla zlaté prstýnky, přitom ji tam měla denně a to i po této údajné události. jenže nespíš v tom měl prsty úplně někdo jiný.
Tohle je fakt dost těžký, protože tu druhou - tu údajnou zlodějku znám déle, než tu, co mi to napsala. Ale kdo by bral vložky....? Já jsem jí poradila, aby nechala ležet třeba stovku a opsala si číslo bankovky, ale jak dál.
Z mého pohledu, - ukončit kamarádství.- Já ji tak často, jako ona nevidím a u mne by si to asi fakt nedovolila, si tedy naivně myslím

anina32
10. srp 2016

Já bych to nechala být, je to mezi nima, nevíš jak doopravdy... Ovšem větší pozor při její návštěvě bych si dávala, no možná asi i při návštěvě té druhé... 😀

lv
10. srp 2016

pomlouvání..no, i kdyby, řešila bych to, až se to bude týkat tebe. A na svý věci si s ní dávala pořádnýho majzla.

magdalenax
autor
10. srp 2016

Já od doby, kdy jsem byla maminou upozorněna na to, že takhle nechat tisíc korun na poličce je nebezpečný, - měla jsem penize připravené na nákup, že nikdy nevím, kdo může přijít, tak si dávám pozor a nikde nic nenechávám, ani šperky, ani peníze, prostě nic s větší hodnotou, protože mám taky zkušenost, ale nebyla tu ani jedna z těchto kamarádek, podezření mám na úplně jinou osobu. Stalo se, a necháme to stranou.
Ta kamarádka, co byla tedy "okradena" se rozhodla, že dá té druhé klíče - že pojede na týden pryč, tak aby jí zalila kytky, co doma má....., tak jsem se jí ptala, jestli už má kamery. Prý ne, že prý to udělá jinak. Jak nevím, ale i tak, pokud má ta dotyčná nenechavé ruce, bude asi po kamarádství

hejsa
11. srp 2016

😝 Jestli je to kleptomanka,potom je nemocná...já bych jí neříkala nic,pomalu bych rozvázala kontakty....s takovýma lidma nic nechci a vychovávat je? Na to mám děti. 😵

magdalenax
autor
11. srp 2016

Spíš pěknej vyčůránek, než kleptomanka. Ta kamarádka i přesto, že je sama, tak nemá problém s penězi a ona to moc dobře ví. Uvidím, co se bude dít dál. Ony si skoro čumí do oken, nevím, co má ta druhá za lubem

magdalenax
autor
22. srp 2016

Ahoj děvčata, tak víte, jak to dopadlo? Šestnáctého srpna ta kamarádka jela někam na dovču a musím uznat, že to měla hezky předem promyšlené. Nejen, že si půjčila kameru..., ale domluvila se s tou druhou na tom, že jí v pátek 26, přijede instalatér vyměnit baterii, kterou měla koupenou (ale to, že ten instalatér má přijít bylo předem domluvené na jiný termín) tak jestli by byla tak hodná a nebyla tam těch pár minut přítomna.... . Strašně se mi na tom líbí jedna věc, a to dotažení celé záležitosti do konce, - já se přiznám, já bych to nevydržela.
Patnáctého večer jí donesla klíče od bytu, a to s tím, že pokoje zamyká, že je to její zvyk, když někam odjíždí, tak aby si to nebrala osobně. Takže, odnesla jí klíče, žaluzie doma zatažené, auto zaparkovala o nějakou ulici dál a tiše se vrátila domů, zamkla, pak se zamkla v obýváku, sedla si k pc a čekala, zda se bude něco dít....
Bylo kolem jedenácté večer, klíče v zámku... a nastalo šmejdění, vzala i za kliku od obýváku... , já ji obdivuji, já bych to nevydržela, ona ano. Nikde tedy nic nenechala, jako šperky či peníze, ale bylo prý velice dobře slyšet, jak leze všude. Vše trvalo prý asi tak 15 - 20 minut, než z bytu odešla. Z kamerového záznamu už jen to, že přišla, uvařila si kafe, nějaké si rovnou odsypala s sebou domů, z ledničky si vzala asi tři vajíčka, ze špajzky sáček těstovin, dvě tuňákové konzervy, celou tu šťávu YO, co není zrovna nejlevnější.
No, je po kamarádství, které trvalo několik let

guinea
22. srp 2016

@magdalenax Neuvěřitelné!!! Vyjádřila se k tomu ta bývalá kamarádka - zlodějka?

magdalenax
autor
22. srp 2016

@guinea Nevím, ale asi neměla zatím příležitost, protože jak jsem pochopila, tak ta první se vrátila z dovolené a hovořila jen se mnou, přičemž mi ukázala i kamerový záznam. Nechala se slyšet, že jí pošle né sms, né email, ale dopis s vyjádřením, proč se s ní již nechce a nebude vídat, stýkat

magdalenax
autor
1. zář 2016

Tak to dopadlo takhle, ta okradená se s tou druhou sešla a řekla jí, že jí zmizelo to a to. Ta dělala, že o ničem neví, že to musí být nějaký omyl. Až když jí řekla, že v ten večer, co tam byla lustrovat byla doma, právě v tom zamčeném pokoji a zbytek má na kameře, tak se zvedla a řekla jí, promiň, nezlob se, já ti to vrátím.
...nemusíš, ale skončily jsme spolu.
Dneska jí přišel balík - poštou. Tak jí zavolala, že bohužel, že se na stavu nic nemění, a to i kdyby jí přišel výpis z katastru, že se stala majitelkou nějakého hradu, že s ní už nechce mít nic společného

guinea
1. zář 2016

@magdalenax Ta co kradla to nijak nezdůvodnila? Třeba že je kleptomanka?

magdalenax
autor
1. zář 2016

@guinea Kleptomanka není, to určitě ne, řekla jí, ať se nezlobí, že jí to vrátí a poslala jí něco poštou, - a to si čumí pomalu do oken