Mile mamci,
jiz delsi dobu se trapim jednim “problemem”. Seznámila jsem se s jednou maminkou (A), s kterou jsme si velmi rozuměly, deti jsou stejne stare a stejného pohlavi, zacaly jsme chodit na cviceni s detma. Parkrat chyběla a ja se tam mezitim seznámila s fajn maminkou (B). Pak jsem je na jedne lekci seznámila spolu. Řekly jsme si, ze se potkame spolecne a neco podnikneme. Ty dve se sesly beze me udajne “nahodne”, ze si ten den zrovna napsaly, pze maminka A mela cestu do casti mesta maminky B. Od te doby jsou v pravidelnem kontaktu, pisi si, navštěvuji se (maminka A me o tom pravidelne informuje). B se s se mnou samotnou nechtela sejit a pak prestala komunikovat. Bohuzel A je nase sousedka, takze se potkáváme hodne casto. Prijde mi, ze si na me Vzpomene jen, kdyz zrovna ma volne okenko. Spolecnym aktivitám s nasimi manzely se vylozene vyhyba a s maminkou B a jejím pritelem vsak spolecne akce podniká. Nevim, co delam spatne.. ve vysledku ani nevim, jak poradit.. je to vec, o ktere se mi zda, nemohu vecer spat. Vzdycky kdyz vidim jejich fotky z oslav a společných vikendu, tak me to hodne zamrzi a trapim se tim nekolik dni. Tim, ze ji casto potkávám, je tezke s ni zpretrhat kontakty. Rozumim, ze si treba padly do oka a rozumí si. Ale nejak se nemohu přenést pres to, ze jsem je seznámila a ony me takto obešly. Pak si rikam, jestli jsem tak spatna a mam vycitky, zda jsem neco neudelala ci nerekla spatne. Pokazde co se vidíme, tak si skvele rozumíme. Poradíte mi, jak se pres to přenést? Jine kamarádky, se kterymi bych si takto rozumela u nas ve městě nemam. Jsem hodne společenská a rada travim cas i s ostatnimi nejen s prckem, ale nemohu najit takovou tu spriznenou dusi. Stalo se nekomu neco podobného? Jak jste to řešily? Dekuji za Vase povzbuzení a rady... hezky vecer 🙂
@fazolkave bohuzel tohle k zivotu patri. Taky jsem si to prozila. Musis nad tim mavnout rukou a nechat to plavat. Pokud maminka B se Ti vyhyba, kasli na ni a co se tyce maminky A, kamarad se s ni dal, kdyz si rozumite. To, ze se kamaradi s maminkou B vic, no a co, lepe si sedly. Ty jsi proste mamince B nesedla. Duvod proc s maminkou B travi cas i s partnery bych ani mozna nehledala u ni, ale u jejiho partnera. Partnerovi od maminky A nemusi sedet Tvuj partner, nebo Ty, nebo vy oba a naopak partner od maminky B parnerovi od maminky A sedi lip, pripadne maminka B, nebo oba. Vidim to treba na mem manzelovi, kdyz mu nekdo proste nesedne nechce a nema zajem s nim travit cas a prece ho nebudu nutit. Je mi blbe, kdyz nas nekdo nekam zve a on mi rekne, ze nechce, protoze mu nesedi a tak mi nezbyva nez se stykat jen s kamaradkou.
Zkusenost nemam, jsem rada sama, blizke kontakty nenavazuji(ikdyz bych se nebranila)... jen si myslim, ze vse, co se stane/stalo je potreba si to nebrat osobne, proste k tomu pristupovat s odstupem, rezervou a nic od druhych neocekavat-pak neni zklamani. Taky se tomu učím.
Preji hodne stesti.
z druhé strany stručně 🙂 mám "takového" partnera, jak se tu píše výše, no prostě nikdo není dokonalý, takže je fakt, že jsou maminky, které jsou fajn, ale více k sobě nepůjdeme z mé strany, beru to tak, že co se má stát se stane, pořád se někam posouvám, plus nejdůležitější je pro mě čas s dcerou (zabere ho většinu 🙂, čas s kamarádkama je na druhé koleji
Ja takou na "baterky" mam. Me se ozve jen kdyz neco potrebuje nebo ma nejaky problem. To je schopna volat nebo psat denne 100x. Ale kdyz si ja s nekym potrebuji pokecat,protoze jsem se prestehovala,kde skoro nikoho neznam,tak mi bud neodpovi nebo napise ze nema cas. Ale kdyz se ji rozpadl vztah,potřebovala hlidat deti,nasla si noveho chlapa a znovu otehotnela,to jsem ji byla dobra. Muj mi rika,ze me vlastne vyuziva,jenze ja proste nemam koule na to,abych ji poslala do...
To je ale zcela normální. Lépe si sedly maminka A i maminka B a očividně i jejich partneři si více rozumí. Žádné chyby, konspirace ... v tom nehledej. Chápu, že tě to mrzí, ale nezměníš to.
@verik87 no mi kamaradka delavala podpasovky typu, at se stavim, kdyz jsem byla 5 min od ni (bydlim od ni cca 2 km), tak mi napsala, ze nemuze, ze bude davat malou spat, a at prijdu za hodinu az dve a pritom cas navrhla ona a vedela, ze jsem uz skoro u ni. A neco podobneho udelala nekolikrat. Nebo mela se stavit a kdyz jsem ji napsala, kolem ktere dorazi, tak mi napsala, ze nedorazi, ze ma jiny plan. Kdybych ji nenapsala, tak mi snad ani nenapise.... no... vysledek, vyprdla jsem se na ni 😉 nebudu ze sebe delat tupce... manzel mi rikal, ze by ji za to pokazde poslal do pr....
Ja vim, ze to mam hodit za hlavu, ale nejde mi to a sziram se tim uz nekolik mesicu.. rikala jsem si, ze bych zpretrhala kontakty (je par veci, ktere nejsou z jeji strany uplne koser), ale je mi to lito vuci detem, ze jsou to takovy parťáci.. a navic se temer denne potkavame na ulici. No nemam to sama v sobe srovnané a nedokazu se sama rozhodnout, co chci... to je pak tezke s se mnou 😁🙈
@priefi lip bych to nenapsala. Proste najit pratele aby si vsichni sedli je o stesti a nahode. 🙂
@fazolkave ja myslim, ze to nejak casem samo stejne vyplyne.
@priefi no, ja kamaradk MEMAM vubec - nemam na to abych jim psala jen ja sama, a ony nejsou ochorby ani odpovedet natoz same neco napsat.....
To se stane v životě mockrát. Že člověk má jiná očekávání a ty nevyjdou. Zřejmě jsi mamince B nesedla, člověk se s tím těžko smiřuje, protože si, pochopitelně, myslí, že je fajn. 🙂 Já bych se v rámci možností normálně bavila s maminkou A, nijak bych se nevyptávala na aktivity s maminkou B a v sobě bych si to tak vysvětlila. prostě mamča A mě chce a mamča B ne. Musím říct, že ne vždy jsem byla vyrovnaný člověk, co si z toho nic nedělá. Když jsem potkala kamarádku, co se bavila s jinou a mě nepozdravila, celý den, či více dní jsem přemýšlela, co jsem udělala špatně. Řešila jsem každou blbinu hodně dlouho. Pak se mi ale stal opravdový a vážný malér / to slovo to nevystihuje, prostě průser, jinak to nejde napsat/. Od té doby řeším jen opravdu vážné věci, týkající se zdraví a života a ostatním se už netrápím. Nikomu bych takovou lekci nepřála, zaplatila jsem za ní cenu nejvyšší, ale když Tě to bude trápit, řekni si, jsou na světě horší věci. A nějakou si představ a hned Ti to přijde mnohem malichernější.
@babanci to me mrzi 😔 ja vim, ze jsou mnohem horsi veci a ze jde ve vysledku o prkotiny. Akorat mamca A je hodne sdilna sama o sobe a vzdycky kdyz pak vypravi nebo vidim nejakou fotku na FB, tak me to v tu chvili hrozne zamrzi. Ale jo musim si to nastavit tak, ze A ma zajem, B ne a ne každému se clovek zavdeci/padne do oka... mela jsem slabou chvilku a chtela jsem objektivní nazory od nezaujatých... moc vam vsem dekuji, ze jste si udělaly chvilku na muj maly citový vylev 😊❤️
Ti by mě štvalo. Já si našla kamarádku která má sice o 4 měsíce starší holčičku, ale vždy když ji pozvu tak nemá čas. Byly jsme spolu asi 2x venku. Hodně jsme si rozuměli. Teď jsme se dlouho neviděli a taky mě mrzí když vidím na fb jak si tam dává fotky s jinýma, ale co hold. Prcek si pak najde kámoše na hřišti a já využijí situace a zkamaradim se s maminkou 😀 zatím mám teda kamarádku se psem. A když vidím maminy co někam společně jdou tak jim trochu závidím 😀
Nemuzes to lidem zazlivat, kazdej ma.jine predstavy o.lidech se kterymi chce.travit cas... jsi.citliva, proto te to.mrzi, ale pust to a netrap.se.tim. Potkas nekoho, kdo s.tebou.bude chtit.travit.cas a.rad
@ivuse20 to chapu, ja to mam podobne. Jsem k sobe hodne kriticka a vzdycky sk rikam, jsem neco rekla blbe, zachovala se spatne.. hledam chyby u sebe a pak si s tim lámu hlavu x dni. Vzdycky si pak rikam, budu venovat cas rodine a kašlu na vsechny rádoby kamarádky... ale kdyz pak mi ten kontakt s lidma chybi a jsem doma z toho na palici 😁
@fazolkave ahoj,
já se tě zeptám, asi blbě, ale představ si to jen, chtěla by ses ráda kamarádit s někým, jako jsi ty?
vypíchnu citace:
Ale nejak se nemohu přenést pres to, ze jsem je seznámila a ony me takto obešly. Pak si rikam, jestli jsem tak spatna a mam vycitky, zda jsem neco neudelala ci nerekla spatne.
Ja vim, ze to mam hodit za hlavu, ale nejde mi to a sziram se tim uz nekolik mesicu..
Ja jsem v tomhle hrozne tolerantní a dost se podřizuji Planum ostatnim, ale ostatni mne ne, kdyz zrovna potrebuji 😞
Jsem k sobe hodne kriticka a vzdycky sk rikam, jsem neco rekla blbe, zachovala se spatne.. hledam chyby u sebe a pak si s tim lámu hlavu x dni
já pochopitelně chápu, že je ti to líto, to je normální reakce, zvláště, když sis rozuměla jak s maminkou A, tak i s maminkou B.
Jenže A s B si sedly líp a ty jsi zůstala mimo. Ano, je to blbý, když si to představím u sebe, taky by mi to bylo líto, jenže co s tím...? Nic, prostě to tak je.
Nevyčítej si jaká jsi, prostě taková jsi, tečka.
Nepodřizuj se na úkor sebe ostatním, to není tolerance, to je blbost, protože právě když to budeš potřebovat ty, ostatní se na tebe vykašlou, protože přece ví, že ty ustoupíš, nebo ustupuješ.
Najdeš si jiný kamarádky, nebo jednu kamarádku. V parku, na hřišti, ve školce.
Hlavně klid, nehroť to, protože ti to nic nepřinese, a ten čas, který tomu věnuješ, bys mohla věnovat když ne rodině, tak sama sobě, třeba čtení, nicnedělání, vana, spánek, co já vím, cokoliv. 🙂
@xxx3d ptas se spravne! A diky za to, presne tohle jsem potrebovala.😊 Snazim se vsem zavdecit, vyjít vstříc a pak na to akorat doplacim a uziram se. Pze vidim, co vsechno jsem musela prekousnout a ze ten druhy nic takoveho pro me neudela. Byvvavala jsem o dost vyrovnanejsi, vic si stala za svými nazory, vic si verila, a mela se vic rada. S materskou to nejak odvanulo, neustale na dobe vidim chyby, jsem k sobe dost kriticka a sebevedomi odletelo do teplých krajin.. rikala jsem si, ze bych mozna zkusila nejakou terapii, jestli se mi pri porodu nekde neco nezkratovalo nebo tak neco 😁😁😁 ale nevim, kde co a jak.. moc jsem po tom nepatrala 😊 milá xxx3d diky za tvuj komentar, pomohl mi, hodne 😊
Šmarjá zžírat se něčím takovym několik měsíců? Přemýšlet nad tím v noci? Jako vážně? Bohajeho...neni to dost majetnicke a zarlive? Jak jako ze te obešly? Proste si sousedka víc rozumí s holcinou B a tak spolu tráví víc času. Sama si říkala že í tak se se sousedkou vidate a bavite se normálně..tak co řešíš? Že tě nevzaly do party? Nevzaly no, nechtějí..příčin může být mnoho, pricina ani nemusí být v tobě. Prostě je to fakt, který budes muset akceptovat. Chod do materskych center, kavaren, cukraren, hřišť, tam si chce povídat a kamarádit každá, až je to otravny..🙂))
Užij
@fazolkave no... docela dlouho... ono to slo postupne a hromadilo se to ve me, rekneme, ze 8 ruznych podpasovek tohoto stylu a mela jsem dost. Pak uz jsem ji nenapsala, kdyz napsala, zareagovala jsem jen smailem a tim to haslo. Obcas si neco napiseme, ale ne uz jako pred tim, kdy jsme spolu psaly casto a schazely se i casto. Kazdy ma svoji hranici, muj muz nechapal, proc se s ni jeste bavim, ale zdalo se mi vzdy, ze je fajn mit kamaradku, co ma stejne stare dite... no... pohar pretekl...
@fazolkave rozumím, ze te to mrzí, taky by mě to mrzelo. Na druhou stranu nejde nikomu určovat s kým se má nebo nemá kamaradit, evidentně si hodně sedly a i jejich partneři, to je ve společném setkávání důležité, jedna z mých nej kamarádek má manžela, co my s mým manželem nemáme radi a zkratka se přes to nedokážeme přenést a vídat se společně, tak se vídám s kamarádkou jen sama. Tedy chci říct vztahy jsou různé, nejde si je vynutit a doporučuji najít si jinou kamarádku 😉 a zkusit tuhle záležitost hodit za hlavu.
tak třeba si jen nesedí s tvým mužem...nevim
Stalo se mi něco podobného. Nejlepší kamarádku jsem seznámila se svojí novou kolegyní, nějakou dobu vše OK, kamarádka v tu dobu těhotná. Byly jsme za ní i v porodnici atd. Pak jsme se nějak neshodly kvůli mojí svatbě a nejka se se mnou přestala bavit. Někdy kolem vánoc jsem se s kolegyní domlouvala na kafe. Při tom mi bylo řečeno že byla na kafe s tou nejkou a pak z toho našeho sešlo, vůbec se neozvala. Dnes nejsem v kontaktu ani s jednou. Mrzelo mě to ale pak jsem si řekla, že to asi má tak být a když o mě nestojí, nebudu se vnucovat. Snahu jsem měla. Dokonce jsem nedávno tu nejku pozvala k nám, protože mi napsala a chtěla něco zjistit. Tak jsem chtěla být lepší člověk a pozvala ji i s přítelem a od té doby jsem od ní neviděla ani čárku. Tak si z toho nic nedělej, sousedku normálně pozdrav a jdi dál. Časem určitě potkáš někoho nového, třeba na hřišti, v práci nebo kdekoliv.. Zkus jim v sobě odpustit, pomůže ti to zbavit se nepříjemných pocitů.. 🙂