Kamarád je gay. Co s tím?

2. kvě 2023

Dobrý den, mám takové morální dilema. Moje kamarádka měla na čarodějnice noční a tak na společnou akci na chalupu vyrazil s jejich dcerkou její přítel. Vše bylo super než se začalo popíjet, děti už spali, její přítel tam skončil s našim kamarádem co je gay. Kolem půlnoci už se líbali a osahavali. To jsem nevydržela a oba je poslala spát ( každého jinam ). Nemohl jsem se na to koukat, nejde o to ze jsou to dva chlapi ale ze je to přítel mé dobré kamarádky 🙁 o tom ze je možná gay ( bi 🤷🏻‍♀️) jsme nějaké pochybnosti měla ale nikdy jsme nic neviděla na vlastní oči, až teď. Nevím zda ji to říct nebo radši mlčet. Něco mi říká ze to mám nechat být …. Je to jeho věc a přiznání atd si musí udělat sám a jestli vůbec bude chtít. Na druhou stranu bych brala jako zradu kdyby se něco takového dělo u nás a me by to moje kamarádka neřekla. Vůbec netuším co si počít ….

emillyhk
2. kvě 2023

Ty jo, blbá situace... Kamarádce bych zatím určitě nic neříkala, spíš bych promluvila s jejím partnerem. Ale v klidu bez nějaké hysterie a výčitek. Něco jako: "Vím že mi do toho nic není, ale Jana je moje dobrá kamarádka. Nic ji říkat nebudu, ale to, co se dělo s Karlem, nebylo podle mě úplně OK. Nejde o to, že to byl Karel a ne Karolína, ale o to, že máš rodinu a milující partnerku a nevěra je vždycky průser, zvlášť když se s tím ani netajíš. Já se vám do toho plést nebudu, pokud Jana o všem ví a je s tím v pohodě, tak super, vaše věc. Pokud ne, zamysli se, jestli ti jakákoli nevěra stojí za ztrátu rodiny. Protože to se prostě stát může. Ať tak či tak tak, jsou věci, které patří do soukromí, a tím, že se tady veřejně líbáš s Karlem, mě vůči Janě stavíš do složité a nepříjemné pozice."
Tím bych to ukončila a dál se v tom nevrtala. 🤷‍♀️

levandule_k
2. kvě 2023

Možná bych ještě dodala, že pokud se mu víc líbí Karlové než Karolíny, okrádá tím o čas sebe i svou partnerku. Když už nechce být fér k sobě, ať nebere alespoň jí čas mít plnohodnotný vztah, ať si to v sobě vyřeší.

gruyerre
2. kvě 2023

Já bych teda byla ráda, kdyby mi tohle moje kamarádka řekla. Dřív, než si s ním pořídim dítě. Proč bych měla ztrácet čas s někým, kdo mi stejně dřív nebo pozdějc zdrhne za ňákým slaďochem a navíc se cicmá s frajerama na veřejnosti?

gdpr
2. kvě 2023

Ja by som jej to asi povedala, teda záleží aké ste kamarátky, či veľmi dobré/najlepšie alebo také, že napíšete si, stretnete sa ale až tak súkromie neriešite medzi sebou alebo nepotrebujete byť denne/pravidelne v kontakte. V tom prvom prípade, by som jej to určite povedala ale začala by tým, či nemajú problém vo vzťahu atď nie hneď priamo "čau, tvoj muž je asi gay alebo bi lebo som ho videla....". A v tom druhom prípade podľa toho na koľko je to vhodné a s čím všetkým sa navzájom zverujete.

barmil
2. kvě 2023

Nerikat. Nakonec bys byla ta špatná Ty. Nemusí Ti věřit, nebo naopak rekne, že to dávno ví a ze to toleruje. Divila by ses, kolik kamarádek vi, že mají partneri nekoho jiného a toleruji to...
Sama jsem takhle jednou byla s manželem na brunch a přišel manžel kamarádky, ale s jinou.
Mela jsem šok, nevěděla, co dělat. On samé usmevy, spokojeny, randicko, romantika. Při dalším setkání mi kamarádka úplně ok říká "tak prý už jsi ji taky videla, prý jste se potkali..."

sylvka
2. kvě 2023

Tys je poslala spát ? Kolik ti je 15? Nechápu že některé ženy mají pocit,že se musí do všeho plést. Pokud se muchlali ,měla si vstát a odejít ty. A někomu něco slepicit ? 😬😬😬😬Co ti k tomu dává právo ,motat se někomu do vztahu?

cherie24
2. kvě 2023

A jak se k tomu postavil ten její přítel? Když on ví, že ty víš? Já bych se rozhodovala i podle toho. On se k tomu jako vůbec nevyjádřil, když jsi ho viděla?

werik153
2. kvě 2023

Je to tvoje kamarádka. Řekla bych jí to.

volfikovi
2. kvě 2023

Neříkala bych nic. Pardon není to vůbec Vaše věc. Nevíte jak to mají doma, třeba Vaše kamarádka o tom ví a nemá s tím problém a takových žen je hodně je to o nastavení a toleranci každého z nás.. To, že jste dobrá kamarádka, neznamená, že se Vám s takovou věcí svěří. Ve sdělování co jste viděla bych tedy byla velmi opatrná

emillyhk
2. kvě 2023

@gruyerre Oni už spolu dítě mají...

galatea_a
2. kvě 2023

Pokud se rozhodneš to kamarádce říct nebo naznačit, počítej s tím, že se to může obrátit proti tobě, dokonce i tak, že o kamarádku přijdeš. Na druhou strahu, kdybych já byla v její situaci, byla bych ráda, kdyby mi to kamarádka řekla, nechtěla bych být za blbku.

metallico_mondo
3. kvě 2023

Taky bych byla ráda kdyby mi to kamarádka řekla , samozřejmě ještě raději kdyby sám partner no ale to se moc nestává .

veruuu_kubesovic
3. kvě 2023

A co je tobe do jejich vztahu? I kdyby byl kamaradcin přítel či manžel gay, tak proč ty se staras do cizích vztahů???
Prioritně se starám jen o svůj vztah, po ostatních mi je kulové...
A poslat spát? Jsi jejich matka či co 🤦‍♀️? Kamarádce bych to teda neříkala, pokud nechceš být ta nejhorší, protože pravdu o orientaci ne každý na první dobrou zkousne...

penelopaw
3. kvě 2023

Ono je to stejné dilema, jako když kamarádce ulítne manžel s ženskou... já bych to asi neříkala, pokud šlo jen o osahávání a líbání, nechala bych to být, je možné, že to bylo jen z opilosti a nebude se to už nikdy opakovat. Aby bylo jasno, neobhajuji to (i kdyby opilý nebo střízlivý, tohle by se dělat nemělo), ale zbytečně bych kamarádku nevystavovala nějakým úvahám a stresu.

jadadee
3. kvě 2023

Pokud se "jen" libali, nechala bych si to pro sebe. Byla jsem v podobne situaci, pro jedny jsem byla za kravu, kamaradka mi nakonec podekovala. Tehdy pritel moji dobre kamaradky spal se sestrou meho pritele, opakovaně. Rekla jsem ji to, moc tomu nechtela verit, ale uhodila na nej a priznal se ji, nakonec spolu jeste asi rok byli a paradoxně jeho nevera jejich vztah v tu dobu utuzila.
Bylo to pro mne velke dilema, fakt mi to dali sezrat, ale ja proste nemohla jit s kamarádkou jen tak na vino a ve chvili, kdy mluvila o partnerovi, jak toho ma chudak moc v praci, vedet, ze byl na rodinne grilovacce s tou moji povedenou "skoro" svagrovou a pak ji tam pigloval.

cicinka0108
3. kvě 2023

Jen taková otázka k zamyšlení. Co když kamarádka ví, že je její manžel gay nebo bi a prostě jim to buď takhle vyhovuje nebo mají mezi sebou nějakou dohodu,že si budou každý dělat co chtějí, ale budou spolu?Potom pokud bys ji to tekla,znamenalo by to trapný moment, a možná ztrátu přátelství. Já jako chápu, že spousta holek má takový názor, že by to kamarádce řekly, ale zase nikdo s nimi nežije v jedné domácnosti, takže nevíme jak to mají nastavené

petaov
3. kvě 2023

Já bych to chtěla vědět. Naopak bych byla naštvaná, kdybych se dozvěděla, že to kamarádka věděla a neřekla mi to. Ty ji znáš, tak víš jaká je. Já tohle mám s dobrou kamarádkou vyřešené už dávno. Kdysi jsme si jasně řekly, že kdyby se někdy něco takového stalo, tak to chceme vědět.

veronicka89
3. kvě 2023

Ta 1. Odpověď je super...ale napadá memyslenka jestli by se to řešilo být to 2 ženské...

exbordelar
3. kvě 2023

Neplet se do toho. A odpovidej jen v pripade, ze budes dotazana a vylozene se te nekdo z nich bude ptat na tvuj nazor.
To, co se deje v opilosti na party ma zustavat na party a zbytecne to nerozpatlavat. Co cekas? Ze nekoho spasis? Ze je tohle moralni povinnost? Neni. A nech to na nich, at si to pripadne vyresi sami a podle sveho.

ninive211
3. kvě 2023

Nerozmazavala bych to, je možné, že to bylo pod vlivem alkoholu, je možné, že kamarádka to moc dobře ví či tuší, tímto bys jí připravila trapné chvíle. Pokud máš potřebu si o tom s někým promluvit, tak nejdřív s NÍM. A jinak se do toho zbytečně nemotej

emillyhk
3. kvě 2023

@veronicka89 A jaký je rozdíl mezi tím, jestli šlo o dva chlapy nebo dvě ženské? Nerýpu, opravdu mě to zajímá, protože já v tom rozdíl nevidím...

vlaxyz
3. kvě 2023

Už máma mi říkala "neser se do něčeho, po čem je ti hovno". 🙄

sorboni30
3. kvě 2023

@emillyhk Tleskám.🙏 Luxus odpověď. Mám stejný názor..

sorboni30
3. kvě 2023

Kamarádce určitě nic neříkej... Udělala bych to, co napsala č.1.
Každopádně když mi bylo 20 let, sestřenka se mi přiznala, že spala v den me svatby s tehdy přítelem naší sestřenice. Chválila se jak to bylo super atd..já věděla, že on je na zensky a najížděl i na mě na disco. Jenže já ho odpalkovala s tím, že chodí s mojí sestřenici.
Tehdy jsem to nezvládla a vše řekla podvadene sestřence..řekla jsem jí, že ji mam rada a nechci aby ji ublizoval...odpovedela, že děkuje, ale sama se ho zeptá i druhé sestřenice jak to bylo..do dnes toho lituju.
Zaclo peklo. Sestřenka vse popřela a přítel druhé taky.. samozřejmě mi nakonec nevěřila. Pohádali jsme se.
Sestřenice si nakonec přítele o rok později vzala. Mají tři děti.. ona šťastná není jak mi sama nedávno řekla (jsou spolu 14 let manželé), on se se mnou baví jen když musí.. a první sestřenka se vdala, má dvě děti.. ale není ke mě už upřímná jako kdysi bývala..
Prostě se vztahy zničily .. a to jen kvůli blbe upřímnosti.
Dnes už bych to neřekla....Někdy je prostě lepší mlčet
Toť z mé zkušenosti

petaov
4. kvě 2023

Vážně by vám některým bylo jedno, že vám chlap šustí s jiným chlapem? Mi teda ne a rozhodně bych to chtěla vědět. Nevěru s ženskou bych možná ještě skousla, ale s chlapem bych to nerozdýchala. Kamarádku, která by mi tohle tajila, bych nepovažovala za dobrou kamarádku.

jerrabina
4. kvě 2023

@sylvka tak jestli byl opilý, dost možná je teď rád, že ho poslala spát. A jestli chtěli v činnosti pokračovat, klidně mohli, spát jít nemuseli. Za mě to byla super reakce na kterou ne každý by měl koule.

exbordelar
4. kvě 2023

@jerrabina souhlasim. Zes je od sebe odtrhla a poslala je spat, aby se nestalo nic horsiho, to bylo dobry 👍🏼 Opily clovek na party dela mnohdy takove kraviny, ze je rano vdecny za duchapritomne kamarady 🙏🏼😅 ale vic uz se v tom nerypej. Svou zasluhu uz jsi splnila, ted uz to musis nechat na nich 🙂

exbordelar
4. kvě 2023

@petaov hele ja bych to asi vedet nechtela. Jako moje ego by bylo urcite ranene, to jo, ale furt je pro me dulezitejsi rodina jako celek a asi nemam potrebu vedet o kazde informaci, kdyz fungujeme. Prece jenom, nejsem v tom jenom ja a to me zranene ego, ale i deti, nas dum a celkove MY. A to ma daleko vetsi vahu (kdyz je to funkcni), nez to borit kvuli jednomu uletu…

veronicka89
4. kvě 2023

@petaov pokud by byl dobrej litoval bych že jsem tam nebyla 😀 ( haha berte s rezervou)

A jako upřímně říct mi no představ si tvůj chlap se líbal s Katkou na chatě...
A nebo s Honzou...
Víc by mě nasrala ženská
...
A jako tragédii bych z toho nedělala- nebo že jako hned psala že je GAY ? To určitě ne

exbordelar
4. kvě 2023

@veronicka89 me by asi taky nasrala vic zenska. To bych mela vztek. Ji bych vyskubala vlasy a meho muze kopla hasicskou botou do kouli 😬😬🤭🤭
Ale s chlapem? To bych byla v soku a bylo by mi ho lito. Nebo spis sebe. Nebo vlastne nevim. Kazdopadne bych se na nej asi nezlobila, spis bych to nechapala.