Asi jsem blbá, ale kam se vyhazují staré ručníky, osušky, povlečení atd? Mám toho dost, tak je blbost to hodit do směsného odpadu...🤔
@klokanka31 kontejner na oblečení. Tam se podle mne dává i povlečení a ručníky. Čisté a použitelné teda.
@klokanka31 Do směsného odpadu by mě asi nenapadlo to hodit. Když už, tak existují kontejnery na textil.
@jajulin Co jsem tak hledala na netu, tak právě do kontejnerů na textil se má dávat jen oblečení 🤔 nebo jsem blbě hledala 🙂
@klokanka31 a ve sbernem dvore to neberou?
@klokanka31 kontejnery diakonie Broumov má tyto podmínky:
Co můžete darovat:
Veškeré oděvy:dámské, pánské, dětské – nepoškozené s fungujícími zipy
Obuv-nepoškozená ( zavázaná v igelitové tašce)
Kabelky, batohy-pouze nepoškozené a s funkčním zipem
Lůžkoviny, prostěradla, ručníky, utěrky-čisté i mírně poškozené
Přikrývky, polštáře a deky-pouze péřové
Záclony, závěsy-nepoškozené
Látky-minimálně 1 m čtvereční, prosíme, nedávejte nám odřezky a zbytky látek
sběrný dvůr lze určitě využít také.
@klokanka31 vím, že jeden čas to braly třeba docasky(ty ručníky, osusky), útulky.
@marcicek84 Vidíš to mě nenapadlo, zkusím se zeptat 🙂
@klokanka31 Některé kontejnery berou, mělo by to být na nich napsáno pokud berou. Pokud ne, tak azylový dům v okolí nebo určitě útulek pro psy, kočky nebo jiné zvířata, tam to ocení.
@klokanka31 Nevím, kde bydlíš, ale my dříve bydleli na velkém sídlišti, kde pokud se takovéhle věci dali ke kontejnerům (ideálně složené v krabici nebo v popsaném pytli), tak to do druhého dne bylo pryč, někdo si to vzal. Pokud by to tam leželo i po 24hod., naložila bych a odvezla do sběrného dvora.
@klokanka31 Zkus se zeptat v mistnim psim utulku, casto stare luzkoviny deky atd poptavaji.
Sběrný dvůr, mívají tam kontejnery na textil, řešili jsme takto cca před půlrokem pozůstalost.
Taky dáváme ručníky, prosteradla atd do útulku, mají velkou spotřebu 😊
U nás tohle bere farní charita a neziskové organizace.
@klokanka31 U nás je přímo na těch kontejnerech napsáno i ložní prádlo, ručníky apod., určitě ne jen oblečení. Ale je víc druhů těchto kontejnerů od různých firem
Ano ano... Útulky. Dávala jsem několikrát už a vždycky byli moc rádi.
V HM bývají boxy na staré hadry a za tašku dostaneš 50kc poukázku do appky
@klokanka31 dávám do útulku
Pokud s tím nechceš mít práci, tak na sběrný dvůr.
Jinak ze starých lůžkovin, ručníků a pod. šijí moc hezké věci chráněné dílny při charitě a taky ve věznicích (tam pracuje teta a poptávají!)
Jo a já osobně, staré ručníky stříhání na hadry (použij a vyhoď) a lůžkoviny mě naučila stříhat sousedka- dělá z toho rozměr cca velký kapesník (v létě jsem měla 2x velkou rýmu a bylo to skvělé, kam se hrabou papírové kapesníčky, z těch jsem měla vždy sedřený nos - taky použij a vyhoď, nebo použiju na hadry)
útulky