Kam podat stížnost na "zapsaný spolek"?

chances
15. črc 2021

Dobrý den všem, prosím, věděli byste, kam podat stížnost na zájmovou instituci - zapsaný spolek? Syn dostal na zadek od lektorky v dětském příměstském táboře... Moc děkuji.

amazonkajanik
15. črc 2021

@chances proč přímo na spolek? Snad spolku předat stížnost na chování lektorky...

martinau5
15. črc 2021

Nejdříve bych asi řešila chování lektorky s vedením. A co vůbec provedl, že dostal na zadek?

irmamala
15. črc 2021

Se mi zda trochu kach ne? Tohle uplne miluju, osobne nic nedokazu resit, ale za klavesnici jsem super hero….Resila jsem zrovna vcera take neadekvatni jednani jedne z lektorek. Resila jsem, zda byl k tomu nejaky duvod, rekla jsem ze takhle teda ne, omluvila se a uz se to neopakovalo. Kdybych byla jo nastvana, napisu vedeni tabora, zminim se v recenzich, ale ze bych to jako hnala vejs? 😀😀😀

marketanovakova14
15. črc 2021

@chances A zkoušela si mluvit se synem i s lektorkou? Proč se to stalo? A dostal na zadek hodně nebo ho jen pro výstrahu lehce plácla? Určitě to neměla dělat, i kdyby jakkoliv zlobil, byla bych také naštvaná. Ale promluvila bych přímo s ní, jestli náhodou si o to syn “nekoledoval”. Bohužel velmi často v práci vidím, že dítě se nechová správně a rodič tomu jenom přihlíží a nedej bože, že by mu snad někdo něco řekl.

jarla
15. črc 2021

@marketanovakova14 Nekoledoval? I kdyby jeho chování bylo na hraně, tak mu nemá co nějaká cizí ženská dávat na zadek.

marketanovakova14
15. črc 2021

@jarla Však jsem psala, že to dělat neměla, ať byla situace jakákoliv. Jen jsem se zeptala, jestli si mluvila s ní a i se synem kvůli jaké situaci to celé vzniklo.

jarla
15. črc 2021

@marketanovakova14 promluvit by s ní měla rozhodně a stížnost případně podat až po rozmluvě

knuffel
15. črc 2021

Tak tohle se stát může. Za správný postup bych považovala, že lektorka zvedne telefon, nastíní rodičům situaci, omluví se a ujistí rodiče, že se to nebude opakovat, ujely jí nervy. Pak je na rodičích, co s tím...
Nejdřív řešte s lektorkou, potom až jděte o patro výš, když se vám bude zdát, že "nechápe"...

chances
autor
15. črc 2021

Dekuji vsem za reakce, nicmene asi zadna neni odpovedi na mou otazku. S lektorkou i vedenim spolku jsme to resili osobne, a to i v pritomnosti syna i bez nej. Lektorka popira, ze se to stalo a vedeni ji kryje.

knuffel
15. črc 2021

@chances Jenomže tos vůbec nenapsala...že už jsi to řešila 🤷
Pokud nebyly přítomné žádné děti, pak máš smůlu. Slovo proti slovu. Žádní svědkové.

veroniqess
15. črc 2021

No já vím, že asi napíšete, že věříte svému synovi a tak, ale děti jsou děti, opravdu se to stalo?
A na čem chcete stavět stížnost, když je to slovo proti slovu?
Jinak stížnost podle mě nikam, můžete si vzít právníka a zažalovat je.

irmamala
16. črc 2021

Já nějak nechápu, k čemu vám bude úřední stížnost? Jakože co tím chce získat? Finanční odškodnění? Pokud chcete před spolkem varovat ostatní rodiči, napište na jejich stránky recenzi, uvědomte o tom ostatní rodiče, kteří tam měli děti s vámi..... BTW, pokud se něco takového stalo, tak na to určitě musí být svědci. Pokud je nemáte, neztrácela bych tím svůj čas, energii a důstojnost.....

78marcela
16. črc 2021

Pokud nemáš svědka, že se to opravdu stalo, tak bych na zničení pověsti spolku byla opatrná. Můžeš tím opravdu někomu hodně zavařit, zničit zivot. Děti jsou děti. Já svoje děti miluju (jako každá máma), ale znám je a vím, co dokážou, vím, že jsou celkem dobře vychování, ale taky vím, že občas lžou. Dala bys ruku do ohně, že tvoje dítě toto nedělá? Že nezkresluje informace ve svůj prospěch?
Pracuju s dětmi 20 let, nikdy jsem na žádné dítě ruku nevztahla. Ale jeden druhák mi do očí řekl, že řekne mamce, že jsem ho zbila, protože jsem po něm chtěla, ať si sedne na židli a nevali se po lavici.
A jednou na mě dobehla taky jedna matka, že jsem se opovážila křičet na.jejiho syna, který ovšem shodil ze schodů jiného kluka, jen proto aby sám byl první...ale tím se doma zapomněl pochlubit.
Pokud to opravdu udělala, máš na to nezaujatého svědka, tak do toho jdi, protože to se opravdu nedělá.
Pokud nemáš, nešla bych do toho.
Jinak k tvé otázce - můžeš max podat stížnost na vedení spolku. Zapsaný spolek je většinou samosprávná dobročinná organizace, zájmová, nemá nás sebou žádného zřizovatele.

ruzova_pastelka
16. črc 2021

@chances Stížnost musí jít prvně opravdu na spolek. Má pak 30 dní na odpověď. Pokud nebudeš s výsledkem spokojená, tak následně můžeš pokračovat se stížností na krajský úřad anebo přímo MPSV. Svědek samozřejmě potřeba není, ale pokud nemáš důkaz, bude to slovo proti slovu.

Jinak držím palce, i kdyby šlo o omyl, tak je naprosto zásadní, aby lidé nenechávali věci jen tak být 🙂

chances
autor
23. črc 2021

@ruzova_pastelka Moc děkuji