ahojky. včera jsem se rozhodla že se na konci pátého měsíce vdávat nechci pořád mi není ok, je mi zle mam návaly prostě typicky těhotná 😀, přítel byl sice zklamaný ale pochopil mne že chci vypadat na svatbě jako princezna a ne jako velryba ( břicho mám už dost velké vypadam jak má sestra v pátém). je tu nějaká maminka co také přeložila termín svatby pul roku az rok po porodu ?
Ahoj, já také. Teď jsem 28+5. Svatba byla naplánovaná na 1.5.2015, ale bylo mi špatně a pořád píchání v břiše, tak nakonec jsme se rozhodli, že to necháme po porodu. 🙂
@michalka_n no já nevím, já bych zase nechtěla rodit jako svobodná. Já bych udělala svatbu v menším měřítku, asi jen rodiče a svědci a pak oběd a posezení u kávy a pak domů. Oslavu s kamarády nechala třeba na příští rok a spojila bych to s oslavou (něco jako křtiny) dítěte někdy v létě na zahradě...
my jsme měli svatbu naplánovanou na červen t.r., když jsem ale zjistila, že jsem těhotná, dohodli jsme se, že to urychlíme a brali jsme se už na začátku října 2014. Byla jsem na konci 3. měsíce. A jsem moc ráda, teď jsme úplná rodina. Nechtěla jsem, abych měla jiné příjmení, než syn. A i v rodném listě nás má jako manželé. Hlavně teď bych si nedokázala představit plánovat svatbu, když náplní dne je péče o broučka - přes den nám nespinká 🙂 Plánování svatby chce spoustu času, aby to bylo perfektní. Hlavně bych při svatebním dni nedokázala malého někomu svěřit a "nevěnovat se mu". Takhle to byl den, který jsem si užila pro sebe a manžela, i když jsme to zabalili trošku dřív, než bylo v plánu, protože mé ranní nevolnosti byly večer 🙂
Já se zas chtěla vdávat jako těhule,ale díky stavbě domu to neklaplo ani finančně a hlavně časově !!! Tak svatba byla až po porodu a prcek s námi na svatbě oslavil své 1.narozeniny a zároven sme to spojili i s kolaudací domu...Tak vše v jednom 😀 ...
Nikdy bych se nevdavala jako tehotna. Radeji bych svatbu odlozila.
Já jsem se vdávala když dceři byl rok a půl aby mohla být družička.
já se vdávala v dubnu 2015 byla jsem poslední ve 26tt - šaty jsem sehnala a moc se mi líbili, bylo mi moc dobře, všichni jsme si to užili - šampus - na přípitek jsem si také dala 🙂 jen jsem byla pořád dojatá a brečela jsem na obřadu🙂 pár fotek mám u sebe v profilu - svatba byla plánovaná před otěhotněním a neměnila bych 🙂
Rozhodni se podle sebe. Ségra se kdysi vdávala ve čtvrtém měsíci, předtím byla na nemocenské, pak byla ráda, že je ráda. Po obědě v restauraci zbytek probíhal u našich doma, aby si mohla lehnout, když bylo třeba, což bylo třeba skoro pořád. Momentálně jsem ve čtvrtém měsíci já a po deseti týdnech na nemocenské bych, i když ty nejhorší problémy pominuly, opravdu neměla sílu na nějakou svatbu. Něco jiného je, pokud je někdo zdravotně v pořádku a svatbu si může užít. S komplikacemi ale dle mého názoru nic moc.
@michalka_n Já jsem se vdávala, když bylo Markovi 10 měsíců .... a teď bych to rozhodně přehodnotila, ale samozřejmě nelituji. Kojila jsem, Mára ještě nechodil, bylo to náročnější. Buď bych se vdávala těhu a nebo až bude dítku kolem 2 let.
Teď v létě jdu na dvě svatby, které byly odloženy kvůli těhotenství nevěsty 🙂 Já jsem teda odkládat v žádném případě nechtěla, takže jsem se vdávala ve 4. měsíci. Nevolnosti mě krátce před svatbou naštěstí přešly a do šatů jsem se ještě nacpala 🙂
svatbu jsme jsme odložili. Nechtěla jsem se vydávat těhotná. Počkali jsme. Svatbu máme v srpnu chlapeček bude mít 2 roky. A já jsem zase těhotná budu ve 4 měsíci. 🙂
Svatbu jsme meli mit v srpnu, ale v zari se nam ma narodit prcek. Mame odlozeno o rok, na pristi srpen. Nechtela jsem se vdavat na rychlo tehotna s briskem, chci mit proste svou velkou vysnenou svatbu. Navic mi bylo do pateho mesice dost blbe, byla jsem dvakrat v nemocnici, tak by to nebylo zrovna idealni. Na jednu stranunmi vadi, ze nejsme uplna rodina, ale byla to moje volba.
Já se vdávala, když malému byl 1 rok a 8 měsíců. Při obřadu seděl syn manželovi / tatínkovi na klíně 🙂
Já jsem se vdávala před měsícem.V 6.měsíci těhotenství a to už jsem měla 10kg navíc.Bylo vedro,ale zvládla jsem to naprosto v pohodě.Těhotenství už na mně bylo i vidět,ale byli jsme na to s manželem pyšní.Nechtěli jsme,aby se nám chlapeček narodil jako nemanželský.
Já se vdávala teď 19.6.2015 v 8 měsíci těhotenství. 15kg nahoře, ale vybrala jsem si šaty, které to dobře schovaly. I když na fotkách kde jsem z boku je to vidět. Noa neměnila bych . Ani mě to nenapadlo. Manžela jo,ten se mě ze začátku ptal jestli to zvládnu atd. Vše bylo v pohodě a jsem i ráda,že jsem nemusela (nemohla) pít 😀 . Musíš se rozhodnout sama 🙂
No já mám syna 4,5 roku a holčičce teď budou 2 a ještě jsme svatbu nestihli. Ne že bychom nechtěli. Doufám, že k ní během dalších dvou let dojde. Děti si to aspoň už užijou s námi a není problém, aby někde přespali a nebo je někdo pohlídal.
ja som sa vydavala az ked syn mal 1,5 roka.. a teda, mala som sa vydavat ked som bola tehu, to sa clovek stara len o seba, takto som sa starala este aj o syna a bolo to take narocnejsie.. ale svadba bola fajn, ja som tehu bola skvele, ziadne komplikacie, ziadne problemy nic.. zle mi bolo len chvilu.. pit nepijem nikdy takze uplne v pohode.. ja som sa tehu vydavat nechcela hlavne preto lebo som chcela byt krasna nevesta, avsak po porode som bola dost sklamana ako sa mi nedari schudnut.. takze aj to bolo pre mna take mensie minus.. cize vydavat sa tehu ma aj svoje vyhody 🙂 mozes sa najest coho chces a zvedies na mimi 🙂 a saty si das sirsie.. ale ak su zdravotne komplikacie jasne, radsej svadbu posunut.. len zas nie tesne po porode, lebo to sa zas koji kazdu chvilu, a aj prsa bolia, krvacas.. atd.
ja se take nechtela vdavat tehotna a nakonec nejsem vdana doted... pritom bych moc chtela... (dva zenichove- dvoji tatove mym detem).
snatek pro me zacal byt dulezity az s vekem a je mi lito, ze jsem byla takova kategoricka. u tretiho jsem si rekla, ze chci dite do manzelstvi, ale nesplnilo se diky tatinkovi, ktery mel jine starosti s firmou a me bylo hloupe nalehat.
takze vsechny deti mam nemanzelske a tajne doufam, ze se nekdy najde nekdo, kdo bude stastny, ze budu jeho zenou 🙂
nooo co tak tak pročítám méžná ještě počkám chvilku zda mě nepřejde to zvracení... přítel se ženit chce tak uvidíme 🙂 dala sem si týden na rozmyšlenou 🙂
Za mě ti radím, abyste se vzali před porodem. Nemusí to být nic velkého, jen nejbližší rodina a svědci, pak svatební oběd s dortem a šlus. My teď máme 9timěsíční dceru (korigo 6timěsíční, narodila se o 3 měsíce dříve) a svatba bude teď v pátek. Celých 9 měsíců mě všude oslovují jejím příjmením a věř mi, že mi to už docela začínalo vadit. Navíc budete muset jako nesezdaní navštívit matriku a přítel podepsat prohlášení o otcovství, jinak ti ho do rodného listu nezapíšou a dítě bude mít tvé příjmení. A v rodném listě navždy uvedeno tvé jméno za svobodna. Pokud se vezmete, tohle odpadá. A nakonec - chystat svatbu s takhle malým dítětem je trochu komplikace. Musíš vymyslet, co si obleče, kdy ho naposledy nakrmíš a čím, aby se ti během obřadu nepoblilo, kdo ho vlastně bude během obřadu hlídat (u nás to byl dokonce důvod k hádce s mými rodiči), jak ten obřad prožije - v klidu nebo s pláčem? Navíc ty jako nevěsta budeš mít ve svatební den úplně jiné starosti (kadeřník, kosmetička, šaty) a dítě nelze někam odložit. Musí být po ruce někdo, na koho je zvyklé a kdo ho dokáže přebalit a nakrmit. Takže u nás připadá v úvahu jen přítel (tedy ženich) a tím pádem to musím být já, kdo vyzvedne kytice. Proto jsem je nechala připravit ve stejném obchodním centru, kde mě budou česat a líčit. Na ten docela milý svatební zvyk, že ženich nesmí vidět nevěstu dříve než u oltáře můžeme kvůli dcerce zapomenout, protože jen já dokážu tu naši chobotničku obléknout... Zkrátka dokud je mimčo v bříšku, nepotřebuje hlídání ani šaty, nemusí ho nikdo krmit a ty si to i s partnerem užiješ... Volba je čistě na tobě, kdybych se já mohla dnes znovu rozhodnout, slavíme letos 1. výročí svatby. A ještě něco - nechci tě strašit ani malovat čerta na zeď, ale důvod, proč jsme se nakonec pro svatbu rozhodli a připravili ji za 3 týdny, je ten, že náš právní řád vztah druh - družka neuznává a v případě smrti jednoho z partnerů nemá ten druhý nárok na vdovský důchod, který se v manželství s nezaopatřeným dítětem pobírá až do jeho 18 resp. max. 26 let v případě studia, nehledě na to, že kdyby se ti partner dostal do nemocnice a nebyl schopen podepsat souhlas, že ti smí podávat informace o jeho stavu, nebude se tam s tebou nikdo bavit. A tebe přece čeká hospitalizace kvůli porodu. Věř mi, že vím, o čem mluvím. Byla jsem loni kvůli těhu v nemocnici dvakrát... Končím slohovou práci a přeju hodně štěstí v rozhodování 🙂
PS: První trimestr je ohledně zvracení nejhorší, na konci pátého měsíce budeš už v pohodě 🙂
pravda je, že až takhle jsem nad tím nepřemýšlela 🙂 jen kdyby mi nebylo tak šlíeně zle a neblila z prázdného žaludka ráno a pak po snidani do prazdného žaludku ☹
@michalka_n Jsi teprve 12tý týden. Až ukončíš 3. měsíc, určitě bude líp a ranní nevolnosti pominou. A v pátém měsíci budeš v pohodě a budeš si užívat těšení na mimíska a svatbu 🙂
@michalka_n my měli svatbu s dvěma malými dětmi a na rovinu nikdo nám nepomohl. Měli jméno 150lidi....a jedno dítě manžel na rukou a jedno já....to zařizování atd.....za mě pred svatbou a mejdan můžete udělat kdykoliv i po narození jako oslavu výročí 🙂 třeba.....3roky nebo 5let.....
no mladej me taky pořád přemlouvá no :D
@michalka_n tak zorganizujte první nejbližší vhodný termín..... 😉
@michalka_n V pátém měsíci tě nevolnosti určitě přejdou, já tomu taky nevěřila, když ještě ve třináctém, čtrnáctém týdnu mi bylo šoufl, ale pak to opravdu zničehonic ustalo. Sice jsou holky, kterým je špatně celé těhotenství, ale to jsou výjimky 😀 Po porodu bych svatbu nechtěla, mimčo má obvykle svůj režim, který vyžaduje, musíš v obvyklých intervalech kojit atd... My teď byli se čtrnáctiměsíční na svatbě sestře a moc jsme si to s manželem neužili, jen jsme lítali okolo ní...
@michalka_n My jsme se na svatbě dohodli 28.6. a 10.7. se berem. Ani ne 3 týdny na přípravu, ale zase máme pozvaných jen 11 hostů, svatební šaty neřeším, koupila jsem si v C&A letní bílé s kytkami, jen jsme objednali stůl pro svatební oběd, květiny a já se samozřejmě nechám profesionálně nalíčit a učesat. A dort mi dělá jedna zdejší šikovná maminka. Ale v tvém případě bych nechala původní termín (konec 5.měsíce) právě kvůli těm nevolnostem... Jinak na beremku je teď spousta těhotných novomanželek, které to řešily tímto modelem svatby. Tak ti určitě poradí co ano a co vynechat 🙂
V rodině se nám bral pár s 8 měsíčním ditkem. Moje mělo 15 měsíců,jako jejich svatebcanek. Asi bych počkala na tento věk,až nebudeš moc kojit,budete mít režim,malé bude moct někdo hlídat na koho bude zvyklé..Kolem toho roku po porodu mi to přijde ideální.