Ahoj všem maminkám, ale i těm, co jsou ty nevlastní.
Chtěla jsem trochu prozkoumat, kolik těch nevlastních maminek je a jak se svou rolí naložily 🙂 Zvládáte to? Máte střídavou péči? A co manželova ex - je velkou součástí vašeho života, manželství, partnerství?
Jsem už 6let druhou mámou a tahle role mě inspirovala k tomu, napsat knihu, protože o "macechách" se mluví spíše v negativním slova smyslu. Budu ráda za každý příspěvek, zkušenost 🙂 A ještě raději budu, kdyby někoho moje kniha "Prostě druhá" která brzy bud emít předprodej, zajímala.
Hodně síly a radosti, maminky a hlavně TY druhé...
@lv tyjo! tak to klobouk dolů 🙂 a kdy jsi přišla? Kolik dětem bylo?
@proste_druha 5let, holčička, je skvělá
A je to beletrie nebo?
@proste_druha ahojky ,poslala jsem ti email ,já mám teda bohužel negativní zkušenost mě to dokonce tenkrát zničilo 6,5 lety vztah.
@koordinatorka_odboje ano, zařadila bych to do beletrie 🙂
Jsem nevlastní máma 7 let - dvě děti ( 13 a 16 ) Je to fajn, neřeším jejich výchovu, tu si řeší rodiče. Takže jsem spíš taková zábavná kámoška na pokec 🙂 Kluk ( 16 ) bydlí s námi, holčina ( 13 ) jezdí na víkendy 1 x za 14 dní nebo dle dohody. Manželova ex s ním normálně komunikuje a mají v pohodě vztah. My se moc nevídáme, když se potkáme normálně se pozdravíme a to je vše. Žádná negativa nevnímám, jen že nás je moc..já mám dvě děti, takže nás je dohromady 6 a všechny děti nyní v pubertě 🙂 ale i oni mají mezi sebou hezký vztah 🙂
@luucia díky za příspěvek Luci 🙂 a hodně trpělivosti v té dávce puberty 😀
Já nejsem druhá máma, ale ráda si tu počtu. Kolikrát si říkám jaké by to bylo. Zatím jsem nenarazila na muže, s kterým bych tvořila pár a měl svoje děti z minulého vztahu.
@jancazao pokud máš ráda dobrodružství a sebemrskačství, tak muže s dětmi z předešlého vztahu doporučuji 😀 ale není to nic pro slabé povahy, sama si myslím, bych tenkrát volila bezdětného muže vědět dopředu, kolik depresí a úzkostí, frustrace si budu muset projít.
@proste_druha to sice ano, ale vzhledem k mému věku, bezdětní muži jsou většinou zvláštní a nedokážu si představit, že by najednou žili se dvěma puberťáky.
@proste_druha jako je pravda, že ze začátku to nebylo tak růžový jako teď..chvíli trvalo než jsme se zajeli, zvykli si na sebe a nastavili stejnou výchovu..ale ted je to opravdu fajn 🙂
No, muj názor je ten, ze stejne jako novy partner matky není táta, tak ani nová partnerka otce není máma...
@j.a.n.i to sice ano, ale když je postaven/a do pozice, kdy ve střídavé péči v týden, kdy není u své biologické polovičky rodiče, dělá NEvlastní máma či táta vše, co dělá biologický rodič, pak je opravdu jediný rozdíl akorát v tom, že nikdo ze zúčastněných nebyl u porodu. A že lásku k nevlastním dětem si musí vytvořit časem, nemá ji automaticky. Jinak výchova, péče atd. obstarává stejně tak, jako rodič vlastní.
Ahoj, ja jsem nevlastni máma dvou klučíku už 5 let. Máme střídavou péči. Takže od jejich 9 a 7 let. Jejich mama až teď po pěti letech, přestala byt zlostná a začala se chovat celkem normálně. Ale pořád mi neodpoví na pozdrav a dělá že neexistuji 😀. Je nás tady plná chalupa, mám dvě děti z prvního manželství a ještě chlapečka s nynějším mužem. Stálo mě to také hodně nervů,slz a myšlenek, že jsem do toho vůbec šla. Dlouho to bylo opravdu psycho…
@baja8 díky za svou zkušenost, a jsem ráda, že už se divoké vlny ustálily 🙂 ať chlapeček i "tvoje" další děti dělají jen radost 🙂
@proste_druha Coz nic nemeni na tom, ze rodicem není.
@j.a.n.i biologickým ne 🙂
Zeptej se manzelky mého ex, ta me z celeho srdce nemá ráda 😅 Ale nemam na ni kontakt abych ti ho predala ☹
Jinak knihu si ráda prectu. Treba.pochopim i tu macešskou stranu rodiny.
@proste_druha Ani nebiologicky, žádný.
@proste_druha Nevlastni dite mam, jako jeho druha mama jsem se nikdy necítila. Neměla jsem potřebu vychovávat, ovlivňovat, montovat se do výchovu, bylo mi to jedno. Dite uz je ted 21 lete,vztah mame výborný kamarádsky.
@izz76 díky za zkušenost, jste asi jedna z mála, do dokázala udržet své hranice a nechodit někam, kde to po ní nikdo ani nechtěl. Poklona! 🙂
@j.a.n.i máte pravdu, chtěla bych to mi takto nastavené když jsem se k manželovi přivdala 🙂 žádný rodič, žádný povinnosti, žádná péče ani výchova. Ale bohužel...realita je mnohdy jiná a z vás se rodič chtě nechtě stává. I když jen v tom praktickém ohledu.
@proste_druha To, ze nekoho vychovavas neznamena, ze se stavas rodicem.
@proste_druha no, jak to říct, soudně nám svěřili tehdá 17letou sestru mého partnera, mě bylo tehdá 23. Byla to fuška ale zvládli jsme to, nyni ji je 22let a žije spokojeně se svým přítelem. Měli jsme pěkný vztah, pro mě trošku náročný, neboť jsem vyfasovala už skoro dospělé dítě, které nemělo potuchy o tom co je život, zodpovědnost, řád, snažila jsem být spíše kámoška co jí radí, jakože ráno a večer vyčistit zuby, každý den čisté spodní prádlo a sprcha před spaním pro ni byly novinky. Těžko říct, jestli jsem byla macecha, nebo druhá máma 😁
@j.a.n.i soudím, že v této roli druhé mámy asi nejste, že 🙂 takže děkuji za názory, chápu, že je nemůžete pochopit....
@kubesovaadelka rozhodně jste byla ta, co se snažila s co nejlepším úmyslem ukázat, jak správně v životě fungovat 😉 a to, nebiologického rodiče, stojí hodně sil. Tu lásku, péči a přátelství, které jste nevlastní dceři dala, je určitě vryté v její srdci a kdo ví, kdy si na to třeba vzpomene 🙂
@martinka_33 děkuji 😀 zas tak zvědavá nejsem, ale je zajímavé to sdílet ze všech stran, díky 🙂
@proste_druha Ne, opravdu si nedelam iluze, ze tim, ze zacnu zit s nekoho otcem se tim stavam druhou matkou, ale to koukam nepochopis ty.
Jsem macecha, 19 let, je to fajn, potíže žádné a ani pozici té druhé/negativní nevnímám.