Jméno Tereza, co myslíte?

jarai
5. kvě 2015

Co říkáte na jméno Terezka, je hodně dávané, ale pěkné. Nechtěla jsem časté jméno, ale je to jméno, které se mi nejvíc líbí a má hodně podob (Terezka, Terka, Terča, Terinka atd.). Řídit se tím, že se mi nejvíc líbí i když je tu teď samá Terezka, co myslíte?

runyia
5. kvě 2015

Už pár let se pohybuji ve školství a nezdá se mi, že by jméno Tereza bylo nějak moc dávané. Teď jsou v "kurzu" spíše jiná jména - Natálka, Eliška apod. 🙂 Takže toho bych se asi nebála a pokud se ti líbí, šla bych do něj. 🙂

indy2
5. kvě 2015

Mame dvoumesicni Terezku a nikdy jsem se pri vyberu jmen neridila jeho oblibenosti 😉 proste pokud se mi to jmeno libi, dam ho a neresim jeho cetnost, stejne jako bych nedala jmeno, jen pro to, ze je to ted "in" apod, kdyz by mi proste nesedlo 🙂 takze taaak..

zazana81
5. kvě 2015

Tereza je krásné jméno, dcera nemá ve školce ani jednu. Určitě bych ho dala.

kaaacaaatkooo
5. kvě 2015

Učím 4 roky a zažila jsem jen jednu Terezku, a to ještě z jiné třídy 🙂 A kdysi dávno v kroužku jsem učila taky jednu Terezku, ale toto je v horizontu 10 let, takže si nemyslím, že by to bylo nějak často dávané jméno, jak se
říká.

pouzarovaj
5. kvě 2015

Máme roční Terezku, jméno jsme vybrali, protože se nám moc líbilo (až pak jsem zjistila, že je dávané celkem často). V okolí máme asi 3 Terezky, ale věkově jinak než je naše Terinka, takže žádný problém. Rozhodně výběru jména nelitujeme.

ludul
5. kvě 2015

dala bych dítěti jméno, které se mi líbí...pokud se Vám líbí Terezka, tak není co řešit..pokud chcete vědět , kolik je Terezek, koukněte ... http://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?id=10365...

vercik83
5. kvě 2015

Tereza je hezké jméno, dej ho s klidným svědomím.

mandala
5. kvě 2015

Podle statistiky je hodně užívané, ale mě to vůbec nevadilo, naopak jsem později zjistila, že to vůbec není tak horké. Pro mě je to nejkrásnější dívčí jméno. 🙂

teraolli
5. kvě 2015

Z mé zkušenosti se se jménem Tereza hezky žije (jsem Tereza 🙂). Hodí se k němu české i zahraniční příjmení, takže pohoda 🙂.

marion14
5. kvě 2015

Nejhezčí holčičí jméno! Taky se v mém okolí žádná malá Terezka nevyskytuje.

ba0terka
5. kvě 2015

Já jsem taky Terijáš 🙂 Jestli je to tvoje srdcovka,jdi do něj... srdíčko má vždycky pravdu 😉

patema
6. kvě 2015

My taky máme Terezku už je to skoro sedmi letá slečna. Na celé město a blízké okolí cca 10tis. obyvatel je jich tu asi 125. 🙂

metallico_mondo
6. kvě 2015

1) nejdůležitější je jestli se vám líbí nehledě na to kolik jich je 2) znám jen samý starší Terky a mlaďounkých Terezkách nemám ani páru takže bych řekla že v poslední době už zas tak často dávané není 🙂

teeerez
6. kvě 2015

uz se tolik nedava a je to pekne jmeno, hodi se k nemu vetsina prijmeni, neni problem se s nim predstavovat v zahranici, ja bych ho klidne dala 🙂 jo a ve skole jsme byly asi 3 Terky a nijak mi to nevadilo :D

anetka1701
6. kvě 2015

http://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?id=10365... podle mně je Tereza ještě docela v pohodě :o)

smardik
6. kvě 2015

Terezka je hezké jméno a mě se teda nějak často používané nezdá, kluci nemají ve školce žádnou a já osobně znám teda jen 2 - spolužačky ze základky takže má už 30 a kamarádka má roční Terezku a tím jsem skončila

terry1512
6. kvě 2015

Taky jsem Terouš a na základce i střední sem byla jedinná ve třídě.Momentálně v okolí žádnou Terezku nemáme.Mě se stím jménem žije dobře.jestly se ti líbí jdi do něj. 🙂

regresa
6. kvě 2015

rozhodne bych se toho nebala 🙂 miminko si musi pojmenovat rodice a nejlip tak, aby je sami radi oslovovali - cili jmenem, ktere se jim libi 🙂 my mame doma Annu, coz je uz roky ctvrte nejcastejsi jmeno. Nekdy se zadari a na hristi se sejdou hned tri, ale po pravde: na kazdou se vola jinak 🙂 Pojmenuj si holcicku jmenem, ktery te oslovuje, to je nejlepsi rada, jakou ti muzu dat. Nam se to vyplatilo uz dvakrat. Mame Annu a opravdu je to takova nase princezna. A mame Teodora a skutecne je bozim darem 🙂

seshira
6. kvě 2015

Moc hezké jméno 😉

rainbow_x
6. kvě 2015

Terezka se mi líbí moc!! Manžel bohužel stejný názor nemá a tak musím vymýšlet dál. Kdyby však záleželo jen ne mě, dala bych ji hned! 🙂

dendy88
6. kvě 2015

no v mym okoli je to sama terezka ,a jsou to blizky znamy , ne treba deti ze skolky a tak , takze prijde mi ze je hodne v oblibe ted tohle jmeno ,deti to jsou do veku 4 let ... ale jmeno je to moc hezky 🙂

multimatka
25. srp 2015

Tak v mém okolí je Terezek taky dost, často slyším na hřišti Teri, Terinko!!! a ohlídnu se po té své. Pro mě to je srdcovka, takže bych ji určitě dala. Četnost neřeším.

shine2015
26. srp 2015

Pro male děti pěkney,ale je jich moc a když jsou starší....už se mi moc nelíbí.....
Za mě vybrat jiné. 😉

zuzanasimova
26. srp 2015

U nás v Krkonoších Terezka frčí dcera je taky Terezka a jí samotné se jméno líbí a má spousty kamarádek se stejným jménem.
Za mě ANO! 😀

lendulka212
3. zář 2015

Měla jsem nejmilejší babičku Terezku a již od malička jsem chtěla pojmenovat dceru Terezie. Jenže já mám 2 kluky.

handous
Autor odpověď smazal
Zobraz
yenefer1
Autor odpověď smazal
Zobraz