Ahoj, uvažujeme s manželem o jménu Robin pro chlapečka. Příjmení máme takové univerzální, ke kterému se hodí vlastně všechno. Jak se vám líbí?? Máte někdo Robina doma, jak mu říkáte, co na to okolí? Další v užším výběru máme Patrik, Dominik.
Z těch tří bych si vybrala Dominika, to je hezké jméno. Patrik ujde, Robin se mi moc nelíbí.
Mame doma Robina a jmeno se nam moc libi. Rikame mu Robine. Ve skolce mu rokaji Robi nebo Robinku. Okoli uplne v pohode. Přijde mi to normlani jmeno.Urcite neni jediny s timto jmenem. Slýchám ho stale casteji.
K Robinovi mame doma jeste Viktora a Samuela.
Patrik ujde ale nesnasim oslovení Paťa a Dominik se mi nelíbí 😁
Ale na nazorech ostatnich prece nesejde. Dejte jmeno jake se libi vam.
Mně se při jméně Robin vybaví knížka od Frýbové a rošťáckém psovi jménem Robin. Víc se mi líbí zbyla jména.
Pohlaď si bříško a oslov ho, které jméno tě napadne první, tak to vyber.
My měli Robina v úzkém výběru. Nakonec jsme dali jiné, ale Robin se nám líbí pořád, klidně ho dej 🙂
Miluji jméno Robin,jestli druhé dítě bude kluk,bude mít určitě tohle jméno ;)
Robin je nádherné jméno, Robin Hood, dá se s ním hodně hrát - Robík, Rob, Bob, ... Za mě lepší než Páťa nebo Domeček 🙂
Mě se líbí moc, kamarádka má prvního syna Robinka a je to super jméno.😘
@1ronja Já jsem vybírala jméno snad ještě víc než dle základního tvaru tak dle zkráceniny. Protože tak se bude dítě i dospělý oslovovat nejčastěji. Patrik je teda dle mého hrozné jméno. Jednak zkráceniny typu Páťa, to zní děsně. Ale i to základní jméno. Nevím, já si představím nějakého šampónka nebo frajírka :D Dominik není špatný, ale oslovení Domča, to teda nevím. Tak se oslovuje i Dominika - holka.
Robin je jednoznačně nejlepší a zkráceniny Rob, Robi, Robinek nezní špatně.
Nemáme sice Robina, ale Roberta 🙂 A říkáme mu Robi, Robííí, Robíku, Robásku, Robe... a je jediný široko daleko. Zrovna tak bude i Robin. Vybírali jsme též, aby to šlo k příjmení. Tvrdší jméno + měkčí příjmení. Dcera je Viktorie.
Patrik a Dominik se mi nelíbí ani jedno, obě u mne vyvolávají divné asociace...
Mne se libi. Známý maji syna Robina a dle mně je to i pro maleho kluka i pro chlapa.
Robin a Patrik nee, Dominik ano 🙂 Ale nakonec jedno jak se bude jmenovat. Nejdulezitejsi je aby byl zdravy.
Jo Robinů moc není, znám jen jednoho a táhne mu na 30 let, Patrik se teď dává častěji
Máme doma Robina, to bylo jediné jméno na kterým jsme se s manželem shodli 🙂. A říkame mu různě Robi, Robinek, Robiš, Robčislav, Robe, Bobiku 🙂 atd. Jo jsou to zkomoleniny, ale co každé jméno se dá zprasit 🙂 a naš má pár měsíců tak mu to zatím nevadí.
Robin je nádherné a nezvykle jméno😍šla bych do něho pokud jste se shodli oba.
My meli vybrane jmeno Robin, ale nakonec se narodila holcicka, tak pripadne druhe ditko pokud bude kluk 🙂. Okoli se na to sice moc netvarilo, ale to nam je celkem jedno. jinak synovec je Patrik a jmeno je to taky krasne 🙂. Dominik se mi az tak nelibi, navic ve vykladu jmena je uvedeno, ze lidi se jmenem Dominik, Dominika maji silnou karmickou zatez... Uplne bych na to neverila, ale vazne 90 % lidi v mem okoli s timto jmenem ma nejak pohnuty osud, a to vetsinou ve vztahu k rodičům (bud rodic/e zemreli brzy, nebo spolu nejak nevychazi. Popr. jsou ty lidi proste nejak nestastni.
Jmeno kazdopadne dejte takove, ktere se nejvic libi vam a na nazory ostatních kaslete 🙂
Robin je teď u nás docela dávané jméno. Osobně znám 5 Robinů z toho jednoho dospělého. Je to hezké jméno, které se moc nekomolí - velký je Robin, malý Robinek. Za to Patrik a Dominik se mi moc nelibí. Hlavně oslovení Domčo a Páťo mi přijde hrozný :(
Moc se mi Robin líbí... U manžela to neprošlo, ale já u něm uvažovala. Nakonec jsme dali Damiánek, potom jsem hned otěhotněla, tak asi si to vybral 🙂
@1ronja Robina mají sousedi. Po mě teda nic moc, ale není to zas tak hrozné (všichni ti -ášové jsou mi daleko míň sympatičtí). Říká se mu Robčo nebo Robinku. Mně se z tvého výběru víc líbí Patrik, ale oslovení Páťa je hrozné. Domča ještě horší.... Stejně je to jen vaše volba, moc bych se nikoho neptala. 😉
Já myslím, že pokud se líbí vám, máte vyhráno na celé čáře a nepotřebujete rady ostatních. Jejich dítě to není 🙂 🙂 Řiďte se srdcem 🙂
Nelibi se mi ...ale nelibi se mi ani Patrik ... Dominik se mi libi jmenuje se tak bracha a je to moderni stale ne úplně netutove jmeno ktere ma hodne podob 😉