Máte někdo holčičku, která by se jmenovala Lída? Ale vyloženě Lída, ne Ludmila nebo Lydie... Je možné zvolit přímo jméno Lída? Kdy má svátek?
To by chtělo knížku od Knapové. Ještě se Lída říká Lidmile 🙂
@peggy_5 já vím že to víte 😁 jen píšu že to tak prostě je a lidí ji stejně budou nazivat Ludmilo . To by sis asi musela zajít na matriku a zeptat se zdá to povolí . Ale v dnešní době se dávají takové jména že nad nimi kroutim hlavou. A myslím že Lída nebude problém 😆 ale nikdy jsem to takto ,,nevidela,, vždy jen Ludmila
Myslím, že jde o samostatné jméno. A nepřijde mi to na tom nic divného.
Znami maji Baru (nikoliv Barboru), Vitka
(nukoliv Vita), tak by podle me nemel byt problem s Lidou.
Myslím, ze to půjde dat, my budeme dávat Lydii a ta má svátek v prosinci, pokud dáte Lidu, tak si podle mě můžete svátek vybrat, bud dnešek nebo ten prosinec 🙂
Musí jít o existující jméno, což nejsnáze poznáte tak, že už ho oficiálně někdo nosí. Jméno Lída u nás má 130 lidí, takže ho bez problémů můžete dát.
https://www.kdejsme.cz/jmeno/Lída/hustota/
Taky sem hodím jednu statistiku: https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?id=6430...
Dole jsou uvedené i (relativně) známé nositelky jména
Mně se tedy v tomhle tvaru jméno moc líbí
Moc hezké jméno. Taky jsem ho chtěla dát, ale zítra mám termín porodu a nechci aby měla svátek a narozeniny hned u sebe.
@agneska7
Lída je samostatné jméno, které nosí přes sto lidí v republice, Ludmilo ji rozhodně nikdo říkat nebude. Moje babička a teta jsou Ludmily a nikdo jim neřekne jinak než Lidko, Lído. Je to náhodou moc pěkné a tvárné jméno, taky jsem tak chtěla případně pojmenovat dceru, ale zatím mám jednoho syna 🙂
Ano, jde dát jméno Lída a je to hezké🙂
Dá se to dát stoprocentně. Moje kamarádka to nedávno řešila, že se tak bude jmenovat její vnučka. Mě by se líbila i Lina.
Lída se může jmenovat. Jen bude slavit svátek třeba na Ludmilu.
Díky holky... Já si myslela, že by to snad neměl být problém, ale chtěla jsem slyšet, že se někdo tak opravdu jmenuje.. 🙂
Lída je prostě Ludmila a slaví dnes