Ahojky, jsem těhotná a uvažuju o jménech. Pro kluka máme, ale pro holčičku si nejsem jistá. Nechci aby jméno bylo cizí, ale aby bylo z klasického kalendáře, aby nebylo v rodině a aby nebylo příliš používané. Zároveň taky nechci nějakou Jindřišku nebo Hildegardu. Zalíbilo se mi jméno Kamila, sedělo by k přijímení, líbí se mi i vvýznamově a svátek by měla daleko od narozenin. Máte někdo doma Kamilku, jak ji oslovujete?
Mám neteř Kamilu.Říkáme jí Kami,Kamilko.Je to pěkné jméno .. 🙂
Moje neter je Kamila a dlouho se ji muselo rikat Kiminko, byla to jeji detska zkomolenina a ona nesnasela, kdyz se ji rikalo jinak. Ted ji rikame vetsinou Kamco, nebo Kami, uz je ji 13 a na Kimince netrva 🙂
Já jsem taky Kamila....a myslím, že tohle jméno patří k těm klasickým a má dost variant.... říkají mi Kamča, Kami, Kamilka...😉 bohužel se už moc nedává 😉
taky jsem chtěla Kamilu, ale bohužel mi to doma neprošlo, tak máme Leonu 😉
Já jsem taky Kamila a říkají mi nejvíc Kami, Kamčo, Kamilko, Kamčatko, Kamóšku, Kamko a jsem s tím jménem vcelku spokojená. Není to tak časté jméno, takže když někde sedíme na větší akci a někdo zavolá Kami, tak se otočím jen já, když zavolají třeba Verčo, Katko, Lucko, tak se jich otočí několik a řeší na koho to bylo 🙂
Pokud se Ti líbí, jdi do něj. Není jich moc a na malé i dospělé se volá dobře, forma se vždy najde, nakonec jsou jich mraky i u jmen, kde člověk prvně nemůže na žádnou hezkou přijít, a tohle jméno toho skýtá mraky.
děkuju za názory. Původně jsem přemýšlela nad Julií, ale Kamila je mnohem hezčí.
Tak já jsem taky Kamča a říkají mi Kami, Kamčo, Kamilko (ale to jsem neměla ráda už jako prcek🙂), Kamčušáku, Karamelko (případně Karamelo!!!, podle nálady🙂)) ...
.. kdybych sama nebyla Kamila, tak pro holku jméno Kamča dám 100%, líbí se mi, ale neuznávám, když se matka a dcera jmenují stejně (případně otec a syn..)... Tak hezky vybírej🙂 ať se líbí🙂
Ja mela jen jako mala kamaradku Kamilu, byla to Kamca (hacek nad c), Kami nebo Kamilka. Vybralas krasne jmeno a i kdyby v budoucnu odjela nekdam do zahranici, tak nebude mit problem. Dobra volba 🙂
Tak já sama jsem Kamila a říkají mi různě 🙂 Kamilka, Kamča, Kamčatka, Kačulka, Milka, Heřmánek 🙂, Kamka, Kačka,