Krásný den ženy!
S mužem se nějak nemůžeme shodnout na jménu pro holčičku, kterou čekáme. Poradily byste nám prosím, které jméno by se vám líbilo k příjmení Janoušková?
Mým favorite je Dita, ale ta se bohužel manželovi moc nelíbí...
Budu ráda za všechny vaše návrhy a názory 🙂
Ono by to slo i dlouhy jmeno, me se libi Josefina, nebo Antonie. Z tech kratsich treba Anna nebo Laura.
K Janouskove jde skoro vsechno 🙂
@misulinka44 Taky jsem si právě říkala, že by to chtělo něco kratšího a u mě Dita zkrátka vyhrála a už nemůžu přijít na jiné jméno. Ještě se mi celkem líbí Kateřina - je sice delší, ale taky pěkné, jenže u manžela ani to neprošlo. Tak nevím... Jemu se líbí Lucie, Hana, Štěpánka a Zuzana, ale mě se popravdě nelíbí ani jedno, které vybral on.... Je to s námi těžké :D
Mně by se líbila třeba Ema, Sylvie, Lea.
Anna, Táňa, Erika, Eva, Sylva (Sylvie), Ema, Linda, Lucie a pod.
Taky jsem pro neco kratsiho..
Kateřina?
Já jsem Dita a výhoda byla, že jsem byla vždycky jediná Dita široko daleko 😉
Jinak k Vašemu příjmení třeba Ilona, Leona, Anita, Diana, Adina, něco na 4 - 5 písmen. A Edita by se manželovi nelíbila?
My máme tvrdé a dlouhé příjmení a taky jsme vybírali krátká jména a nakonec vyhrála Stella - jsme milovníci starých českých filmů, takže se 2 l podle Zázvorkové a Májové a jsem za ni moc ráda, protože ta naše dračice, to je prostě Stella jak vyšitá - ta by se nemohla jmenovat jinak😀
Kateřina je moc hezké! Mne se tedy k příjmení hodí i ta Stepanka - zní to krásne! ♥
Stellinka taky zní dobře, máte spoustu možností 🙂
@petiiiska tak jednoduše...Vemte kalendar, vypiste každý jména,která se vám líbí...A pak vylučovací metodou dojdete třeba ke shodě;)
@pajiskazemlyna To jo, ale shodnout se... Zkusím tu Stelu, zní fakt moc pěkně, nevím proč jsem ji už jako návrh nepředhodila, když už jsem na ni taky myslela 🙂 Včera mě napadla Leontýnka 🙂 A to zas, že je jak z toho filmu a to že neeee... Jak jsem už psala: Co řeknu já se nelíbí jemu a co řekne on se nelíbí mě :D
@misulinka44 V tom bude problém, já vždycky došla jen k Ditě :D A to jsem mohla mít třeba 20 jmen :D
@isabelafuentes Kateřina se mi zalíbila, ale manželovi se nelíbí...
@petiiiska prostě sepiste jména,která připadají v úvahu...Každý zvlášť..A to by nebylo abyste se aspoň v jednom neshodli;)
@misulinka44 Kdyby na to měl ten můj chlap čas. On si vezme kalendář když má zrovna někde chvilku času (to nebývá tak často) a vybere dvě jména. Takhle došel zatím ke čtyřem... A já jak říkám jsem si sepsala seznam asi 20 jmen a stejně jsem je všechna vyškrtala a zůstala Dita, je to prostě moje favoritka a nic se jí nevyrovná... V tom bude asi hlavně můj problém...
@petiiiska a manžel je opravdu tak moc proti? Můj ustoupil u prvního. A teď vedeme boje o druhé,protože si nárokuje hlavní slovo při výběru on,když já prosadila první 😀
@misulinka44 On mi většinou řekne jednoznačné ne, takže asi je opravdu proti... A zrovna dnes má Dituška svátek 🙂
@petiiiska ja mám Ditusku a musím říct že jsem pořád nadšená z toho jména. Hlavně ho nemá téměř nikdo a na spoustu podob.. a kolik lidí vám TO chválí ☺my se rozhodli na poslední chvíli i přesto že jsme si nebyli 100% jisti..v záplavě Elisek,Emm,Ell,Sofii,Natalii je opravdu výjimečné ☺
podle mě l dlouhému příjmení krátké jméno ? Anna?Elen(Elí)?
Dita ma dneska svatek🙂 my mame Lindu a je prave narozena na tu Ditu:D
No volila bych krátké jméno. Příjmení je dlouhé. Já se rozhodovala i tak,aby neměl syn svátek blízko narozenin/Vánoc... A tím se mi výběr zúžil a nebylo tak těžké vybrat;) Dita se hodí pěkně,ještě mě napadá Eva, Ema (ale těch je ted milion), docela se mi k tomu líbí i delší Monika