Ahojky holky hodně si tady čtu , ale nikdy jsem tu nepsala používala jsem MT , tak snad jsem otázku dobře zařadila 🙂)) chtěla bych se vás zeptat na názor máme syna Samuel Mikulášek teď čekáme druhé pro kluka se nám líbí Jonáš Mikulášek ( co říkáte na to š š ) ?? a na holku mojem se líbí Sára ale mě se líbí Sarah ... myslíte že je to blbé k našem příjmení Sarah Mikulášková ... asi jo že ? hledám neobvyklé jméno nemám ráda moc obvyklé tady u nás nebo v rodine , líbí se mi i Emily nebo Lili ale mojem ne :( na tu holku máme velky problem .
Taky se mi moc ta Sarah nelibi.Sarinku jsem chtela taky to se mi moc libi. Jonas je pekny, my chteli Tadease a taky mame na konci prijmeni Š a vubec to nevadi 🙂
tak mě se to Sarah taky vůbec nelíbí ,ani jako jméno.. jinak ty dvě š myslím že to problém vůbec není. 😉 😉
a cose tvému líbí za holčičí jména ? my se zase nemohli shodnout na klučičím..holčičí jsme měli hned 😀 😀
Díky holky , mě to příjmení štve 🙂)) taky nemohl mít můj nějaké jinší 😎
a nebylo by lepší nějaké jméno na M ...M ?
jonas mikulasek je v pohode, nejsou ty pismena u sebe..Sarah taky jde, ake hezci je k tomu ryze ceskemu prijmeni Sara. Ale ja mam co kecat, se svyma jmenama..2x jsme chteli Alex, ne Alexandru(=ne Sasu), proste Lexu a 2x jsme nasli neco jineho...
Tak ja budu asi prvni, ale mne to JonaS MikulaSek moc nezni 😝 Kdyby to bylo moje vysnene jmeno, tak to asi dam, ale idealni spojeni to neni.Naopak Sara Mikulaskova se mi libi moc, prave tim kontrastem kratkeho a tvrdeho jmena a delsiho mekciho prijmeni 🙂 Sarah Mikulaskova je trochu smesne a hlavne uplne zbytecne, stejne se ji rika Sara 😅 Ale proti gustu...
@luciankka víc se mi líbí Sára, ale holku bych až tolik neřešila, stejně se jednou vdá... Jonáš je moc hezké jméno, ale v kombinaci s příjmením mi přijde, že je to trochu horší na výslovnost. Mám kamaráda, který má příjmení na "R" a rodiče mu dali "R" ještě do jména a nakonec ráčkuje, tak se chudák stydí pokaždé, když se představuje. A z příjmení si nic nedělej. Je hezky české. A ještě jsou lidi na tom hůř. V nemocnici jednou četla sestřička na chodbě jména a připraví se: Zubatá, Hrůza a pan Šourek a čekárna lehla smíchem...
Lili je hezke jmeno,kdzy budu mit nekdy holcicku urcite bude Lili 😉
Předně gratuluji k příjmení. To je tak krásný, že ti ho fakt závidím. A k tvojí otázce. Je to velmi zvukomalebné staročeské/moravské příjmení a podle toho bych vybírala jména. Ten Jonáš je naprosto v pohodě. Znělo by blbě, jak píšou holky, kdyby byl např. Jonáš Šumpera.
Myslím, že nemůžete sáhnout vedle, když se budete držet českých jmen. U holky shoří i cizí varianta, je zde výhled, že přijme jednou jméno manžela, i když po pravdě - já se jmenovat MIkulášková, tak si ho asi nechám i po svatbě. 😝
Mě by se líbilo i Štěpán Mikulášek, Marek Mikulášek...
Hezký den
A kdyz vas tak pozadam co by se vam libilo na nase prijmeni ..... libi se mi ze Jonase ani Saru tady nemame , štepan tu je a ja nevim libi se mi ze tady na okoli zadneho samuela nemame 🙂)) takze proto vybirame spis takove jmena ... ta holka je pravda ze se vda to je jasne , ale tak po dobu nez se vda bude to jmeno nosit tak at to neni nejaka patlanice 🙂 clovek by nerekl jak je tezke vybrat jmeno ... jedine co je mi lito ze jsem Lucie jinak by holcicka byla Lucinka
No, mě osobně přijde Sarah Mikulášková dost divná (a krapet směšná k vyloženě českému příjmení). Ale Sára jde k příjmení krásně.
Jonáš Mikulášek je fajn. Ty dvě Š mě vůbec neruší, když nejsou blízko u sebe 🙂