Ahoj holky,
mám prosbu nějak se nemůžeme s přítelem domluvit na jméně. Mě se moc líbí jméno Oliver, ale pritel je proti moc by chtěl Tadeáše. Nějak mi to nejde k jeho příjmení Švec. Co vy na to? Po případě budu moc ráda za jakékoliv rady a jiné jména co by se hodili. Moc děkuji.
Tadeáše ne, přesně jak se píše nade mnou, nemělo by křestní končit na stejné písmeno jako začínat příjmení. Obecně při vybírání zkuste říci celé jméno 10x za sebou. U toho Tadeáše je vidět, že je to jazykolam. Oliver je pěkný. Nebo zkuste něco podobného jako Tadeáš.
Mně se k příjmení Švec vybaví jméno Roman, ale to asi proto, že jednoho znám. 😅 Jinak mi k tomu dobře zní i Jiří, nebo Ondřej. Asi bych nebyla úplně pro exotiku, a toho Tadeáše bych se příteli taky snažila rozmluvit. Ne všude budou malého oslovovat nejdřív příjmením a pak jménem, aby to nevyznělo jinak, než jak se jmenuje. Ať si přítel zkusí opakovat Tadeáš Švec pořád dokola. Zjistil, že po chvíli, když se bude snažit říct to rychle, vyleze mu z toho Tadeáš Vec.
A Švec je čí příjmení? Přítele? Nemohl by se syn jmenovat příjmením po tobě?
Vemte kalendář a listujte😉. Můj syn má dvě m a nijak nám to nevadí.
Jestli chce přítel Tadeáše, dejte mu tvoje příjmení, ať se tam netlučou dvě š. 😉
Jinak k jeho příjmení se mi hodí Daniel, David, Adam, Pavel, Petr.
Rozhodne Oliver. Je to krasne jmeno a ke Svecovi se moc hodi
A Tadeasu je ted hafo. Navic me by fakt vadilo, kdyby mu nekdo rikal nedej boze Tádo 😵
Vyvarovala bych se dát jakékoliv jméno s "- ÁŠ" na konci, bude se to tlouct s příjmením...
Třeba Adam, Daniel, Dominik, Filip, Matěj, Michal, Oliver, Oskar, Patrik, Robin, Samuel 🙂
Našla bych prostě fakt ještě něco úplně jiného, aby jste neměli ani jeden to svoje top a nehádali se.
Já mám doma Tadeáška, vysněné jméno od mých asi 12 let takže za mě by to byla jasná volba 😀
Jo a než jsem si prosadila Tadeáše, tak jsme u prvorozené měli na kluka vybráno Adam, příjmení na M. Tohle jsem nikdy neřešila, stejně jako četnost, počer písmen a tak. Prostě jsme dali co se nám líbí.
Tadeáš Švec opravdu neee.. Cokoliv na - aš k vasemu prijmeni nejde, bohuzel. I kdyz je to zrovna moderni. Pritel by si mel hledet dal nez na spicku vlastniho nosu🙄Me osobně se Oliver nelibi, ale k prijmeni je to mensi zlo. Znam jednoho Daniela Svece. To se k tomu hezky hodí..
Nekde jsem četla, ze by jmeno nemelo končit stejnym pismenem, jako zacina příjmení....navic, když si to zkusite vyslovit, tak to i trosku drhne 😉