Jméno pro chlapečka

martinabene
24. lis 2016

Ahoj 🙂 Prosím Vás poraďte nějake pěkne klučičí jméno. Nemusí byt úplne typicky. Mne se líbi jméno Patrik ale manžel je proti.
😉 Děkuji za nápady 🙂

sam99
24. lis 2016

Jmen je hodne, jde o to co by se ti libilo.. Vyber treba tri,muzika taky nech vybrat tri a pak uvidite,treba se shodnete 🙂 my jsme se na jmene shodli hned, chceme jmeno po tatinkovi.. Protoze se mi to jmeno libi 😁

megynka13
24. lis 2016

Lepší než se ptát cizích lidí je si projít kalendář nebo jména na netu (třeba i cizí), vypsat si třeba co se ti líbí a pak si nad tím sednout společně s manželem ;)

lv
24. lis 2016

Mám sepsána jména dokonce v článku, kolik jich je a tyto žádosti o tipy jsou tu častěji, tak nakoukni, pokud chceš 🙂

misar91
24. lis 2016

My máme Vítka a Tobiáška.V našem okolí jich moc není 😇 pak se mi líbí Adrian,Elias....také záleží na příjmení aby se to netlouklo...

ivpad
24. lis 2016

@misar91 teda ten Tobiáš začíná být hodně populární.
Jinak my taky vypsali každý extra jména dle kalendáře co se nám líbí.

hojda
24. lis 2016

@misar91 Vítek teď asi jede, minulý týden se nám v okolí jeden narodil.

pavlinpaj
24. lis 2016

My budeme mít Davidka. Ještě se nám líbil Ondřej a Jakub 😉

lenkaluk
24. lis 2016

Vilem? Krystof? Tadeas? Jak uz tady nekdo psal, Tobias?

hedviga2
25. lis 2016

pane Bože.....ty si už dospelá?...čo chceš čítať? Ja tieto otázky fakt nepochopím!

hojda
25. lis 2016

@pavlinpaj Jakubů teď u nás v první třídě bylo 5 z 24 dětí a jeden dostal odklad, takže by to byla čtvrtina třídy🙂.

mignona
25. lis 2016

@hojda 🙂 A jaká byla další jména, častá i nevšední? 🙂

hojda
25. lis 2016

@mignona To už si nepamatuju, utkvělo mi jen toto.

mignona
25. lis 2016

@hojda Jo tak, myslela jsem, že jsi učitelka 🙂

japona
25. lis 2016

@martinabene Doporučuji se podivat na nasejmena.cz, kde máte statistiku a graf četnosti jmen a hned uvidíte, jakou máte šanci, že ve třídě jich bude třetina🙂 Vezměte si napr. populárního Matyáše/Tobiáše/..-áše , věkový průměr všech nositelů tohoto jména je kolem 7let.. ty bych vyřadila jako první🙂
Pokud chcete nevšední jméno, doporučuji dát nějake, které bylo bezne cca před 30-40 lety, tj. mate pocit, že se tak jmenuji uplne všichni (Jiří, Petr, Pavel, Radek, apod.). Sice ano, ale ne ve věkove kategorii všeho dítěte, tam bude mnohem unikatnejsi🙂

terezka312
25. lis 2016

My třeba máme Čestmírka a ještě jsme na jiného nikde nenarazili 😀

popelka1984
25. lis 2016

Já mám Michaela, sousedka má Robina, kdybych mela dalšího chlapce tak třeba Mathiase, Daniela nebo Davida

kuliseks
25. lis 2016

@terezka312 toho budu mit asi jako druheho, kdyz to bude kluk. U manzela totiz mnou vysneny Oliver asi neprojde 😉

terezka312
25. lis 2016

@kuliseks Oliverů je víc než Čestmírů 😝

ivpad
25. lis 2016

@kuliseks tý jo, si tady dokola opakuju Oliver, Oliver,...to zní hezky.

kuliseks
25. lis 2016

@terezka312 taky jsem nerikala, ze neni 🙂 o to mi az tak nejde🙂 kdyby slo o to, tak Cestmiru je o dost vic nez jmena, ktere ma nas prvni syn🙂 ale to tu psat nebudu, neb troska anonymity se na netu v dnesni dobe hodi 😄

juliemichal
25. lis 2016

my máme doma Davídka a Michálka a teď v bříšku nosím Matyáška 🙂 ještě se nám líbil Filip.Sebastián a Samuel.

zanett
25. lis 2016

@hojda Mne matika nikdy moc nesla, ale ctvrtina by byla, kdyby bylo 5 Jakubu z 20 deti, ne? 5 Jakubu z 25 je jedna petina, tedy 5 Jakubu z 24 deti je skoro jedna petina. Opravte me nekdo, pokud se mylim 😉

terezka312
25. lis 2016

@kuliseks to byl jen vtip, jakože: dejte Čestmíra, je to originálnější 😀 To první by mě zajímalo, taky mám v záloze ještě nějaká originální klučičí 😀

kuliseks
25. lis 2016

@terezka312 tak si muzeme napsat zpravu do posty🙂

hojda
25. lis 2016

@zanett to byla varianta pro ten počet 6 protože ten šestý Jakub dostal odklad na poslední chvíli (v říjnu už mu bylo 7, takže bude nastupovat příští rok v 8 letech do první třídy)

hojda
25. lis 2016

@zanett Proto tam píšu to by.
... takže by to byla čtvrtina třídy.

japona
25. lis 2016

@zanett
"Jakubů teď u nás v první třídě bylo 5 z 24 dětí a jeden dostal odklad, takže by to byla čtvrtina třídy"

Já to pochopila tak, že kdyby jeden nedostal odklad, bylo by jich 6.. a to už je čtvrtina z 24 děti..

popelka1984
25. lis 2016

@juliemichal to je pekne jak se nám ty jména shodují az na to ze ja mam zatím jen Michalka tak snad přijde i Mathiasek nebo Davidek

hojda
25. lis 2016

@zanett Kdyby ten jeden nedostal odklad, tak by bylo ve třídě 6 Jakubů z 24 dětí a to je čtvrtina třídy.

Max. počet dětí ve třídě je 24.

anna165
25. lis 2016

My mame Gabriela 😉