Ahoj,
jak je to s jménem Lucie dnes?
Všechny stránky s četností jmen jsou do roku 2016.
Tak by mě zajímalo kolik znáte nebo neznáte Lucinek teď?
Přijde mi že je toto jméno docela na ústup že se dávalo nejvíc tak 70.-80.-90. a teď je po něm docela ticho, je to moc krásné české jméno❤️
Zajímal by mě názor ostatních co si myslí o množství dětí s tímto jménem.👼🏼
Hezké jemno. A tradičním jménům fandím, takže určitě super. U nás teda malá Lucinka zatím žádná a je to škoda v té džungli Vanisu, Anabel a podobně.... Můj názor.
Lucie je nádherné jméno ❤️..
To je tak, kdyz se z tradicnich jmen stavaji pomalu netradicni 🙂 Ja jsem pro Lucii 🙂
Souhlasím. Já znám jednu malou Lucii a zástupy Emiček a Sofinek.
Znám jednu, ale už ji je 11. Mně se to jméno moc líbí a bylo i mezi favority na holčičku (narodil se kluk).
V nemocnici se mnou byla paní a měla novorozenou Lucii. Fakt jich teď moc není. Stále vede Ema, Nela.
@kira2369 tohle by ti mohlo pomoci https://www.kdejsme.cz/jmeno/Lucie/hustota/
Rekla bych, ze toto jmeno se ted moc nedava a je to skoda, opravdu hezke jmeno. U nas treba ve skolce 2 Vanesy, Jasmina, Laura, Lily, Edita, Ella...proste uplne jina jmena nez "za nás".
Je to krásné jméno, co učím, tak jsem žádnou Lucinku neměla.
Já bych i Lucinku brala, ale když si zadám jen tak do vyhledávání na facebooku Lucie a naše příjmení, tak mi vyběhne min. 17 výsledků a to mě děsí, že se budou jmenovat úplně stejně...:D no nakonec se nám narodil syn🙂
Osobně žádnou menší holčičku s tímhle jménem neznám, jen pár ženských v mém věku. Též jsem "bohužel" Lucie 😃 Osobně se mi to jméno opravdu nelíbí, ale nic s tím nenadělám. Úplně nesnáším když mi někdo ze srandy řekne Lucie, takže kdo mě zná tak mi říkají jen Luco, to jakž tak snesu 😃
Vím o jedné , která se narodí v dubnu 🙂 ale je pravda, že moderní jmeno to teď není.
@antoinet přesně tak 🙂 Lucie je prosím latinské a znamená světlá. Tudíž " hezká česká" podoba toho jména je Světlana, když už by se chtěla dávat ta opravdu česká jména ;) jsem musela prostě :D to je to samý s Pepíkem - původem hebrejský, zdrobnělina původem zřejmě italská, ale Pepa je Čech jak poleno :D )
@kira2369 trochu k věci - Lucie je krásný jméno, vůbec nevím jak jsem ho mohla úplně vynechat! A Lucii neznám ani jednu mezi našimi přáteli v ČR. Mám dojem že Lucie byla hodně populární když já chodila do ZŠ a to už je .... Dávno. Hodně dávno :D
Nam bohuzel nepasuje k prijmeni, spis se hodi jiz zminovana Ema, jinak by mozna byla i ve vyberu😅 Ale kdyz se nad tim zamyslim, tak jsem za cely zivot potkala tak 3 Lucie? 🤔😄 Ani si nevybavuji, ze by nekdo z meho okruhu kontaktu takto ditko pojmenoval🤔 ale to bude zrejme dobou pac nevim 😄🤷♀️
Já mám dceru Lucii, a v poslední době znám několik malých dalších Lucinek. 🥰
@luci_ela Lucie mi nevadí, na ti jsem si zvykla, ale co mi odmala šíleně vadí, je Lucina. 🙈
Mmch, před 22 lety, na gymplu, nás bylo ve třídě 27, z toho 6 Lucií a 5 Ev. Tedy hodně oblíbené jméno to bylo v osmdesátkách. A i to byl jeden z důvodů, proč Lucinku máme, že jich teď opravdu není tolik. I když v našem okolí celkem jo.
Ono je to úplně jedno, jak je četné. U obou dětí jsme dali jedno z top 3 jmen a kupodivu v okolí nemáme žádné vrstevníky stejného jména. Dcera měla jednu jmenovkyni kdysi na plavání, ale jinak ve školce nic, na kroužcích nic, mezi sousedy a kamarády nic.
Měla jsem jednu Lucku ve školce asi 4 roky zpátky a teď na plavání s námi taky chodí jedna Lucinka. Jinak žádnou neznám.
@kira2369 Máme v okolí vcelku dost holčiček od narození do zhruba sedmi let a Lucinka mezi nimi není ani jedna.