Jméno Lucie 2021?

kira2369
12. únor 2021

Ahoj,
jak je to s jménem Lucie dnes?
Všechny stránky s četností jmen jsou do roku 2016.
Tak by mě zajímalo kolik znáte nebo neznáte Lucinek teď?
Přijde mi že je toto jméno docela na ústup že se dávalo nejvíc tak 70.-80.-90. a teď je po něm docela ticho, je to moc krásné české jméno❤️
Zajímal by mě názor ostatních co si myslí o množství dětí s tímto jménem.👼🏼

mamikry
12. únor 2021

@kira2369 Máme v okolí vcelku dost holčiček od narození do zhruba sedmi let a Lucinka mezi nimi není ani jedna.

janinasm
12. únor 2021

@kira2369 já teda neznám množství dětí s tímhle jménem, a popravdě ani neznám nikoho, kdo by v nynější době tohle jméno svýmu dítěti dal. Neznám žádnou malou Lucinku. Já bych ho nikdy nedala, protože se mi nelíbí,ale když se někomu líbí , proč ne😉 znám mnohem horší jména😉

orisek56
12. únor 2021

Hezké jemno. A tradičním jménům fandím, takže určitě super. U nás teda malá Lucinka zatím žádná a je to škoda v té džungli Vanisu, Anabel a podobně.... Můj názor.

codal
12. únor 2021

Lucie je nádherné jméno ❤️..

jitkaem
12. únor 2021

To je tak, kdyz se z tradicnich jmen stavaji pomalu netradicni 🙂 Ja jsem pro Lucii 🙂

antoinet
12. únor 2021

Souhlasím. Já znám jednu malou Lucii a zástupy Emiček a Sofinek.

eviicka
12. únor 2021

Znám jednu, ale už ji je 11. Mně se to jméno moc líbí a bylo i mezi favority na holčičku (narodil se kluk).

fandysek_1
12. únor 2021

V nemocnici se mnou byla paní a měla novorozenou Lucii. Fakt jich teď moc není. Stále vede Ema, Nela.

kira2369
autor
12. únor 2021

@jitkaem to je pravda a je to trochu smutné, krásná česká jména už nikdo dávat nechce všichni chtějí cizí nebo co nejvíc netradiční a zapomíná se na to kde žijeme a jaké máme kořeny..

antoinet
12. únor 2021

@kira2369 Tak to zas není úplně přesné. Za prvé jméno Lucie není českého původu a za druhé vždycky byly módní vlny, v mých ročnících Martina, Kateřina, Petra....mezi babičkami Anna, Věra, Marie...a tak to bylo vždy 🙂

hojda
12. únor 2021
ninive211
12. únor 2021

Rekla bych, ze toto jmeno se ted moc nedava a je to skoda, opravdu hezke jmeno. U nas treba ve skolce 2 Vanesy, Jasmina, Laura, Lily, Edita, Ella...proste uplne jina jmena nez "za nás".

eva118
12. únor 2021

Je to krásné jméno, co učím, tak jsem žádnou Lucinku neměla.

anetka9
12. únor 2021

Já bych i Lucinku brala, ale když si zadám jen tak do vyhledávání na facebooku Lucie a naše příjmení, tak mi vyběhne min. 17 výsledků a to mě děsí, že se budou jmenovat úplně stejně...:D no nakonec se nám narodil syn🙂

luci_ela
12. únor 2021

Osobně žádnou menší holčičku s tímhle jménem neznám, jen pár ženských v mém věku. Též jsem "bohužel" Lucie 😃 Osobně se mi to jméno opravdu nelíbí, ale nic s tím nenadělám. Úplně nesnáším když mi někdo ze srandy řekne Lucie, takže kdo mě zná tak mi říkají jen Luco, to jakž tak snesu 😃

emamaira
12. únor 2021

Vím o jedné , která se narodí v dubnu 🙂 ale je pravda, že moderní jmeno to teď není.

odula
13. únor 2021

@antoinet přesně tak 🙂 Lucie je prosím latinské a znamená světlá. Tudíž " hezká česká" podoba toho jména je Světlana, když už by se chtěla dávat ta opravdu česká jména ;) jsem musela prostě :D to je to samý s Pepíkem - původem hebrejský, zdrobnělina původem zřejmě italská, ale Pepa je Čech jak poleno :D )
@kira2369 trochu k věci - Lucie je krásný jméno, vůbec nevím jak jsem ho mohla úplně vynechat! A Lucii neznám ani jednu mezi našimi přáteli v ČR. Mám dojem že Lucie byla hodně populární když já chodila do ZŠ a to už je .... Dávno. Hodně dávno :D

eniripsa
13. únor 2021

Nam bohuzel nepasuje k prijmeni, spis se hodi jiz zminovana Ema, jinak by mozna byla i ve vyberu😅 Ale kdyz se nad tim zamyslim, tak jsem za cely zivot potkala tak 3 Lucie? 🤔😄 Ani si nevybavuji, ze by nekdo z meho okruhu kontaktu takto ditko pojmenoval🤔 ale to bude zrejme dobou pac nevim 😄🤷‍♀️

2hanah
13. únor 2021

@antoinet A hlavně Lilinek a Lilianek a Lillianek a Lilienek v dnešní době🤦🏼‍♀️už jsem na to alergická.

oveckaluky
13. únor 2021

Já mám dceru Lucii, a v poslední době znám několik malých dalších Lucinek. 🥰

oveckaluky
13. únor 2021

@luci_ela Lucie mi nevadí, na ti jsem si zvykla, ale co mi odmala šíleně vadí, je Lucina. 🙈

oveckaluky
13. únor 2021

Mmch, před 22 lety, na gymplu, nás bylo ve třídě 27, z toho 6 Lucií a 5 Ev. Tedy hodně oblíbené jméno to bylo v osmdesátkách. A i to byl jeden z důvodů, proč Lucinku máme, že jich teď opravdu není tolik. I když v našem okolí celkem jo.

orisek56
13. únor 2021

@2hanah Aha a já myslela, že spolužačky malé ta Liliana, to je jen přezdívka nějaká... A ono je to jméno.... No působí to na mě jako značka vložek.

patypresdevaty
13. únor 2021

Ono je to úplně jedno, jak je četné. U obou dětí jsme dali jedno z top 3 jmen a kupodivu v okolí nemáme žádné vrstevníky stejného jména. Dcera měla jednu jmenovkyni kdysi na plavání, ale jinak ve školce nic, na kroužcích nic, mezi sousedy a kamarády nic.

izz76
13. únor 2021

@kira2369 Neznam v okolí žádnou malou Lucii, myslím že teď se to jméno dává minimálně.. Máš pravdu je to hezké jmeno😊

goovana
13. únor 2021

@kira2369 aktuálně mám dvě kamaradky a obe jejich holcicky se jmenuji Lucinka 🙂

editah222
13. únor 2021

@ninive211 Tak s Editou nesouhlasím😉. Ta určitě byla za nás i za času moji maminky, babičky i prababičky 😀.
Jinak Lucie je krásné jméno.

yenefer1
13. únor 2021

Měla jsem jednu Lucku ve školce asi 4 roky zpátky a teď na plavání s námi taky chodí jedna Lucinka. Jinak žádnou neznám.

jarla
13. únor 2021

@kira2369 To jako fakt myslíš vážně, že lidi zapomínaj kde žijou a jaké mají kořeny a nechtěj dávat česká jména, preferujou cizí jména a sama se ptáš na jméno, které pochází z latiny?

malenka3
13. únor 2021

Ještě 2017 patřila Lucie do top 20. Ale malou holčičku Lucii taky neznám.