Víte, jak se některá jména můžou použít jako nadávky? Například "Nebuď jak malej Jarda!", "To je taková Káča!" ...
Napadá vás ještě nějaké?
Daly byste ho svému dítěti? Vyřadily byste jméno Jaromír/Jaroslav anebo třeba Rebeka proto, že se jinde používá jako synonymum pro nedospělé chování nebo pro semetriku?
celý život poslouchám takovou tu trapnou hlášku: Nedělej Dášu! 🙄
a taky bych dala i přes negativa, to by třeba nikdo nemohl dát takovou Amálku 🤣🙈
@anieko kamarádka dostala takhle zakázaného (hloupého) Honzu a Matěje (ty si ale Matěj) … Viktorka u splavu říkala jiná kamoska .. a me všichni na Viktora říkají … Viki, ty mas ale péro, ze jim naskočí 😂😂
To by se nemohlo dát ani Anička protože nafukovací anča...
Moc jich neznam, a ani neznam moc lidi co by tak mluvilo, nebo pouzivali jmena jako nadavku. Ale libi se mi "Nedelej Zagorku" :D ale to asi neni sprosty ze :D
Jo, me manzel na jmeno Linda sdelil, ze u nich se (nevim proc) rika “seres jak Linda!” a ze to prece nikdo pricetny nemuze diteti dat 😅 takze tim u nas Linda skoncila. I ostatni “nadavaci” jmena u nas byly vylouceny (hlavne Dorota, Matej apod), ale nijak vyznamne se nam nelibily. Kdyz to ma nekdo jako vysnene top jmeno, tak to asi da i pres nejake negativni konotace…
To je jako by ses zeptala, jestli nedate nejake jmeno proto, ze znate nejakeho blbce / neprijemnou osobu s timto jmenem. Jako je to urcite minus pro to jmeno, nekomu to vadi vice nekomu mene, ale pokud se jedna o vysnene top jmeno tak to asi nebude uplne dealbreaker 😉
@klokanka31 já to znám, když ona nemůže, tak Anča a dlanča pomůže 🤣
@klchudik už jsem potkala hlásku “Kačka na č…. pračka “😖 a jak už tu padlo, regionálně i ta Julča je hanlivá … přitom aktuálně dost oblibeny jméno … jako víc me vadí, když mám to jméno spojeny s někým kdo me něčím dost vadí … než tady ty obecný slovní spojení …
Nedala bych Amélie (vrozené nevyvinutí končetin)
"ty si ale Matěj". - snažím se to ale nepoužívat, jde to blbě, ale snažím se, protože Matějů je hodně, tak, aby to později nebyl pro syna problém.
zatím jsme se s Matýskem nesetkali, no tak uvidím
jinak pro mě by to problém nebyl, kdybych takové jméno měla ve výběru jmen pro dítě.
Já znám třeba Linda pinda, Denis penis, Radek zadek... když někdo chce, na každý jméno něco blbýho vymyslí, příp. na příjmení, pokud to "nejde" na jméno, neřídila bych se tím.
Jediné, na co bych koukala, jestli není takové pořekadlo zajeté v rodině... Ale jinak můj starší všechno zvojtí a maldší je prostě Janek, že... (ne, ani jedno není pravda 😉 ) ... osatatně moje ségra je Anna... tam je pořekadel a písniček... já zas jako Cecílie mám tak málo časté jméno, že se hned každý ptá, jestli umím hrát na varhany nebo jsme slepá, že... Z každého jména se dá dělat sranda .
U manžela říkají “ty seš ale Tonda”, ve smyslu nešika, já jsem Blanka, takže panenská blána 🙂 opravdu asi na vše se dá něco vymyslet;)
To by nam asi nevadilo. Spis ta dalsi stranka "Jezis, vsechny Ludmily co znam, byly hrozne kra.., tu ani nahodou" 😅
U nas se rikalo: ty ses ale Máňa 🤦🤣 a mame Marii 🤣 ale Máňa ji nikdo nerika.
@anieko Teď jmen, na které je nějaká nadávka nebo hláška, je spousta, podle toho se nedá řídit. Jitko, krávo! Nedělej Vlastu. Ty jsi ale Janek. Anča dlaňovka. Robert(ek). Nebuď jak malej Jarda. Viktorka u splavu. Barbora brambora.
Nebo třeba spolužačce říkali místo Moniko, Motyko. Na každý jméno se něco najde, když se chce. Mně se líbila Natálka, dokud ji nedala švagrová a celá rodina jí říká Natko.... To zní tahy strašně.
Na vše se dá něco vymyslet... Děti jsou v tomhle opravdu kreativní.
@anieko Amálka třeba 🙈
Já bych teda určitě v obecné rovině kvůli tomuto nedala Julii. Protože Julča je prostě u spousty lidí “holčičí pipinka”, zrovna tak i Božka. Když někdy slyším na plavču “umej si i Julinku”, tak to je pro mě indicie, že toto jméno fakt ne.
Ale je víc takových jmen, no. Nejsou vyloženě tou nadávkou, ale rýmovačkou ta urážka nebo aspoň nějaké zesměšnění vznikne (Linda pinda, Marek párek, Lenka plenka apod). To si nevyberete. 🙂
Dorota. Tady se "dorota" používá jako hanlivé označení- buď jakože že běhna nebo hlupačka.
Já znám Patriku, máš hovno na triku. Linda Pinda.
My máme doma Zuzku a rozhodně nás neodradilo, že to může být "Zůza čůza" 🙂 🙂
Jitko ty krávo. (Myslim, ze to je z Leto s kovbojem). Vojtěchu, Vojtěchu máš muchu na měchu.
Líbí se mi Julinka, ale nedala bych jí asi.
Jinak si myslím, že na každé jméno se dá něco najít.
Tereza má kozy z železa.
Vlasto, nedělej krávu. Daj nám 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Jitko, krávo!
Divá Bára případně Barbora - Brambora
Tys to teda Zvojtil
Viktorka u splavu
Patriku, máš hovno na triku
Ty jsi ale Janek
Dorota Máchalová
hloupý Honza
Láďa jede autobusem, ....
Na každé jméno se něco najde. A když má dítě normální jméno, tak si najdou nějakou přezdívku - já mám normální jméno, tak mi zkomolili příjmení a pak mi říkali Květo podle toho, že jsem měla reklamní tričko od časopisu Květy.
A upřímně to, co známe my, už nebudou s největší pravděpodobností znát naše děti, které si vymyslí zase něco jiného podle aktuálních jmen 😉
Skoro každý jméno se dá říct ošklivě, hanlivě, nebo nějak škaredě zrýmovat.. Takové krásné Dorotka, někde krajově Julča.. Jméno bych dala, pokud by se mi libilo, tak i pres negativa