Mám hrozný chutě..Větší než jsem měla v těhotenství 🙈🤨😅 Na netu čtu jen co můžu a nemůžu..
Jak jste na tom vy ? Dodržujete? Mám hrozný chutě na mandarinky, hrušky.. Jak jste na tom vy ?
A malému jsem našla na hlavě kousek kde to má hrozně měkké..Jako kdyby tam neměla kus lebky.. 🙄🤔
@makkyv děkuji
A jaké pečivo jste jedla ? Nebo jste ho omezila úplně?
Ráno koupím rohlíky a večer už nejsou čerstvé.Ty můžu nebo nechat 1 den?
Mandarinky a hrušky se nemají jíst? To jsem vůbec netušila. Jedla jsem všechno. Pokud tvému miminku nebude nějaké jídlo vadit, je přece zbytečné se omezovat 🙂
Je lepsi vyzkouset, co bude diteti vadit nez hledat, co vadi googlu. Memu nevadilo nikdy nic. Pak jsou takove, kterym vadi vse krome vody a ryze. Tak preju ten prvni pripad.
mandarinky mají vit C a dítě se může osypat, takže pokud máte chut dejte i jen kdž se Vám miminko osype tak to může být právě z toho > nevímjak hruška, bude to stejné asi jako jablko - čestvé jablko může nadýmat > já to tak skutečně měla > ale nadýmat by měla přerdevším slupka.
Měkké mésto je normální 🙂 dětský by to měla sledovat a časem to zmizí (doroste)
Úplně. Malá měla silnou koliku, takže jsem ho vůbec nejedla.
Ono není dobré se hned od začátku preventivně omezovat v jídle. Často ty děti mají problémy s alergiema atp až začnou příkrmy. Já od začátku u obou jedla všechno: naprosto vše. Cibuli, česnek, luštěniny....Vše. Akorát jsem se brzdila s pálivým. Synovi vadila akorát cizrna, holce vůbec nic. 🙂
Jím všechno. 😉 U nás je to celkem tak, že co nadýmá mě, většinou nedělá dobre ani malé. Takže nejim luštěniny a zelí. Jinak jim normálně všechno. Omezila jsem tedy trochu sladké, ale i třeba kousek čokolády si občas dam 🙂.
Pokud to nezkusite nemůžete vědět zda to miminku vadí, nebo třeba ne.
Jedla jsem všechno, pila i perlivou vodu a v pohodě, ale každé dítě to může snášet jinak
U obou dětí jsem jedla všechno a žádné problémy děti neměly. Postupně to vyzkoušej a uvidíš.
Měkká fontanela je kvůli porodu, aby hlavička prošla porodními cestami. Postupně bude osifikovat.
Při kojení jsem jedla (a jím) úplně vše s výjimkou česneku (který jim smrděl) a silného kofeinu a teinu (kapučíno 3v1 a čaj ala vymachany ponožky taky, stejně tak Cola, klasický kafe nebo sypanej černej čaj už znamenal probdelou noc). Nevadilo ani ostré koření, ani luštěniny, zelí, kapusta... Pečivo jsem neřešila vůbec.
Dokonce jsem neřešila věci jako máta a šalvěj, který prý zastavují laktaci (ano, když jsem je pak vysadila, tak jsem měla mlíka přetlak).
Ale je to o miminu, jak je citlivé na bříško. Já holt měla štěstí. Ale pokud nemáte v rodině alergie případně exemy, klidně bych štěstí zkusila, jedla úplně normálně a vysazovala potraviny teprve až zjistíš, že problém jsou.
Ps: k té fontanele (místu, kde chybí kus lebky): je důležité, aby jí dítě mělo - znamená to, že hlavička může volně růst tak, jak to mozek potřebuje. Naopak by byl průšvih, kdyby jí dítě mladší zhruba roku nemělo. I proto ji doktoři sledují při každé kontrole a píší do pukazky hned tam nahoře.
mandarinky mi manžel donesl do porodnice :D :D..bože jak já se na ně vrhla a sežrala jich asi deset, pak přišla sestra a čuměla na mě jak se cpu a prej jestli jsem normální a já že mi je donesl manžel a že jsem nevěděla, že nemůže donést jídlo :D, tak to jí rozesmálo :D a vysvětlila mi v čem je problém :D, tak jsem pak sežrala celé balení mon cheri, aby to nikdo neviděl :D...ale já to neřešila a jedla vše zelí, čočku i pečivo atd. vedla jsem totiž teorii, že si to mimčo zvykne, když to má po troškách a naštěstí teda syn v pohodě, ale nebýt intenetu, tak ani nevím, že se něco smí a nesmí
Jedla jsem vsechno bez problemu. Jen jsem si davala pozor na mnozstvi kofeinu, vic nez 2 kafe jsem se snazila nepit. Fontanela uz byla vysvetlena
První dceři vadilo jen kyselé zelí a česnek, druha je trochu citlivější, cizrna, zelí, fazole jsou tabu, jiné nadymave věci musím zapijet litry kminovo fenykloveho odvaru 😅
Ahoj, co se týče kojení, jsem jedla ve směs vše, jen co jsme věděla, že malé nedělá dobře, jsem vynechala. U nás to bylo pečivo a čokoláda. Jinak ostatní jídlo v pohodě 🙂
A k té hlavičce to je fontanela, má to každé miminko 🙂