Jídlo na cestách. Máte tip?

2veverka
27. čer 2024

Holky, máte nějaký zajímavý tip na svačiny na cestování, kromě obligátních chlebů se sýrem? A případně i na vaření v místě pobytu, kdy je třeba rychle něco ukuchtit. V poslední době to točím pořád dokola...

martulka88
Autor odpověď smazal
Zobraz
martulka88
28. čer 2024

Chce to napsat pro jaký věk, takže dospělý, dítě? au dětí je to jiné pro roční a jiné pro 12leté. A výlet, že se celý víkend nedostanete do civilizace nebo jen jednodenní výlet?

2veverka
autor
28. čer 2024

@martulka88 Tak napr. ted cesta vlakem po cely den, resp.den a noc se zrema deckama, z toho 2 pubertaci. Nejak mi po letech matetstvi dochazi fantazie nebo energie....

jahodi
28. čer 2024

třeba těstovinový salát

kacka1994
28. čer 2024

My delame hodne toasty a zapecene bagety, s hermelinem a brusinkami, klasiku s kecupem, manzel ma rad s chilli omackou a chorizem. Tortilly, testoviny 🙂 Na miste jsme meli hotove omacky k testovinam, korpus na piizzu kterou jsme dodelali..

mishka87
28. čer 2024

@2veverka většinou na cestu letadlem dělám tousty. Loni v září jsme letěli s přestupem v Srbsku a dělala jsem zapečené tortilly. Den předem jsem si připravila masovou směs a se zeleninou zamotala. Ráno před cestou na letiště rychle zapekla v kontaktním grilu a zabalila do alobalu. Po cca 7 hodinách byly tortilly ještě vlažné.

kadla88
28. čer 2024

Tortily na vsechny způsoby, treba i s nutelou a bananem, pak davam listove testo do toastovace, na to jabka,skorici, rozinky,cukr a mas mini strudly. Testo na vafle bez cukru, pridat do nej syr, nalit ho do vaflovace v prouzkach, dolu dat spejli a mas takový syrovy snack na spejli. Parky v testicku, ty jsou taky hned a deti to milujou. Nebo obalit maly babybel syr a na ctvrt hodky do trouby a mas taky supr snack. Nebo rozmixuj par vajec s baby spenatem a soli, vlij na panev a pak mas skvělou tortilu, kterou si muzes naplnit podle sebe a zarolovat 🙂

kadla88
28. čer 2024

Jeste me napadly ovesny kase do sklenic, karbose s chlebem... 🙂

2veverka
autor
28. čer 2024

@kadla88 tohle zni moc pekne,vale v nasem pripade nepouzitelne, jedno dite mam bezlepkove

2veverka
autor
28. čer 2024

@jahodi to je asi treba, aby kazdy mel svou plastovou krabicku, ze?

mabs
28. čer 2024

Palačinky, lívance, buchtu, rohlík s paštikou, řízek, nějaká zelenina či ovoce.
@jahodi To jsem dělala jednou a bez lednice se to dost rychle kazí.

kacka1994
28. čer 2024

@2veverka ovesne kase/ vlocky se daji koupit i bezlepkove 🙂 nebo na co to bylo, v podstate vsechno se da koupit v bzl verzi, krom toho listoveho testa 🙂

kadla88
28. čer 2024

@2veverka ja jsem bezlepkar 35 let, a doma vetsinou delam vse bez lepku. Vafle delam z ryzove mouky, jsou uzasny. Krupavy a uvnitr vlacny.

2veverka
autor
28. čer 2024

@kacka1994
@kadla88 Já to nechci negovat, ale zrovna tohle u nas neprojde. Nemam vaflovac a delat testa ve dvou verzich je ztrata casu. Z ovesnych vlocek zase byva spatne mne...

kacka1994
28. čer 2024

@2veverka jasne, ja taky nemam vaflovac 🙂 a kase moc nemusim, takze to chapu 🙂 jen s tim bezlepkovym jsem se zarazila, jinak bych delala klidne pro vsechny kdyby to slo (ale syn nesmi vejce s bez lepku a vajec je vsechno bida)

michaela666
28. čer 2024

Já dělám kapsy z listového těsta - šunka+ sýr špenát+ sýr, pro manžela s pikantní uzeninou. Wrapy s náplní podle chuti, šneky z listového těsta, těstovinový salát/ salát z červené čočky, rizoto mám ráda v létě studené, chlebové placky/ bramboráčky/ cukeťáky se dají jíst taky za studena.

V místě pobytu většinou vařím na ohni, takže vozím k ohřátí třeba domácí trenčanské párky s fazolí. Omáčky se dají předpřipravit doma, dát do sklenic a na místě jen vyřešís přílohu. Záleží kam a jak cestuješ, ale já vozím mražený vývar a na místě vyřeším jestli z toho bude česnečka, s kapáním,....

eviicka
28. čer 2024

Náš tříletý miluje klasické vajíčko osmažené z obou stran na minipanvi (volské oko jen dobře tepelně upravené). Jemu ho ani mu ho nemusím dochucovat 😀 ale je to hodně nízký level gastronomie 😀.

skororozvedena
30. čer 2024

@2veverka rýžové /kukuřičné chlebíčky, občas na zpestření...

lennus
30. čer 2024

@2veverka Svačinková bichle je fajn. Přijdou mi fajn různě plněné tortilly, upéct sladké i slané třeba muffiny, pizza, krekry. Tahám i chladicí tašku na výlsty, do ní třeba těstovinový salát.

malytlustyhroch
30. čer 2024

Asi uz je pozde, ale zase je to bez lepku... Moji jsou ochotni jist susene morske rasy, cockove chlebicky (pripadne i jine, ale ty uz nemaji tak hezky obsah bilkovin). Tahame hodne zeleniny, pro situace "jim protoze se nudim" je to lepsi nez bonbony, cloveku pak neni tak mizerne 😆 A jako variace na chleb se syrem doporucuju hermelin (tomu cesta vylozene prospeje) a orechy k nemu.

fire85
30. čer 2024

@jahodi těstovinový salat bez lednice?

jahodi
1. črc 2024

těstovinový salát dělám na cesty nebo třeba i k vodě opravdu ráda, většinou ho do pár hodin sníme. Samozřejmě mezi trvanlivá jídla nepatří.

mabs
1. črc 2024

@jahodi A jak ho uchováváš v chladu? Ano, za odpoledne se nezkazí, ale už hodinu po vyndání z lednice se teplý prostě nedá jíst.

malytlustyhroch
1. črc 2024

@mabs my treba jime testovinovy salat i teply tesne po uvareni testovin, nebo pri pokojove teplote, chlazeny prakticky nikdy. Takze ho taky klidne vezmu do zoo k obedu, kdyz vim ze ho behem 2-3 hodin od uvareni snime.

jahodi
1. črc 2024

taky nemám s pokojovou teplotou problém.. Je to prostě jen jeden z mnoha tipů, každému vyhovuje něco jiného..

daisymaminka
1. črc 2024

Když si dělám do práce těstovinový salát (zásadně v létè), ráno v 5 vytahuji z lednice a nechávám v kanclu na stole, obědvám cca po 11 hodině a v pohodě. Ono taky záleží, zda plave v majonéze, jogurtu, nebo je " na sucho".

Já na cesty kupuji bagety, nebo obkládám kaiserky, dělám pizza šneky, tousty se vším možným, beru zeleninu, ovoce, dokonce i ovocné kapsičky, jíme je i my dospělí.