Holky, máte nějaký zajímavý tip na svačiny na cestování, kromě obligátních chlebů se sýrem? A případně i na vaření v místě pobytu, kdy je třeba rychle něco ukuchtit. V poslední době to točím pořád dokola...
Chce to napsat pro jaký věk, takže dospělý, dítě? au dětí je to jiné pro roční a jiné pro 12leté. A výlet, že se celý víkend nedostanete do civilizace nebo jen jednodenní výlet?
@martulka88 Tak napr. ted cesta vlakem po cely den, resp.den a noc se zrema deckama, z toho 2 pubertaci. Nejak mi po letech matetstvi dochazi fantazie nebo energie....
třeba těstovinový salát
My delame hodne toasty a zapecene bagety, s hermelinem a brusinkami, klasiku s kecupem, manzel ma rad s chilli omackou a chorizem. Tortilly, testoviny 🙂 Na miste jsme meli hotove omacky k testovinam, korpus na piizzu kterou jsme dodelali..
@2veverka většinou na cestu letadlem dělám tousty. Loni v září jsme letěli s přestupem v Srbsku a dělala jsem zapečené tortilly. Den předem jsem si připravila masovou směs a se zeleninou zamotala. Ráno před cestou na letiště rychle zapekla v kontaktním grilu a zabalila do alobalu. Po cca 7 hodinách byly tortilly ještě vlažné.
Tortily na vsechny způsoby, treba i s nutelou a bananem, pak davam listove testo do toastovace, na to jabka,skorici, rozinky,cukr a mas mini strudly. Testo na vafle bez cukru, pridat do nej syr, nalit ho do vaflovace v prouzkach, dolu dat spejli a mas takový syrovy snack na spejli. Parky v testicku, ty jsou taky hned a deti to milujou. Nebo obalit maly babybel syr a na ctvrt hodky do trouby a mas taky supr snack. Nebo rozmixuj par vajec s baby spenatem a soli, vlij na panev a pak mas skvělou tortilu, kterou si muzes naplnit podle sebe a zarolovat 🙂
Jeste me napadly ovesny kase do sklenic, karbose s chlebem... 🙂
Já dělám kapsy z listového těsta - šunka+ sýr špenát+ sýr, pro manžela s pikantní uzeninou. Wrapy s náplní podle chuti, šneky z listového těsta, těstovinový salát/ salát z červené čočky, rizoto mám ráda v létě studené, chlebové placky/ bramboráčky/ cukeťáky se dají jíst taky za studena.
V místě pobytu většinou vařím na ohni, takže vozím k ohřátí třeba domácí trenčanské párky s fazolí. Omáčky se dají předpřipravit doma, dát do sklenic a na místě jen vyřešís přílohu. Záleží kam a jak cestuješ, ale já vozím mražený vývar a na místě vyřeším jestli z toho bude česnečka, s kapáním,....
Náš tříletý miluje klasické vajíčko osmažené z obou stran na minipanvi (volské oko jen dobře tepelně upravené). Jemu ho ani mu ho nemusím dochucovat 😀 ale je to hodně nízký level gastronomie 😀.
@2veverka rýžové /kukuřičné chlebíčky, občas na zpestření...
Asi uz je pozde, ale zase je to bez lepku... Moji jsou ochotni jist susene morske rasy, cockove chlebicky (pripadne i jine, ale ty uz nemaji tak hezky obsah bilkovin). Tahame hodne zeleniny, pro situace "jim protoze se nudim" je to lepsi nez bonbony, cloveku pak neni tak mizerne 😆 A jako variace na chleb se syrem doporucuju hermelin (tomu cesta vylozene prospeje) a orechy k nemu.
těstovinový salát dělám na cesty nebo třeba i k vodě opravdu ráda, většinou ho do pár hodin sníme. Samozřejmě mezi trvanlivá jídla nepatří.
@mabs my treba jime testovinovy salat i teply tesne po uvareni testovin, nebo pri pokojove teplote, chlazeny prakticky nikdy. Takze ho taky klidne vezmu do zoo k obedu, kdyz vim ze ho behem 2-3 hodin od uvareni snime.
taky nemám s pokojovou teplotou problém.. Je to prostě jen jeden z mnoha tipů, každému vyhovuje něco jiného..
Když si dělám do práce těstovinový salát (zásadně v létè), ráno v 5 vytahuji z lednice a nechávám v kanclu na stole, obědvám cca po 11 hodině a v pohodě. Ono taky záleží, zda plave v majonéze, jogurtu, nebo je " na sucho".
Já na cesty kupuji bagety, nebo obkládám kaiserky, dělám pizza šneky, tousty se vším možným, beru zeleninu, ovoce, dokonce i ovocné kapsičky, jíme je i my dospělí.